Home / Hem / Öppna köksskåp är lättare att använda
Öppna köksskåp är lättare att använda

Öppna köksskåp är lättare att använda

Kök är ett av de minsta, men svåraste utrymmena att dekorera. Detta beror främst på att kök kräver en balans mellan praktiskt och vackert eftersom vi tillbringar mycket tid där och använder dem för några av våra viktigaste dagliga aktiviteter. Så hur kan du förena stil och funktion?

Det säkraste sättet är definitivt att ha en öppen hylla i ett kök där du kan visa dina vackra saker istället för att sätta dem i skåp där ingen kan se dem.

Det kan vara en skrämmande uppgift ur estetisk synvinkel, men det finns få tips som kan underlätta hanteringen av öppna köksskåp:

Position och utseende

Öppna köksskåp är lättare att använda1 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: LKID

Hur din öppna hylldesign kommer att se ut beror nästan helt på var den ligger. Denna uppgift har också mycket att göra med funktionalitet.

Till exempel är hängande hyllor ovanför prep-området eller diskbänken mer av en praktisk lösning, medan de som hängs i matsalen är avsedda för visningsändamål.

Därför kommer dina idéer till kök med öppen hylla mest att bero på var hyllorna finns. Fokus ligger på att spara plats i små och trånga kök som föredrar att deras förvaring är lättillgängligt snarare än att gömma sig bakom de tunga, traditionella skåpdörrarna.

Faktum är att 50% av tiden gör människor som implementerar hyllor sitt kök ännu mer trångt än det redan är.

Regel nummer ett är att undvika att placera öppna hyllor för nära kocken för att undvika stänk. Ju närmare de är, desto mer omrörande olja behöver du ta bort från dem.

Var uppmärksam på kontraster

Öppna köksskåp är lättare att arbeta med7 Öppna köksskåp är lättare att arbeta medBildkälla: Alice Lane Home Collection

Innan du gör något, tänk på de element som du redan har implementerat i ditt kök: om skåpen är djärva, håll hyllorna enkla och dekorera dem med några monokroma element som inte ser ut eller känns överväldigande.

Ta ut för att ta in

Hur skulle du kunna ha en tydlig bild av dina hyllor med tusentals saker på?

Ta ner dekorationen, titta på den och bestäm: ditt projekt med tomma hyllor kommer sannolikt att lyckas eftersom du kan redigera en hylla åt gången och passa in i en helhetsbild.

Välj ett ämne

Du visar objekt eftersom du vill att användare ska se dem. Så se till att de kombineras på ett engagerande sätt.

En bra idé är att välja ett vanligt färgtema och lägga till element därefter, till exempel att kombinera vita rätter med antikviteter, färgglada eller orientaliska tekoppar eller någon annan blandning av färger som vi tror kan se underhållande ut.

Utveckla en fin strategi

Öppna köksskåp är lättare att använda10 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: April och björnen

Tänk på de element du använder mest och organisera dem på ett strukturerat sätt så att du kan föra dem närmare dina fingertoppar.

Med strukturerad organisation menar vi ett pragmatiskt organiserat kök där koppar, muggar, skålar och tallrikar är harmoniskt organiserade och ändå lättillgängliga.

Blanda saker

Öppna köksskåp är lättare att använda11 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: WW Builders Design / Build Associates

Blandning av objekt missuppfattas ofta eftersom människor tror att de ska likna varandra för att se bra ut tillsammans.

Att visa till exempel samlingar av färgglada muggar med några monokroma element kommer att se fantastisk ut, muggarnas roll är att skapa intresse och variation.

Undvik att placera tunga föremål på den

Öppna köksskåp är lättare att använda2 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Erotas Building Corporation

Varför ska du lägga den tunga bakformen eller kastrullen som du aldrig använder på hyllan? Sist men inte minst, att lägga tunga föremål från hängande hyllor är riskabelt och osäkert eftersom det inte är praktiskt.

Om du verkligen inte har något annat utrymme för dina tunga föremål, behåll dem i de nedre hyllorna.

belysning

Öppna köksskåp är lättare att använda9 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: JWT Associates

Belysning kan lägga till en helt annan och känslomässig dimension i hur du presenterar föremål i köket, speciellt om du bestämmer dig för en kreativ lösning, t.ex. B. installation av en plug-in hylla belysning eller några doftljus, om detta är inte fallet.

