Home / Hem / Moderna möbler för inredning
Moderna möbler för inredning

Moderna möbler för inredning

Ja, att välja rätt möbler för ditt hem är en kreativ och rolig aktivitet, men det kan vara svårt då och då.

Även om du vet exakt vad du behöver, gå till butiken och bli förvirrad med de tusentals moderna möbeldesignerna som platsen har att erbjuda.

Låter bekant? Vad sägs om att du anser att den positiva sidan av denna stam är en oändlig källa till unikhet? Det tar en stund att välja rätt bitar, men åtminstone kommer du att veta att valet inte var fel.

Vi vill introducera dig till de grundläggande reglerna för val av inredningsmöbler:

Grundstycken går först

Inredningsdesignmöbler1 Moderna inredningsmöblerBildkälla: Egen design

Ja, det finns många intressanta saker där ute, men tänk dig hur svårt det skulle vara att anpassa en stor soffa till en bordslampa.

Låter det inte mer logiskt att gå tvärtom? Välj grunderna först (soffor, bord, stolar) och byt till mindre och mindre viktiga element.

Om inget annat har du en uppfattning om färgen, storleken eller funktionen hos de andra föremålen du letar efter.

Bedömning av inredningen är obligatorisk

Inredningsdesignmöbler2 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: Dowalt Custom Homes Inc.

Mät utrymmet och beräkna storleken på de delar du vill köpa. Tänk på vad du redan har för att få en uppfattning om de delar som passar med det. Ser det ut som om du kan packa upp föremålen? Gör det!

Eftermontering innebär ofta blandning av gamla och nya delar, eller olika färger, texturer och storlekar. Därför är det bra att bekanta sig med mixning innan du går in i butiken.

Försök först med lösningen för att se om den fungerar. När du målar om, blötlägg en liten bit i färgen och ta den med dig hem för att se hur det går med ditt utrymme. Varje färg har minst 30 nyanser, så vi rekommenderar inte att du förlitar dig på bara bedömning.

Livslängd är av yttersta vikt för dina möbler

Inredningsdesignmöbler3 Moderna inredningsmöblerBildkälla: Shirley Meisels

Du har inte möjlighet att ställa om varje dag, så välj de starkaste, mest hållbara delarna du kan hitta. Tänk till exempel på att göra ramar av trä snarare än aluminium eftersom de kommer att hålla längre och se bättre ut i ett mysigt hem. Var naturligtvis villig att betala mer för bättre kvalitet, men gå inte utöver vad din budget tillåter.

Vi vill också påminna dig om att hållbarhet inte bara gäller hårda möbler. Detta gäller även tyger för vilka du ska hitta en balans mellan hållbarhet och komfort. Definitivt prova stycket så får du en uppfattning om hur lång tid det kan ta i ditt hem.

Var ärlig med dig själv

Inredningsmöbler4 Moderna inredningsmöblerBildkälla: Bärnsten botten

Passar den biten du gillar din livsstil? Låt oss inse det: du behöver inte silkeslen gardiner med två småbarn, en 200 pund mastiff och en stygg katt som springer över rummet!

Du behöver inte ens det dyra läderklippet, speciellt om ditt huvudsyfte är att få dig att känna dig avslappnad snarare än att imponera på gästerna.

Hänsyn till befintlig lösning

Inredningsdesignmöbler5 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: Matarozzi Pelsinger Builders

Även om du inte har rört någonting förut, brukar hus påtvinga någon form av design med sitt rena utseende. Så du måste välja delar som faktiskt passar där.

Om stilen och färgerna är moderna bör möbler också vara moderna. Om huset är ett gammalt viktorianskt konstverk förtjänar det en ordentlig viktoriansk lösning.

Det finns ytterligare en viktig aspekt av denna process: du måste följa det övergripande syftet med rummet! Det finns till exempel inget behov av att införa fina lösningar och detaljerade sniderier i rummet där du sover.

Evergreen är aldrig ett dåligt val

Inredningsdesignmöbler6 Moderna inredningsmöblerBildkälla: Inbyggt

Att följa trender är bra, speciellt om din budget har råd med det, men trender går ur stil. Det innebär att det tar några månader innan du hittar din plats rörig med föråldrade bitar och måste byta ut dem.

Att veta hur dyrt detta kan vara, vi uppmuntrar dig att undvika radikala avvikelser från tidlösa och vanliga stilar och val.

komplettering

Inredningsdesignmöbler7 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: Anne Boa inredning

Möbler tillverkade av exponerat trä måste kompletteras främst av skyddsskäl. Vad man ska komma ihåg här är att olika ytor har olika effekter och kan dramatiskt ändra möbelns färg.

Ibland är att anpassa ytan lika viktigt som att ändra stil från traditionell till modern genom att lägga till körsbärsfläckar med svart färg eller mahogny med vit färg, till exempel.

