Home / Hem / Orange inredningsidéer för varje säsong

Orange inredningsidéer för varje säsong

Ett skott av värme är aldrig för mycket för ditt hem, eller hur? Hur många orange element finns det i din designlista? Orange är inte bara “höstfärgen”, eller någon gång runt Halloween kommer det att finnas en ton som du kommer ihåg.

Den goda känslan av att vara omgiven av löv eller glänsande pumpor kan vara närvarande när som helst på året! Dessutom blir färgen populär i alla designområden och visas alltmer i tidskrifter och kataloger.

Så tänk mellan orange, mandarin eller rustik och ge din plats en särskilt inbjudande atmosfär. Det är dags att lära sig att använda orange i ditt interiör.

Börja med utsidan

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong14 Orange-Interior-Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Michael Hershenson Architects

Orange inredningsidéer är relativt modiga, varför de flesta människor ger upp dem. Om du inte är säker på om orange är rätt färg för dig, börja utomhus och låt de coolaste orange idéerna du har kommit emot.

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong15 Orange Interior Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Henarise Pty Ltd.

Kom ihåg att apelsin har en energisk och levande natur och därför bör appliceras på platser där mycket aktivitet förväntas. I stora områden kan det vara för överväldigande. Så börja bättre med fängslande detaljer (kuddar, kinesiska lyktor etc.).

Ännu bättre, du har att göra med en naturlig färg, vilket innebär att du inte behöver måla någonting för att få ett orange utseende.

Du kan köpa färsk frukt och grönsaker (apelsiner, morötter, squash, squash etc.) eller dekorera dem med en inbjudande korg full av jordnära löv. En annan bra idé är att lägga höstkransar och dekorativa kransar på din dörr så att besökare känner sig välkomna från första stund.

En accentvägg i vardagsrummet

Orange-inredning-design-idéer-för-varje-säsong1 Orange-inredning-design-idéer för varje säsongBildkälla: David Giral Photography

Det bästa sättet att applicera apelsin är att använda den som en accentfärg för din mottagningsplats (t.ex. ett skorstensbröst). Användningen av apelsin i en övervägande vit bostadsyta skapar livlighet och en positiv atmosfär.

I ett rum badat i naturligt ljus kan Orange till och med arbeta på mer än en enda accentvägg. Du måste bara vara kreativ och experimentera med den här fantastiska färgen.

Orange i fokus för ditt ämne

Orange-interiör-design-idéer-för-varje-säsong2 Orange-interiör-design-idéer för varje säsongBildkälla: Jodie Cooper design

Vem sa att temarum inte var på modet? De har faktiskt aldrig varit så populära! Orange är en bra nyans för ett jordiskt tema, speciellt om du försöker lägga till en sydvästlig tull eller tropisk vind med djupblå nyanser.

Det “orange” uttalandet

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong3 Orange-Interior-Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Tobi Fairley inredning

Orange är färgen på modiga och snygga människor som gillar att tänka utanför lådan. Vi pratar om entusiaster som inte är rädda för att köpa ett djärvt möbel med en prickig färg, eller om de som tycker att allt annat än en lekfull palett är tråkig och monoton.

Orange är ett centralt val som sannolikt kommer att utlösa andan hos rummets invånare, och det kan användas på blygsamma sätt utan att få inredningen att se över toppen. Som jag sa kan det vara en hel vägg (eller två) eller en enkel matta, kudde eller konstverk.

Orange i rätt belysning

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong5 Orange Interior Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Morgan Howarth Photography

Ljus och blank orange är ett bra val för platser utan naturlig ljusspridning. Oavsett var den används skapar Orange en positiv miljö där du både kan arbeta och koppla av.

Stora orange områden minskar besväret med att integrera lampor och du behöver bara en ljuskrona.

En vintage miljö

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong6 Orange Interior Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Carolyn Rand Interior Design, Ltd.

Om du vill ha en retro- eller vintage-miljö i ditt hem har du en idealisk miljö för att uppnå det. Orange skärs just för detta ändamål och kan skapa samma effekt i alla rum. Dessutom är processen ganska enkel: du behöver moderna plaststolar från 60-talet eller åtminstone några fåtöljer från 70-talet om du inte hittar dessa.

Inställningen kan förbättras med lurviga mattor, blommönster och dekaler eller festliga plastlampor. och den måste-ha 70-talets väggkonst för ett ännu starkare tema.