Lämna inte hyllorna tomma

Öppna köksskåp är lättare att använda8 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Bosworth Hoedemaker

De är redan där, så varför inte hålla i lager för det mesta? Om du behöver ta bort de föremål du använder regelbundet, överväga sällan använda föremål som ersättare.

Poängen här är att visa tillräckligt med föremål för att dölja den tomma hylleffekten som ser tråkig och tråkig ut.

Titta på konstverk

Öppna köksskåp är lättare att använda14 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Kathryn Long, ASID

Kökshyllor är ett utmärkt ställe att visa ditt favoritkonstverk mellan och bakom rätterna som visas.

Tekniken utvidgar också dina hyllor vertikalt, särskilt om fler föremål än vanligt visas i nedre hyllor.

Förbättring av den grafiska attraktiviteten med lånade lagerartiklar

Det finns inget som coola etiketter inte kan dekorera. Så titta på tomatburkarna, vackra tecaddies och syltburkar som du importerade från andra länder.

De ser helt perfekt ut i dina övre hyllor och ger upp de nedre hyllorna för ofta använda föremål.

Läsmaterial

Öppna köksskåp är lättare att använda3 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Jace-arkitektur

Framför allt måste köket vara en funktionell plats. Så varför inte lägga till några snyggt placerade kokböcker fulla av kreativa middagsidéer?

De ger färg och intresse för dina hyllor samtidigt som de är tillgängliga för att hjälpa dig att förbereda en utsökt maträtt.

Överdriv inte

Öppna köksskåp är lättare att använda4 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Venegas och Company

När de används försiktigt kan öppna hyllor vara en riktig välsignelse och kan hjälpa små och trånga kök att se större ut jämfört med deras faktiska yta.

När de väl är där kommer det att vara svårt att motstå frestelsen att klämma in dem utan dessa rymdförbättrande detaljer, men så utmanande som vi är, bör vi hålla sakerna enkla och hantera dem med största försiktighet och vaksamhet.

Samma regel gäller för färger – beroende på vad du föredrar kan du inte missa två färgscheman och neutrala nyanser.

Balans

Öppna köksskåp är lättare att använda6 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Lisa Gabrielson Design

Symmetri är mer än synlig i köket. Så försök att hålla hyllelementen så lika som möjligt. Om du har bestämt dig för att ta ner dörrar och hänga hyllor istället, välj en mörk färg som kontrasterar de flesta av dina rätter så att de sticker ut.

Hyllor som ger naturlig värme

Öppna köksskåp är lättare att använda5 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Dyna-kontrakt

Hyllorna bör helst vara gjorda av naturliga, varma och vänliga material som en kombination av trä och rostfritt stål som säkerställer balans i hela köket.

Trähyllor är uppenbarligen bara ett av alternativen som gör att ditt kök känns varmare, och du kan alltid försöka översätta detta ovärderliga material genom disk eller liknande små element.

Visa så lite glas som möjligt

Denna regel gäller särskilt i stater som Kalifornien, som har hög risk för jordbävningar. Att visa glasföremål i öppna hyllor är dock ett recept för fara överallt där det används, för att inte tala om familjer med tonåriga barn.

Det bästa alternativet är att lagra glas i slutna skåp, helst så att magneter och liknande säkerhetssystem används för att förhindra att dörrarna öppnas lätt.

Du kan installera små läppar på hyllorna för att hålla glasvaran på plats och undvika även små katastrofer.

Omorganisera dina samlingar

Öppna köksskåp är lättare att använda12 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Fivedot

Att designa kök för att vara rena men ändå funktionella är en utmaning, men det gör det inte omöjligt. Faktum är att vi inte ens behöver omorganisera helt eller ta med nya föremål ombord.

Ibland räcker det med att omorganisera våra minnesvärda krydd- och spannmålssamlingar eller byta märkeslådor mot rena glasögon.

Rengör regelbundet

Öppna köksskåp är lättare att använda13 Öppna köksskåp är lättare att användaBildkälla: Martyn Clarke arkitektur

Måste vi ens säga det? Öppna hyllor är svåra att underhålla eftersom de samlar mer damm än andra liknande föremål och är tidskrävande att rengöra eftersom många föremål måste tas bort, torkas ner och återföras till sin ursprungliga position.

De som har hängt hyllorna över kaminen kommer troligen att hantera fett också. Det betyder att vi måste rengöra och damma våra hyllor så ofta som möjligt så att de inte blir smutsiga över tiden.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*