Home / Hem / Öppna designidéer för kök och vardagsrum
Öppna designidéer för kök och vardagsrum

Öppna designidéer för kök och vardagsrum

Med ett separat kök är funktionalitet aldrig ett problem. Men hur hanterar vi kombinerade vardagsrum och öppna golv? Hur gör vi ett kök både funktionellt och vackert? Öppet kök och vardagsrumskombinationer bör göras så perfekt att människor inte ens skiljer mellan dem. Den stora frågan är: hur?

Kolla in våra idéer för vardagsrummet i köket. och leta efter ditt svar!

Fokusera på konsistens

Öppna kök och vardagsrumsdesignidéer1 Öppna kök och vardagsrumsdesignidéerBildkälla: Christine Kelly / Artisanal Architecture

Ett kök vardagsrum kombination bör vara svartvit. Det bör inte finnas en tydlig avskiljning på väggen eller en uppenbar skillnad i färger och nyanser. När allt kommer omkring, varför skulle du dela dem när du redan hade bestämt dig för att kombinera dem? Skulle inte det stora och rymliga rummet se imponerande ut?

Samma material som färgerna bör sammanfalla. Kakelväggar kräver kakelväggar medan ullkast kräver ullkast. Så enkelt som det!

Öppna kök och vardagsrumsdesign 10 Idéer för öppet kök och vardagsrumBildkälla: Meritage hem

Detta bör också vara en vägledande regel för inköp av föremål eftersom du alltid behöver tänka på material som fungerar lika bra i båda delarna (till exempel ser porslinsgolv i kök perfekt ut, men det gör inte ditt vardagsrum bekvämt och bekvämt varmt ). Om vi ​​var tvungna att komma med ett övergripande förslag skulle vi förmodligen gå för naturstenar av hög kvalitet.

Ändå kan det vara mycket svårt att välja ett golv som är lämpligt för kök och vardagsrum. Om du tvingas använda två av dessa, se till att de har liknande toner och texturer. Ett felaktigt och motsatt val förstör harmoni och balans.

Undvik korridorer

Öppna kök och vardagsrumsdesignidéer3 Öppna kök och vardagsrumsdesignidéerBildkälla: CG&S designbyggnad

Men hur kan du motstå den envisa frestelsen att skapa en “optisk hall” mot köket? Du måste! Arkitekter eliminerade behovet av att omge människor Soffor och bord Varför skulle du ändra det för att gå till köket? Ju mer komplicerat det ser ut att gå till köket, desto mindre motiverade blir det att göra det!

Det som förväntas av dig är motsatsen: flytta möbler åt sidan; och maximera ledigt utrymme. På så sätt kan människor röra sig fritt. och det kommer absolut ingen känsla att det finns två rum istället för ett.

Undvik konstgjorda skiljeväggar

Öppna kök och vardagsrumsdesignidéer5 Öppna kök och vardagsrumsdesignidéerBildkälla: Dyer Grimes arkitektur

Öppet kök vardagsrumsdesign ser precis ut som det låter: öppet. Människor luras ofta av tanken på att upprätthålla integritet. och de väljer artificiella skiljeväggar som vikbara väggar, gardiner, bokhyllor eller hela paneler.

Mina damer och herrar, varför slog ni först ner väggen?
Anledningen till att vi behöver öppna golv är att vi vill ha vårt utrymme luftig och rymlig. Både fysiska och intuitiva barriärer kan förstöra detta.

Försök istället att balansera möbler och skapa harmoni. Huvudregeln är att undvika höga element och införa skrymmande skåp som är jämnt fördelade över rummet. Att lägga till två helt olika möbler gör både kök och vardagsrum mindre. och kommer att fästa / uppmärksamma endast en av dem. Det är just därför som balans är nödvändig.

Låt tillbehör göra sitt jobb

Öppna kök och vardagsrumsdesign4 Idéer för öppet kök och vardagsrumBildkälla: Stela hem

Är du fortfarande redo att tillhandahålla två separata identiteter? Tillbehör och layoutdetaljer kan göra det åt dig! Samma delar som är placerade på olika sätt kan indikera en rumsdelning. Till exempel, Sittplatser i vardagsrummet kan stå på ena sidan; men tvärtom i köket. Konstverk och mattor är också starka skiljeväggar.

Glöm inte detaljerna

Öppet kök-och-vardagsrum-design-Ideen6 Idéer för öppet kök och vardagsrumBildkälla: Byggande av förnyelsedesign

Medan en enda kudde betyder ingenting för stora mottagningsrum; det kan betyda världen för tvårumskombinationer. När du blandar interiören fungerar varje detalj som en mixer! Det är också mycket billigare att dekorera med en enda plan än med två separata.

