Home / Hem / Princess sovrumsidéer för små flickor
Princess sovrumsidéer för små flickor

Princess sovrumsidéer för små flickor

När vi pratar om det perfekta barnrummet är vår första tanke alltid ett sagahörn fullt av magi och sagodamm, där unga prinsar och prinsessor kan förverkliga sina drömmar och förhoppningar.

Ja, en plantskola är alltid det lyckligaste rummet i huset, där föräldrar gör de omöjliga experimenten för att göra sina nära och kära glada och ge dem sin egen privata värld för att använda sin fantasi.

Bild 1-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: AFK möbler

När vi var barn var våra drömmar förknippade med kungariken, slott, band och superhjältar och vi använde dessa som våra rumstema. Inte mycket har förändrats sedan dess så länge vi utesluter det stora utbudet av produkter och mönster som gör temarum till en lek.

Bild 2-5 prinsessa sovrumsidéer för små flickor
Bildkälla: Imagine Living

Om vår prinsessas sovrumsdekor bestod av rosa väggar och flera barbiedockor, är prinsessrummen idag fulla av fantastiska detaljer och obegränsat antal tillbehör. Som föräldrar hittar du massor av fantastiska sovrumsidéer för prinsessor, oavsett om det är träd tapeter, tält eller himmelssängar. Oavsett vad prinsessan vill kan du göra det!

Bild 3-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Haleh Design Inc.

Det finns sällan en liten flicka där ute som inte vill känna sig som en prinsessa, nämligen att vara omgiven av rosa väggar och fluffiga föremål och ha på sig en stor klänning, varför de alla drömmer om det utrymme som är en del av dem skulle sagor. Lyckligtvis har det aldrig varit enklare att designa ett rum med prinsessatema, och vi är här för att visa dig hur.

De flesta detaljer kommer bara att fånga, särskilt stora prinsessbäddar, rosa och rosa väggar, slott tapeter, elfenben satin, pälsiga kuddar och toner av fyllda djur.

Utmaningen är att välja tillbehör som prinsessan inte kommer att bli uttråkad efter några månader eller som hon inte låter henne växa över. Detta gäller särskilt större sängar och garderober, läxdiskar och bokhyllor som är designade för att hålla.

Bild 4-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: oBeds

Ju mer du investerar i rymdens framtid, desto mindre måste du tänka på det senare. Så försök att göra alla nödvändiga överväganden. Därefter inbjuder vi dig att kolla in några fantastiska prinsessrumsidéer och designmetoder som vi har sammanställt från hela världen.

Din prinsessas säng

Sängar bör vara din prioritet, när du tänker på att de är mittpunkten i alla rum och åtföljs av ett prinsessatema, kommer de sannolikt aldrig att gå ur stil. Prinsessor var och kommer att vara förebilder och symboler för perfektion för tjejer, vilket innebär att ett sagaslott gör dem lika glada som du vill att de ska vara.

Bild 5-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Perla Lichi Design

Du kan göra dina drömmar verklighet genom att förvandla ditt rum till en fantasioas och se till att du har alla nödvändiga saker för att vara bekväm inuti. Det kan ta ett tag att komma dit, men det är helt värt din tid.

Billiknande sängar

Som tidigare nämnts är prinsessan sängens mittpunkt. Så starta renoveringen genom att välja ett sagolement. Du kan gå med en fantastisk överdimensionerad utdragbar säng som ger rummet lika mycket parisisk känsla som det tar att förvandla det till ett slott.

Bild 6-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Holly marten

Nyckfulla kronor

En solid grön och randig rosa sängkrona ger rummet den kungliga beröringen det behöver utan att bryta banken. Kläm dessa bakom sänggaveln på sängen så kommer din lilla prinsessa att älska det!

Bild 7-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Sara Ingrassia Interiors

Våningssäng

Logiken med prinsessbäddar är ju större desto bättre, och det gör våningssängar till en bra idé. Tack vare det extra utrymmet kan din lilla tjej krama sina leksaker medan hon sover. Berätta nu om prinsessan som skulle vägra!

Disney-inspirerade sovrum

Disney har mycket att göra med flickors uppfattning om prinsessor och slott. Så varför inte börja med ett Disney-inspirerat tema? Gör lite forskning för att ta reda på vem din dotters favoritkaraktär är och lägg upp den i en stor tapet som hon kan njuta av.

Bild 8-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Charlotte Crosland

Det roliga rummet

Barnrum skulle bara inte vara vettiga om de inte var bekväma. Så se till att det finns tillräckligt med utrymme och leksaker som din tjej gillar. Du kan till exempel lägga till en bild eller en liten studsmatta för att se till att du och vänner tycker om att spendera tid där. Var dock medveten om att ytterligare leksaker och prylar kräver extra lagringsutrymme. Så lägg till några dolda lådor för alla fall.

Bild 9-5 prinsessa sovrumsidéer för små flickor
Bildkälla: Suzanne Nichols Design Group Inc.

Slottinspirerade sängar

Med budgeten och tiden det tar att skapa ett imponerande prinsessrum kan du också överväga en riktig slottbädd. Designers erbjuder många kreativa bitar, inklusive de med två torn på sidan som kan användas som hyllsystem och nattduksbord och ett over-the-top headboard som omedelbart väcker uppmärksamhet.