Kök fantasi

Orange-interiör-design-idéer-för-varje-säsong12 Orange interiör-design-idéer för varje säsongBildkälla: Sendero Homes

Den första föreningen som de flesta har med orange är att det är en hög och överväldigande färg. Även om detta står för specifika toner, kan orange i allmänhet vara perfekt för områden som har den “höga sidan” och kräver energi och fantasi.

Om du kan föreställa dig ett rum hemma som faktiskt behövde detta skulle det vara köket. Du kan antingen göra det lysande orange för att inspirera kocken i dig. eller för att hålla det övergripande schemat subtilt med bara några orange accenter (sittplatser, lampor etc.).

Tvillingtoner

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong7 Orange Interior Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Tracy Murdock Allied ASID

Orange är mycket stark, vilket inte betyder att den inte tål någon annan varm färg i närheten. Modiga designers provade tricket för länge sedan och fann att ljusa färger fungerar mycket bra tillsammans. Därför ser orange perfekt ut tillsammans med gult eller rött när du lägger den på en stor E (t.ex. väggar).

Vad du behöver veta är att samordna tonerna, vilket innebär att medelorange väggar kan hantera till exempel sveda röda tak. Om du inte är säker, håll dig med djärva färger på små detaljer som klädsel eller tillbehör.

Kompletterande pallar

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong4 Orange-Interior-Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Tobi Fairley inredning

Har du funderat på att använda kompletterande färgscheman? Det betyder att gå direkt till andra sidan av paletten och välja den mest kontrasterande färgen du kan.

I fallet med orange är det blått och de två är perfekta för att ge energi till miljöer och föremål (minns du logotyperna från kända idrottslag?).

Med tanke på kontrasten mellan dem måste de behandlas med försiktighet. Det finns en matchande nyans för varje nyans av orange (t.ex. ljus orange med turkosblå).

Orange kan ändra storleken på lagringsutrymmet

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong 9 Orange Interior Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Stedila design

Orange kan göra att ett stort, öppet utrymme verkar vara mindre eller större än det egentligen är. Tack vare denna färg skapar det en känsla av att hela rummet är anslutet eller att det finns två separata delar som har helt olika syften (till exempel ett vardagsrum och en matsal).

Detta innebär att den kan användas både som en blandningskontakt och som en strikt, kontrasterande separator.

Välj rätt nyans

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong8 Orange Interior Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Rosichelli design

Orange finns i så många färger och stilar att det är nästan omöjligt att hitta den som passar dig bäst.

En vanlig riktlinje att följa är att använda brända och mörkare toner eller guldmönster i rum som behöver en avkopplande atmosfär (sovrum) medan de mest livliga passar upptagen platser där du gör de flesta av dina aktiviteter (vardagsrum, kontor etc.) ).

Orange och kreativitet

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong10 Orange Interior Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Bröderna Schell

Du skulle inte tro hur anslutna dessa två är. Orange är så stark att den aktiverar sinnet och orienterar ögonen för att söka efter idéer. Det är ett utmärkt val för kontor och lekrum för barn, vilket gör det ganska tydligt vilken inverkan det kan ha på vårt humör.

Krävande platser ser fantastiska ut med mellantoner eller djup pumpa orange. medan ungdomliga områden använder mer livliga och roliga toner. Dessutom passar orange bra med vilken stark färg som helst, vilket betyder att det är en feminin och maskulin färg samtidigt.

Orange … och ännu mer orange!

Orange-inredning-design-idéer-för-varje-säsong11 Orange inredning-design-idéer för varje säsongBildkälla: Chris Pardo Design – Elementär arkitektur

För det mesta är orange accentfärgen i ditt rum, men det betyder inte att du ska begränsa den till bara en yta.

Faktum är att ett enda orange element inte riktigt berättar om orange passar med resten av inredningen eller inte. Naturligtvis säger vi inte att du ska använda för mycket av det, utan snarare för att påminna folk om ditt uttalande i några hörn.

Du kan till exempel kombinera uppsättningen släta orange kuddar med en söt vas, matta eller konst. Valet är helt enkelt obegränsat.

En stämningsväxlare

Orange-Interior-Design-Idéer-för-varje-säsong13 Orange-Interior-Design-Idéer för varje säsongBildkälla: Kenneth M. Wyner Photography Inc.

Orange blandar rött och gult tillsammans, vilket innebär att det tar över de varma och välkomnande nyckelorden från båda och gör en plats mycket trevlig.

Det är en energisk stämningsförskjutare, speciellt om du använder mer än en ton som kommer att visas på mer än ett element. Är du redo att skapa ett “magiskt utrymme” som gör alla inuti glada? Välj orange för din heminredning och få det att hända!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*