Öppna hyllor är en fiende

Öppna kök och vardagsrumsdesign7 Idéer för öppet kök och vardagsrumBildkälla: Redbud anpassade hem

Medan du tycker att väggskåp är kontraproduktiva för ditt öppna utrymme; ”Hoppningen” å andra sidan visade sig vara ännu farligare. Öppna hyllor är en bra kökslösning (de ser söta och inbjudande ut); Men att använda det i vardagsrummet är inte precis den minimalistiska lösningen du behövde.

I själva verket kan det skapa en röra som du aldrig förväntat dig (en som inte har något att göra med smuts och damm)! Vissa gör-det-på-sätt-designers kan skapa hela listor över proffs med öppna hyllor. och om du verkligen vill lyssna på dem planera hyllorna noggrant.

En annan sak att tänka på är färger och poleringar: som förväntat får det inte finnas några uppenbara kollisioner eller kontraster. Betyder det att du använder samma ton för alla hyllor? Är du säker?

Sammanfattningsvis gör inte den “dödssynd” att använda öppna hyllor för att dela upp områden. Varför behöver du artificiell röran för att skilja utrymmet du såg för rymligt?

Gå till ett litet köksbord

Öppna kök och vardagsrumsdesignidéer 9 Öppna kök och vardagsrumsdesignidéerBildkälla: Rensa arkitekter

Numera använder människor sällan matbord. och de väljer att äta framför TV: n. Med en öppen golvkonstruktion är du säker på att du tillhör gruppen familjer som inte drar nytta av ett matbord heller.

Ta en stund och föreställ dig bilden: ett köksbord; ett matbord; och ett mindre vardagsrumsbord. Är det inte för mycket? Varför inte välja ett litet köksbord som inte tar plats? Det kommer att bli mycket lättare att ge upp öknen; och du behöver inte en otrolig ansträngning för att rengöra den.

Kom ihåg: Funktionen kommer först

Öppna kök och vardagsrumsdesign8 Idéer för öppet kök och vardagsrumBildkälla: Environ Communities Ltd.

Öppna planer har en underbar social dimension: de samlar familjer vid alla möjliga tillfällen; och de hjälper dig att laga mat medan du chattar med dina vänner. Lita på oss – du kommer att älska denna informella atmosfär!

I detta sammanhang rekommenderar vi att du väljer funktionella möbler som är idealiskt bekväma och smutsavvisande.

Ha kontroll över lukt och buller

Öppna kök och vardagsrumsdesignidéer12 Öppna kök och vardagsrumsdesignidéerBildkälla: Valerie Grant Interiors

För att vara helt ärlig är öppna planlösningar inte de bästa när det gäller att begränsa lukt och buller. Det är just därför det är extremt praktiskt: gör ditt bästa för att förhindra att lukten ångar i vardagsrummet. eller ljudet av TV från att resa till köket.

Först och främst, se till att du har adekvata medel för luktutsug. Om du kan flytta kaminen eller ugnen nära ett stort fönster, helst i hörnet längst bort från uppsamlingsområdet. Installera vid behov vikbara dörrar som du bara stänger när du lagar mat.

När det gäller buller blir saker och ting lite mer komplicerade. Tyvärr kan det inte förhindras att ljud sprids i rummet. och det minsta du kan göra är att lägga i föremål som kan “absorbera” det (tunga gardiner, mjuka kast, kuddar och stöd). Fällbara dörrar kan också hjälpa till här.

Se till att du har tillräckligt med utrymme

Öppet kök och vardagsrum designidéer2 Öppet kök och vardagsrum designidéerBildkälla: MN Builders

Förvänta dig mer lagringsutrymme än vanligt med en öppen planlösning. Tänk på flerfunktionsobjekt som kan ta en lagringsroll i stället för att ta in högar från skåp.

Du kan till exempel installera en ö i köket (det kommer att vara din arbetsyta, men det kommer också att “dölja” krukorna och tallrikarna); eller kiststänger som kommer att vara dina frukostbord; och de kommer att förvara kokböcker, snacks eller shoppingkassar.

Ändra inte stilen

Öppet kök-och-vardagsrum-design-Ideen11 Idéer för öppet kök och vardagsrumBildkälla: HartmanBaldwin Design / Build

Detta uttalande “inkluderar” väl allt som har sagts tidigare. Stylistisk konsistens och koherens är väsentliga för kombinationen av kök och vardagsrum: alla element måste samverka i harmoni med varandra. och inget stycke ska “poppa ut”. Så enkelt som det!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*