Home / Hem / Modern inredningslantgårdstil
Modern inredningslantgårdstil

Modern inredningslantgårdstil

Den inredda bondgårdsstilen utvecklades ursprungligen utifrån en känsla av behov och föddes ur geografi. Jordbrukare insåg att de behövde bostäder innan de upptäckte att bondgårdarna själva speglade marken de stod på, liksom alla varor och byggmaterial i hela området.

Traditionellt har bondgårdar alltid inkluderat någon form av övergångsområde som går från utsidan till insidan, vilket förklarar varför nästan alla bondgårdar har täckta verandor av någon typ. I de flesta bondgårdar, till och med en modern bondgård, ansågs frontområdet vara det mer formella området i huset eftersom det var där gästerna välkomnades och de flesta sociala möten hölls.

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-1 Modern Interior Design Farmhouse Style

På baksidan av huset finns vanligtvis både köket och ett sovrum. Lantgården var dock två våningar, då var alla sovrum på övervåningen i huset.

Lantlig inredning bör vara varm, avkopplande, mysig och full av karaktär och charm. Dessutom hjälper det dig att återvända till en lättare tid. Det är dock också viktigt att upprätthålla en balans mellan gamla och nya saker för att förhindra att hela miljön verkar vara för ”land”. Det kanske viktigaste är dock att hålla miljön i harmoni med naturen så mycket som möjligt.

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-2 Modern Interior Design Farmhouse Style

En av de bästa fördelarna med en bondgård är den flexibilitet som den erbjuder, vilket innebär att du i princip har friheten att dekorera interiören med inte bara dina personliga föremål, utan vilken vintage du än tycker är tilltalande. I slutändan är det övergripande målet att hitta en plats för allt du älskar och leva helt enkelt medan du njuter av naturens alla sevärdheter och ljud.

Låt utsidan se bra ut

Vid utformningen av en bondgård är det lika viktigt att vara uppmärksam på utsidan som på insidan. Det kanske bästa sättet att verkligen uppnå utseendet på en traditionell bondgård är att implementera en veranda som också hjälper till att sätta tonen för resten av huset.

Det är dock förståeligt när du inte har mycket utrymme att arbeta med. I sådana fall kommer en enkel veranda, gård, terrass eller balkong att göra bra. Det viktigaste är att all inredning är rätt.

När din veranda är klar kan du överväga att lägga till föremål som gungstolar, krukväxter och / eller rosor och eventuellt till och med några hängande växter. Dessutom kan du komplettera ensemblen genom att lägga till en hängande lanternbelysning också.

ANVÄNDER TRÄ FÖR ÖVERVÄG

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-4 Modern Interior Design Farmhouse Style

Trä är en resurs som är både tillgänglig och riklig, varför den används i många bondgårdar. Även om träet skrapas och skrapas anses det vara bra eftersom dessa markeringar hjälper till att förmedla historien om en bondgård. Ju mer rustik den träslag som används, desto mer nostalgisk kommer själva huset att se ut och känna sig totalt sett.

Trä är också den viktigaste ingrediensen som gör en bondgård så speciell och unik, eftersom den praktiskt taget dominerar hela huset. Det ger hemmet en mer klassisk stuga genom användning av träpaneler, golv, balkar och tak. Men om du inte tror att du vill använda mycket trä, överväga att använda sten och betong istället – förutsatt att båda är så rustika och oavslutade som möjligt.

LJUSSTYRKA OCH LJUSSTYRKA

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-6 Modern Interior Design Farmhouse Style

Den mest grundläggande färgen du hittar i de flesta bondgårdar är vit. Det här är mycket vettigt eftersom många tidiga bondägare hade en begränsad budget för målning från tidig ålder.

På grund av detta bestämde de sig för en enklare vit look för inredningen i sina hem. Men om du vill lägga till en touch av färg, gå för ljusbeige eller krämfärger istället för mer levande färger. Detta hjälper dig att hålla dig till den mer traditionella bondestilen.

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-8 Modern Interior Design Farmhouse Style

Ett annat användbart tips att tänka på är att aldrig måla träverk i din bondgård om du inte får begränsad mängd ljus i ett visst rum. Kom dock ihåg att efter målning av trä finns det ingen väg tillbaka.

KÖK OCH Matsal som bjuder in

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-7 Modern Interior Design Farmhouse Style

Det grundläggande hjärtat och själen i alla hem har alltid varit köket, och detta utrymme är ännu viktigare i en bondgård. Det är mycket trafik i köken i dessa hus, färgschemat förblir alltid så neutralt som möjligt och allt är alltid livligt och okomplicerat samtidigt.

Även om köksfärgschemat alltid är neutralt kan du ändå använda en anständig blandning av möbler som du tycker är lämplig för utrymmet. Trä är något annat som kommer att fortsätta att ge ett bra uttalande eftersom detta material används ofta på både bänkskivan och köksön.

TYG som är avslappnade

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-5 Modern Interior Design Farmhouse Style

Överväg att blanda och matcha dina tyger i hela din bondgård eftersom det traditionellt gjordes i dessa inställningar tidigare. Tyger som klädsel och textilier var i allmänhet handgjorda och skickades ner innan de ordnades runt huset för en mer livlig känsla.

Det bästa valet av tyg för detta är i allmänhet bomull; Men preferensen är helt upp till dig. När det gäller mönster fungerar rutor och ränder bra för accenter och kuddöverdrag. Du behöver inte oroa dig för att hitta lämpliga tyger eftersom bondgårdens stil gör att du kan arbeta med mer mångsidiga blandningar själv.

BLANDA OCH MONTERA I SOVRUMET

Modern-Interior-Design-Farmhouse-Style-9 Modern Interior Design Farmhouse Style

Traditionellt skulle ett bondgårdssovrum innehålla olika väderbitna arvstycken som blandades och matchades. Denna look kompletterades med tillsats av luftiga, lätta och vitkalkade sängkläder.

Hyllor och skåp som är öppna

Du kanske har lagt märke till att många bondgårdsinteriörer har skåp och hyllor med glasdörrar. Dessa typer av hyllor och skåp hjälper till att förbättra utseendet på en bondgård utan att ställa för många krav på själva utrymmet och budget för renoveringar.

Dessutom lägger dessa två element mycket karaktär till väggen de upptar och gör att du enkelt kan växla mellan olika dekorationer. Oavsett vilken stil du väljer, se alltid till att hålla varje färg till ett minimum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*