Home / Hem / Modulhus kan spara tid och pengar
Modulhus kan spara tid och pengar

Modulhus kan spara tid och pengar

Potentiella bostadsköpare överväger ofta att köpa ett hus eller bygga ett eget. Ett annat alternativ – moderna modulbostäder – erbjuder det bästa från båda världar med lägre kostnader, skräddarsydda funktioner och inga heminspektioner och andra förseningar, ett snabbare och billigare sätt att bo i ditt drömhem.

Vad ett modulärt hem är – och vad är det inte

Modulhus kan spara tid och pengar 5 Modulära hus kan spara tid och pengar

Ett modulhus byggs i delar i en fabrik utanför hemmets slutliga plats. Sedan skickas delarna till det land där huset ligger, där en entreprenör sätter ihop delarna. Modulhus kallas ibland “prefabricerade hus” eller “fabrikshus” eftersom husen byggs utanför anläggningen och helt enkelt sätts ihop på plats.
Ibland oroar köpare sig för att ett modulhus är ett prefabricerat hem. (Till exempel är husbilar en typ av prefabricerade hus.)

Det finns dock en tydlig skillnad mellan de två: ett modulhus har en permanent grund, ett tillverkat eller husbil inte. Prefabricerade hus kan flyttas; Modulhus ligger på en bas och kan byggas på plattor eller källare.

Modulhus kan spara tid och pengar

Modulhus kan spara tid och pengar 2 Modulära hus kan spara tid och pengar

Prefabricerade bostäder kan spara köpare mycket tid och pengar. Om hemmet delvis byggs bort från sitt slutliga läge kan byggprocessen ta veckor istället för månader. Tack vare skyddet av inomhusfabriken spelar vädret mindre roll i färdigställandet och utgör inget hot mot byggmaterialet. Konstruktionen kostar därför mindre arbete.

Dessutom lämnar ingen del av huset fabriken utan att ha blivit officiellt inspekterad. Så köpare behöver inte oroa sig för att betala för inspektioner eller göra omarbetningar under hela processen för att följa koden.

Modulhus kan spara tid och pengar 6 Modulhus kan spara tid och pengar

Modulhus är utformade för energieffektivitet. Således sparar modulbostäder köpare pengar både under byggprocessen och under hela hemmets livstid. Köpare kan också välja energieffektiva fönster och isolering från början och undvika dyra renoveringar senare.

Naturligtvis måste alla byggnader uppfylla standardkraven. VVS, avloppssystem, el, gas och andra nödvändiga verktyg måste alla vara en del av den totala budgeten och kan uppgå till en femtedel av vad byggaren levererar kostnader.

Hur processen fungerar

Köpare går igenom några grundläggande steg för att anpassa och bygga ett modulbostad.

Välj en husplan och funktioner

Först överväger köpare planlösningsalternativen och bestämmer vart de ska gå för de stora föremålen som fönster. Då kan köpare välja hur man gör golv, skåp, kranar och liknande. Kom ihåg att inte alla anpassade funktioner behöver ingå i den ursprungliga fabriksbyggnaden. Byggare kan arbeta med lokala experter för att installera dessa saker senare mot en extra kostnad.

Modulära hem är flexibla och tillåter köpare enastående kreativitet i utformningen av sitt hem. Några av de bästa arkitekterna erbjuder modulära hemdesigner, och köpare kan anpassa planritningar efter deras behov. Nästan alla levande stilar eller kombinationer av levande stilar är tillgängliga, från traditionella till Medelhavet, och köpare kan införliva alternativ från vilken stil som helst för att skapa sitt eget eklektiska drömhus.

Modulära hem kan spara tid och pengar 7 Modulära hem kan spara tid och pengar

Här är några populära funktioner som ger personlighet till ett modulbostad oavsett stil:
– En andra dörr som leder från vardagsrummet till köket och matsalen: detta möjliggör fri rörlighet i huset och underlättar navigering.
– En dubbelsidig öppen spis mellan vardagsrummet och matsalen: En unik öppen spis kan värma upp gemensamma utrymmen effektivt och ger en dekorativ kontaktpunkt.
– En ombyggd veranda: utöka det offentliga utomhusområdet och hälsar gästerna för att njuta av fastigheten. Naturligtvis orsakar komplexa planritningar extra kostnader. Köpare bör vara försiktiga med hur mycket de investerar i detaljer.

Spika ner detaljer i varje rum

Som med alla husbyggnadsprojekt måste särskild uppmärksamhet ägnas varje rum i ett modulbostad för att säkerställa att det slutliga hemmet lever upp till förväntningarna. Köpare bör överväga följande:

väggar

Modulhus kan spara tid och pengar 1 Modulhus kan spara tid och pengar

Väggar är funktionella, men de är särskilt viktiga i ett prefabricerat hus. Det beror på att luckorna där byggaren på plats ansluter väggarna vanligtvis är täckta med gjutlistar och gjutningen är en giveaway för huset att vara modulärt. Köpare kan strategiskt måla väggarna för att maskera injekteringsbruk, eller de kan arbeta med entreprenören för att undvika att använda remsor till förmån för injektering och strukturering.

kök

Som med alla kök kan köket i ett modulärt hem snabbt åldras ett hem. För en uppdaterad look kan köpare välja tidlösa skåp eller byta ut skåpdörrar med tyg för variation. Ytterligare alternativ är fläck-, färg- eller hårdvarubyte.

badrum

I ett modulhus som en husbil tenderar badrummen att vara mindre. Köpare kan använda monokromatiska färger och sängkläder för att förena utrymmet, eller så kan de lägga till badrumets fotavtryck på planritningen. Clutter gör naturligtvis att varje rum verkar mindre, så köpare bör överväga lagringsalternativ.

sovrum

För sovrum i prefabricerade hus kan köpare behöva överväga storleken på möblerna för att påverka känslan i sovrummet. Mindre möbler möjliggör lättare rörelse runt huset, och möblens höjd påverkar hur högt ett rum känns. För en mysig känsla kan större, vadderade bitar som fyller ett rum ge en lugnande känsla. Köpare som håller sin dekoration enkla kan göra sitt hem öppnare och rymligare.

Se bitarna bli ett hem

Modulära hem kan spara tid och pengar 3 modulära hem kan spara tid och pengar

När huset väl har definierats och det modulära hemföretaget tillverkar och levererar delarna kan byggaren snabbt montera dessa delar. Utan besväret med inspektioner, när alla delar har kommit ihop och målats och justerats efter behov, är huset klart.

Som med alla hem kan köpare ändra ett modulhus när det är klart. Det betyder att köpare kan utöka hemmet efter behov så att de kan njuta av sitt drömhem i många år framöver.

Tack vare publikationer som Dwell växer den modulära hemrörelsen. Ta reda på mer där eller på ett modulärt hemföretag i ditt område.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*