Home / Hem / Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum
Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Varje del av ditt hem kan ändras genom färg, subtil färg eller nyansförändringar som ger djupet till karaktären eller förändrar atmosfären.

Ditt sovrum, som alla andra områden, kan dra nytta av en färgmakeover som fräschar upp din inredning och lyfter ditt humör.

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 1 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Färgglada sovrum har en enorm inverkan på ditt humör. Varje dag, så snart du öppnar ögonen, ser du ditt sovrums omgivning. Varje natt innan du lägger dig, är det sista du ser dina sovrumsväggar. Det råder ingen tvekan om att färg kan påverka hur du känner.

Vissa färger är förknippade med olika känslor. Rött är traditionellt associerat med energi, medan grönt sägs vara lugnande och avkopplande, och gult gör dig optimistisk. Men inte alla reagerar på samma sätt på olika nyanser. Därför är det viktigaste att välja en färg som du gillar.

Sovrumsfärgidéer

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 2 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Sovrums färgscheman är ett utmärkt sätt att uttrycka dina känslor. Du bör välja en nyans som återspeglar stämningen du vill uppleva, vare sig det är den svala lugnet i neutrala nyanser eller den livliga energin i ljusa färger.

Kontrasterande blå och vita toner har en underbart lugnande och avslappnande effekt och skapar ett underbart nautiskt tema. Randig väggöverdrag med vitt sängkläder och ett mysigt blått kast är det perfekta komplementet till detta tema.

Kanske kan du byta vita och blå kuddar och kuddar på din säng, eller experimentera med olika texturer och tyger för tillbehör och sängkläder i rena vita toner för att ge ditt rum en känsla vid havet.

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum.  3 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Optimera ditt rum med naturliga material. Välj en sängram eller sänggavel av valnöt, bok eller björk och komplettera utseendet med golv eller mattor av sisal eller vävt tyg. Naturfärgat sänglinne fungerar bra i denna miljö i färgerna taupe, beige och vitt.

Eller varför inte skapa en glamorös och överdådig boudoir? Nyanser av grått och silver ger en touch av storhet när de uttrycks genom sammet och satin för gardiner och överkast. Tvåbäddsrum med lyxiga tenntillbehör, reflekterande spegelmöbler, mattor med rik textur och snygga glaskronor.

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 10 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Användningen av djärva, ljusa färger är mycket populär just nu. Välj en iögonfallande nyans som rosa eller ljusgrön när du väljer en färg på vägg eller sänglinne, eller kombinera till och med två heta färger för en energisk touch.

Gör humörbrädor

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum.  4 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Bli inspirerad av världen omkring dig. Titta på färgerna fungerar bra i kombination med reklam, förpackning och till och med i naturen. Heminredning och klädbutiker är det perfekta stället att se färgval som fungerar bra tillsammans. Varför inte ta med lite av spänningen i resan och det roliga med semesterandan till ditt rum genom att använda din semester som inspirationskälla?

Tänk på energierna, färgerna och andan på de platser du har besökt. Använd foton, vykort, souvenirer och bilder i böcker för att få en känsla för det land du väljer. Oavsett om du är inspirerad av keramiken, mosaiken, textilierna eller arkitekturen på de platser du har sett, kan du använda den atmosfär som fångats under denna tid och plats för att informera ditt humörbräde.

Samla tygstycken, bilder från tidskrifter och måla mönster du gillar och sätt ihop dem på ett stämningsbräde som blandar färger och stilar. Du kan se om nyanser fungerar bra och uppleva effekten de skapar.

Teori om färg

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 5 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Ett färghjul är den perfekta utgångspunkten för att utveckla de bästa färgkombinationerna. För att öka din energi, välj färger från motsatta sidor av hjulet för att ge ditt utrymme en livlig känsla. Att måla dina väggar i en färg och välja tillbehör från motsatt sida av hjulet är ett utmärkt sätt att dra nytta av denna livfulla stil.

Färgscheman

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 6 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Olika färgscheman skapar olika effekter och inte nödvändigtvis vad du förväntar dig.

Chokladbrun, grå och kricka – du kanske tror att dessa mörka nyanser kan göra ditt rum mindre och mer förtryckande. Men atmosfären är ofta mer lynnig och sensuell.

Senap, grått, krämer och svart – en unik och intressant kombination av färger. Detta mångsidiga schema kan användas i randiga eller cirkulära mönster.

Lila, grå och grädde – Välj olika nyanser av lila, inklusive lila, violett, plommon och lavendel för att ringa förändringarna.

Lila och senap – en lysande och djärv plan som är perfekt för tillbehör som mattor och kuddar. Barnrummen ser bra ut i dessa färger.

Vit och indigo – Att placera ljus indigo mot vita väggar är ett ovanligt men attraktivt val. Om du vill ha ett mer uttrycksfullt rum målar du väggarna alternativt i indigotoner och med vita tillbehör.

Svartvitt – en tidlös klassiker. Dessa två färger har kombinerats för alltid och fortsätter att arbeta underbart tillsammans.

Gulkalk med svartvitt – kombinationen av traditionell svartvitt med den ovanliga nyansen av gulkalk skapar ett sofistikerat utseende som kan jämföras med art deco-trenden.

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 9 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Brunt och mörkgrått – även om dessa färger båda är mörka kan de ljusas med rätt urval av dekorativa linne- och väggprydnader.

Svartvitt med gult och grått – välj två av dessa färger att kombinera i din inredning, eller välj alla fyra. Varje kombination fungerar bra.

Se till att ditt färgschema är sammanhängande

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 7 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

För bästa effekt i ditt rum, se till att alla möbler är samordnade. Måla ojämna element så att de fungerar bra tillsammans och välj två eller tre nyckelfärger som kommer att vara fokus för ditt färgschema. Gör din kontaktpunkt till en enda målning eller dekoration för att sammanföra temat.

Använd bakgrundsfärgen på din kontaktpunkt som en skugga för att måla dina väggar. Du kan sedan välja en medium nyans när du väljer stora möbler, lägga till en touch av ljusare toner till dina tillbehör och små möbler som lampor och vaser.

Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum 8 Njut av ditt liv med dessa färgglada sovrum

Att välja ett färgschema som ger ditt sovrum en lugn känsla är nyckeln till en god natts sömn. Du tillbringar mycket tid i din säng så du måste se till att du har gjort bra val. Se dock till att ditt sovrums färgschema passar perfekt med tonen i hela ditt hem så att ditt hem känns riktigt samordnat hela tiden.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*