En slottbädd behöver inte alltid vara stor – om du försiktigt hanterar detaljerna kommer din prinsessa inte att bry sig om storleken.

Bild 10-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Återanvänd inredning

Det bästa med slottbäddar är att de alla är unika och att du kan välja mellan ett obegränsat utbud av strukturer, former och storlekar. De erbjuds också på två nivåer (en nedre och en övre våningssäng förbundna med en rutschbana / trappa) eller tillhör verkligen ett litet, halvöppet slott som prinsessan kan leka med.

Iögonfallande sovrum

Varje plantskola kommer att bli ett framgångsrikt projekt om du kan gissa vad barnet verkligen vill ha. Därför har vi inget emot djärva och prickiga sovrum för aktiva och kreativa ägare. Du kan till exempel montera rektangulära svarta och vita baldakiner i taket med ett tuftat huvudgavel som flyger upp för att möta dem.

Bild 11-5 Princess sovrumsidéer för små flickor
Bildkälla: Robeson design

Det är en mycket modern lösning, men du kan “mjuka upp” den med några traditionella bundna gardiner (helst vita).

Traditionellt sovrum

Det är inte svårt att gissa att den lilla prinsessan älskar att spela i dockhus, men hur är det med att du ger dem chansen att bo i ett? Detta är lätt att uppnå med en våningssäng där flickan har en övre bänk att sova i och en lägre, hela dagen att leka och förvara leksaker i.

Denna typ av säng är alltid unik och blir en flickas favoritminne, varför det vanligtvis förblir i familjen i generationer framöver.

Bild 12-5 Princess sovrumsidéer för små flickor
Bildkälla: Don Foote-kontrakt

Klassiska himmelssängar

På himmelssängarna finns något mycket feminint och romantiskt, både med kreativa tjejer och drömmande damer. Dessutom är dessa sängar ofta förknippade med elegans och sofistikering och går aldrig ur stil.

Det finns många sätt att förvandla en klassisk himmelsäng till en prinsessbädd. Oftast räcker det dock att fästa en liten himmelsäng på väggen och dekorera den med rosa band.

Se till att kapellet matchar eller åtminstone liknar gardinerna för att hålla inredningen ihop. Försök ändå att bevara mångfalden i rummet, eftersom barn uppskattar denna väg mer än balans och perfekt ordning.

Bild 13-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Godrich Interiors

Speltid sovrum

Det är här all Disneys fantasi kommer till liv i din lilla flickas rum. Så se till att du utrustar den med alla nödvändiga detaljer. Se till att hennes favoritdockor alltid finns till hands, med alla kläder och accessoarer för att göra dem perfekta. Få vackra väggkrokar hjälper också till att dekorera rummet, men de ordnar också dina kläder.

Färgglatt sovrum

Vem sa att prinsessrummen alla är rosa? Faktum är att de kan avge flera färgglada vibbar för att hålla prinsessan lycklig och lägga till den flickaktiga och sassy touchen av hennes lilla kungarike.

Bild 14-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Toks Aruoture

Gemensamt prinsessrum

När du dekorerar ett rum för två tjejer, balansera utrymmet med matchande sängar och lägg till extra förvaringsutrymme. Som tidigare, försök att få platsen att se elegant och glamorös ut, var uppmärksam på detaljer som båda tjejerna föredrar.

Vintage sovrum

Rum med prinsessotema är som standard vintagerum och det beror på deras arkitektur, precis som det passar din goda smak. Om du har ett runt rum eller ett rum med högt, omhuldat tak har du själv en vinnare.

Bild 15-5 prinsessa sovrum idéer för små flickor
Bildkälla: Sims Hilditch

Strandinspirerat sovrum

Små prinsessor som älskar att åka till stranden förtjänar ett utrymme inspirerat av kusten. Dessutom kräver strandinspirerade rum inte extra tid eller kontanter – allt du behöver göra är att hänga vita gardiner på baldakinramarna och förankra sidorna med rosa ränder för att ge prinsessans atmosfär.

Avsluta tankar

Du bör titta på vårt galleri för att välja den bästa prinsessrummet för din lilla tjej och förvandla hennes sovplats till en saga som talar om hennes stil och personlighet. Projekt som detta tar tid och kreativitet, men är det verkligen saker vi inte skulle offra för att göra vårt barn lyckligt?

Bild 16-1 Princess sovrumsidéer för små flickor
Bildkälla: AFK möbler

Med rätt idéer behöver inte prinsessinspirerade rum kosta mycket, åtminstone för de med lekfulla mönster i åtanke, rätt motiv för temat och rätt verktyg för att utföra sitt uppdrag. De flesta tjejer skulle vara helt nöjda med lekfulla och eleganta detaljer som rosa väggar, uppstoppade leksaker och snygga sängar.

Kom ihåg – dina val är obegränsade och du kan ändra vad som helst, inklusive den klassiska färgpalett. Kom bara ihåg vad flickan verkligen gillar, och hälften av jobbet är redan gjort.

Prinsessrum kommer aldrig att gå ur stil, åtminstone inte så länge flickor identifierar sig med Askungen och drömmer om att bo i ett slott. Av den anledningen bör du ge dem ett fantasirum med en nyckfull twist där de kan sova, leka och drömma samtidigt.

Om du gillade att läsa den här artikeln om de här lilla flickans sovrumsidéer, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*