Home / Hem / Nautisk inredningsstil och dekorationsidéer
Nautisk inredningsstil och dekorationsidéer

Nautisk inredningsstil och dekorationsidéer

Nautisk hemdesign är något som aldrig kommer att gå ur stil. Det är möjligt att lägga till en avslappnad atmosfär i vilket rum som helst genom att skapa en stämning förknippad med havets sevärdheter, ljud och dofter, inklusive strandinspirerade textilier, nautiska tillbehör och några enkla naturliga möbler.

Med helt enkelt nautisk inredning Med attraktiva dekorativa element som sjöstjärnor, ränder, ankare och nautiska stjärnor kan du enkelt skapa en känsla av att havet aldrig är långt borta. Dessa bör stödjas av naturliga textilier och den typ av möbler som lägger till kustnära chic till alla rum.

Nautiska sovrum, kök, badrum och vardagsrum är alla enkla att skapa genom att använda en lämplig stil och använda några viktiga element i din inredningsdesign.

Huvuddragen i nautisk inredning

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-12 Nautisk inredning-design stil och dekoration idéer

Det finns ingen anledning att börja om när man utformar ett utrymme med nautiskt tema. Du måste bara introducera några särdrag som fångar havets färskhet. Kombinera dessa med lämpliga dekorativa element och ha kul med dina kreativa idéer.

Nautiska ränder

Nautisk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-5 Nautisk interiör-design stil och dekorationsidéer

Ett randigt blått och vitt mönster kan ge en touch av nautisk hemdesign när den används i alla rumsmiljöer. Välj randiga textilier för fönsterbehandling, matta, väggbeklädnad eller i dina möbeltillbehör. Andra färger bör vara begränsade, men en röd matta eller ett dekorativt föremål ser attraktivt ut när de placeras bredvid nautiska vita och blå ränder.

havsdjur

Nautisk inredningsstil-och-dekoration-idéer-1 Nautisk inredningsstil och dekorationsidéer

Sjöstjärna är den idealiska dekorativa egenskapen för ett nautiskt sovrum eller badrum där du vill lägga till en touch av havet. Vissa sjöstjärnor kan användas i ett rum genom att placera dem på en hylla eller hänga dem på en vägg.

Sjökort

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-2 Nautisk-inredning-design-stil och dekoration idéer

Vintagekartor och seglingskartor kan användas som ett traditionellt konstverk i ett rum med nautiskt tema. Dessa finns i småbutiker och kan inramas för att ge ett rum en klassisk designfunktion.

Nautiska stjärnor

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-11 Nautisk-inredning-design-stil och dekoration idéer

Sjöstjärnan är en symbol för ledarskap och skydd till sjöss. Det finns många sätt att integrera nautiska stjärnor i ett rum när de används som dekorativa element. De kan användas som förflyttningar eller monteras individuellt på en vägg.

Ett nautiskt fokus

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-14 Nautisk inredning-design stil och dekoration idéer

Ingen av de dekorativa aspekterna bör överdrivas i nautisk heminredning, och nyckelelementen i designen bör inte blandas för mycket. Nautiska stjärnor, ränder, sjöstjärnor, fartyg och ankare i ett rum skulle inte ge det samma snygga utseende som ett rum utformat kring ett enda element.

Om du till exempel skapar en design för ett nautiskt sovrum ska det ha samma grundläggande designelement i mönstret på det tryckta sängkläderna och på andra sovrumstyg.

Färganvändning i nautisk inredningsdesign

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-10 Nautisk inredning-design stil och dekoration idéer

När du använder färger, tänk på nyanser som bäst representerar havet och de naturliga tonerna som finns på en sandstrand.

Vit bör användas för att markera alla andra färger som väljs för en nautisk hemdesign. Detta kan vara en lysande vit eller en mer subtil nyans som kan paras ihop med en mindre mängd blått. Detta kan vara vilken skugga som helst från blek vatten till mörk marinblå. Andra färger bör användas mindre och i kombination med naturliga nyanser.

Möbler i naturligt trä passar bäst för nautisk inredning. När trä används för hyllor, bord och stolar i nautiska miljöer kan det vara brunt eller beige, vitkalkat eller målat blått.

Väggarna kan målas platt vitt eller ljusblått. Väggpaneler av naturligt trä passar också bra med temat.

Nautisk inredning

Nautisk inredningsdesign-stil-och-dekoration-idéer-8 Nautisk inredningsdesignstil och dekorationsidéer

Möbler och inredning kan tillverkas av träavfall och naturliga textilier. Inga plaster eller syntetiska ämnen ska användas. Windows kan eller har draperats i lätt tyll randiga gardiner i nyanser av blått och vitt.

Ett fartygsankare, teleskop eller stort ratt kan användas som kontaktpunkt. Tillbehör ska tillverkas av naturliga material. Objekt relaterade till navigering inkluderar havslådor, roddbåtar, modellfartyg, tidvatten slitna stenar och stora gamla rep.

Nautisk vardagsdesign i enkelrum

Nautisk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-7 Nautisk interiör-design stil och dekorationsidéer

Sovrum, kök, Vardagsrum och badrum är alla lämpliga för nautisk inredning. Allt som används för att inreda och dekorera rummet kan gå med temat om det är typiskt för stilen.

Nautiskt sovrum

Nautisk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-6 Nautisk interiör-design stil och dekorationsidéer

En plantskola, barnkammare eller sovrum för vuxna kommer att dra nytta av vissa aspekter av nautisk hemdesign. I nautiska sovrum skapar de vitmålade väggarna en ljus och luftig känsla och havstemat fortsätter med användning av tryckta sängkläder och blå filtar. Naturliga färger finns i sängmöbler och inbyggda garderober, liksom naturliga korglampskärmar, vävda mattor och små sängmattor i beige eller sandtoner. Ett sovrum kan utformas så att det ser ut som en skeppsstuga med trägolvbrädor som har tonats lätt eller vitkalkats.

livsmiljö

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-9 Nautisk inredning-design stil och dekoration idéer

Ett familjerum eller öppet utrymme kan verka mycket ljusare och rymligare när nautisk inredning används.

Varje bostadsutrymme kan ha en stark nautisk identitet med en marinblå matta och en minimal mängd möbler. Utseendet är komplett när tillbehören i ett vardagsrum också kan identifieras som relaterade eller tillhörande havet.

Kök

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-13 Nautisk inredning-design stil och dekoration idéer

Det är inte svårt att ge något kök en nautisk inredning. Detta uppnås främst genom att använda färg på väggar, golv och i textilier. Vit färg och blå och vita toner ger ett kök ett friskt och elegant utseende.

badrum

Nautisk-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-3 Nautisk-inredning-design-stil och dekoration idéer

Badrummen är perfekta för nautiska interiörer, och det är enkelt att få rätt utseende med badrumsplattor i vitt eller blått och golvplattor i vitt, blått eller havsgrönt. Det nautiska temat kan fortsätta på badrumets väggar med skildringar av marint liv ordnade längs en gräns eller avbildade i en väggmålning.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*