Accepterar inte annat än det bästa

Inredningsdesignmöbler8 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: CANDICE ADLER DESIGN LLC

Låt inte priset bli ett avgörande ögonblick i din inredningsdesign, för möbler ska hålla länge. Välj istället bitar av lägre kvalitet eller minska på andra utgifter som inte är så viktiga.

Låt inte utseendet lura dig, det enda resultatet blir att dekorera om varje år och den här kommer definitivt att kosta mer. Det är därför material och leverantörens rykte är viktiga, och de är mycket viktiga.

Acceptera begagnade möbler, men bra

Det är trevligt av din vän att ge dig den gamla soffan som han inte längre använder, men du är inte skyldig att acceptera den. Det är faktiskt mycket bättre att spara besvikelsen att leva med dysfunktionella möbler och spendera lite pengar på dina egna bitar (även om de inte är de bästa någonsin).

Välj delar som inte stör rörelsen

Inredningsdesignmöbler9 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: Amory Brown

Eller, för att uttrycka det enklare, välj element som inte är för stora och lämna tillräckligt med utrymme för normal trafik i rummet.

Välja en intelligent färgpalett

Inredningsdesignmöbler10 Moderna inredningsmöblerBildkälla: John David Edison Interior Design Inc.

Färg ska inte bara se bra ut, det ska också vara en stämningsstimulator och ett av de mest kraftfulla verktygen för att förmedla personliga budskap.

Om det redan finns ett målat element i rummet, välj färger som passar med det, särskilt neutrala färger, eftersom dessa kan matcha valfri färg eller element.

Den allmänna regeln i design är att hålla hela ramen (väggar, golv, tak) neutral och leka med små element som möbler, kuddar, mattor etc.

Introduktion av vissa ämnen i vissa rum

Inredningsmöbler11 Moderna inredningsmöblerBildkälla: Laura U, Inc.

Tänk på syftet med rummet och försök gissa vilket ämne som är bäst för det. Vill du att det ska vara din studie? Ett lekrum? Lekrummet för dina barn?

Förutsatt att detta är fallet rekommenderar vi att man avviker från det nakna schemat och följer ett tema som kan stödja syftet med detta utrymme. Det finns en lång lista med alternativ att välja mellan: asiatiska konstmöbler, polynesiska stilartiklar, retrolägen etc. Varför inte göra upplevelsen roligare?

Mörka tyger

Inredningsdesignmöbler12 Moderna inredningsmöblerBildkälla: Bravo inredning

Även om det är bra att välja lättare tyger för mindre och mer formella utrymmen, bör rum som ofta är bebodda dekoreras med mörkare. Ju mer du använder tyget, desto mer skada kommer det att visas och du behöver smarta färgval för att täcka över detta.

Den ekonomiska planen

Inredningsdesignmöbler13 Moderna inredningsmöblerBildkälla: LEIVAR

Innan du förbinder dig till något, se till att du har tillräckligt med pengar för att stödja dina planer och försök att hålla dig inom gränserna för vad du får spendera.

Dela upp pengarna på ett intelligent sätt och investera i bitar som verkligen är värda och borde hålla. Att hitta kvalitet till ett rimligt pris kan vara mycket svårt, men det är det bästa skottet du behöver för att undvika att spendera en förmögenhet.

Begagnade möbler: varför inte?

Du kan antingen köpa den från den tidigare ägaren, en loppmarknad eller en specialbutik som sparar affärer. Om pjäsen är i god form är det mer att vinna än att förlora.

När allt kommer omkring fattar du inte det största beslutet någonsin och kan alltid ersätta det om du sparar tillräckligt för ett nytt.

Förvänta det oväntade

Inredningsdesignmöbler16 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: Facet 14-studio

En av de mest värdefulla sakerna som pengar kan köpa är unikhet och det finns ingen anledning att inte leta efter det när pengar tillåter det. Faktum är att objektet som ser konstigt ut vid första anblicken kan vara ett perfekt tillbehör för ett originalt vardagsrum, även om du inte exakt är den okonventionella personen som gillar att experimentera.

Såvitt vi vet är möbler avsedda att uttrycka de unika sidorna av din personlighet, och traditionella delar kommer sannolikt inte att göra det.

Kommer du ihåg gratis tjänster?

Inredningsdesignmöbler14 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: Fiorella design
21 Revi

Varför inte använda det som erbjöds dig? Det finns inredningsföretag som erbjuder gratis rådgivning, prenumerationer på designtidskrifter eller till och med planeringsguider.

Du kan använda allt detta för att bemästra designplaneringen, eller åtminstone få en mental bild av vad du letar efter.

Tålamod

Inredningsdesignmöbler15 Moderna inredningsdesignmöblerBildkälla: Iba Design Associates

Det är ingen brådska, vilket innebär att det absolut inte finns någon anledning att köpa tio bitar åt gången, även om din budget tillåter det. Gå rum för rum, bit för bit, och ta smarta beslut baserat på lång och meningsfull forskning.

Ju mer du fokuserar på en viss lösning, desto bättre blir det och du kommer att se detta när ditt hem är helt klart.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*