Home / Hem / 6 tips för att spara pengar på stora renoveringsprojekt

6 tips för att spara pengar på stora renoveringsprojekt

Renoveringsprojekt tenderar att vara stora budgetproblem, till stor del för att du försöker sätta din egen estetik över något som redan finns.

Först kan du tro att du kan spara stora byggkostnader genom att använda något som redan har en ”grå struktur” på sig. Om det inte har tagits bort till det minsta, finns det ingen garanti för att du någonsin kommer att få dina önskade resultat utan att spendera ett vitt öre.

Från de höga kostnaderna för att anställa teknik- och konstruktionsteam för att demontera befintliga väggar, till att justera de strukturella detaljerna för att passa dina syften, det finns mycket fysiskt arbete som kan påverka din budget.

Detta är särskilt relevant för stora projekt. Renoveringsprojekt för kommersiella och detaljhandeln omfattar omfattande layoutterapi redan innan själva byggandet påbörjas – och det här är bara början på vad som kommer.

Idag delar vi 6 tips om hur du sparar pengar på större renoveringsprojekt.

Välj rum med dubbla höjder

Detta är ett ganska relativt designhack rakt ut ur munnen på yrken. Även om du investerar i en nybyggnad, kan du skära ut dina byggkostnader exponentiellt genom att klippa ut en stor bit av brädet.

På samma sätt kan du spara kostnaden för ytor, undertak, belysning, elektriska ledningar och andra designdetaljer som kan ha förvandlats till stora budgetbussare under renoveringsprocessen genom att planera ett dubbelhöjdsrum i din layout.

Å andra sidan måste du investera i att demontera panelområdet där du vill skapa dubbelhöjdsrummet. Vi rekommenderar att du ser till att det inte finns några strukturella fel eller reservationer under denna process. Annars dras du bara från din budget.

Rör inte med befintliga fönsterportaler

Fönsterportaler 6 tips för att spara pengar på stora renoveringsprojekt

Det beror faktiskt på vilken typ av rum du har, men om det består av små portaler medan du vill ha stora, försök att inte justera dessa detaljer. När du börjar leka med fönstren måste du ordna om hela ramen. Detta inkluderar befintliga överliggande detaljer och tröskelnivåer. Det är en mycket invasiv process som kan sätta en enorm belastning på din budget.

Så innan du skär ett stort hål i sidan av din byggnad är det bättre att leta efter alternativa tekniker. Numera finns det många sätt på vilka du kan utforma dina rum på ett sådant sätt att de imiterar ”naturligt ljus” utan att egentligen ha fönster eller fläktar i rummet. Här är en liten lista med innovativa tips du kan använda:

  • Du kan använda realistiska bilder i grafik med naturliga scener för att efterlikna ett fönster.
  • Du kan använda ljusrör för att kanalisera solsken in i ditt rum. Dessa uppfinningar glider mellan takbjälkarna och bostadsutrymmet och är relativt billiga.
  • Du kan även använda spegelbeklädnad med en mängd funktioner för att reflektera befintligt ljus tillbaka in i rummet.
  • Ljusa tillbehör och möbler kan få rummet att se livligt ut. Det finns områden online om du tittar billig shopping.
  • Du kan till och med använda falska fönster för att skapa en illusion av befintliga fönster i rummet. Det kostar dig mindre och blir ett attraktivt designelement.

Tänk på en framtida expansion

Farmhouse-Renovation-Burgenland-Austria-Concrete-Glass 6 tips för att spara pengar på stora renoveringsprojekt

Du kan inte göra ett stort renoveringsprojekt utan att överväga de långsiktiga konsekvenserna. Vad händer om du i slutändan behöver mer utrymme? Vad händer om du behöver expandera vertikalt i framtiden?

Allt detta och mer måste beaktas när du planerar din renovering. Om du inte tänker på konsekvenserna kommer du att spendera mycket mer på samma byggnad i framtiden.

Lämna alltid ett litet utrymme – som en terrass – för horisontell expansion. Och om du funderar på långsiktig vertikal expansion, lämna strukturella ankare på dina befintliga projekt så att du inte behöver justera den betydande förstärkningen i framtiden.

Om du funderar på layoutjusteringar, investera i en flexibel plan. Till exempel i kommersiella kontorslokaler kan du använda praxis med hot desking för att skapa en mer flexibel layout. På så sätt har du många möjligheter att anpassa dig till nya situationer.

Undvik strukturella skador

Ett av de mest obekväma sätten att bryta din budget under en renovering är att av misstag skada strukturen.

Detta kan hända om du riva ner väggarna och demontera en bärande av misstag. Det kan till och med hända under en allmän demontering – som att skada en pelare eller balk.

I sådana fall måste du anställa en byggnadsingenjör och investera i rekommenderade procedurer som kan hålla din byggnad intakt även efter den nödvändiga strukturskada. Så du bör definitivt undvika att orsaka alarmerande strukturella skador för att spara din budget.

Byggmaterial och återvinning

Använda möbler 6 tips för att spara pengar på stora renoveringsprojekt

När du tar itu med ett stort renoveringsprojekt behöver du inte anpassa allt. Så när du köper byggmaterial bör du alltid gå till de billigare byggmaterialen. Detta inkluderar färdiga skåp, möbler, undermåliga mattor och mer.

Ett annat bra sätt att minska din budget skulle vara att återvinna din gamla smak. Nödställda ytor är raseri idag, så du kan definitivt återanvända gamla material som golvplattor och trä för en elegant estetik.

Omforma inte verktygspunkter

Verktyg är en integrerad del av alla renoveringsprojekt. Detta inkluderar elektriska anslutningar och kablar, belysning, VVS och sanitära anläggningar.

En av de främsta orsakerna till överbudgettering i renoveringsprojekt är omplaceringen av dessa leveranspunkter – särskilt VVS. Det är bäst att hålla sig till de ursprungliga leveranspunkterna under renoveringen. Att köra det igen kan vara mycket besvär och kosta dig ett ganska öre i processen. Du kan även konsultera en expert om hur du använder tillgängliga poäng.

Det här är några av sätten du kan minska budgeten för renovering av hem. Dessa kan hjälpa till att hålla ditt projekt på rätt spår och hålla ditt banksaldo i schack.

– –

Andrea Boffo är VD för PlusVoucherCode, en webbplats som ger rabattkoder för att spara pengar när du handlar online.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*