Home / Hem / Medelhavsinredning och idéer till heminredning
Medelhavsinredning och idéer till heminredning

Medelhavsinredning och idéer till heminredning

Vad tänker du först och främst när du hör ordet “Medelhavet”? Är det en utsökt fisk- och skaldjursallad eller en klunk rött premiumvin?

Påminner det dig om långa promenader vid havet, lång simning eller glad musik?

Medelhavskulturen har verkligen gjort ett stort bidrag till världen, inte bara när det gäller tradition utan också när det gäller inredning.

Låt oss snabbt täcka några frågor och sedan gå i detalj.

Vad är medelhavsdekor?

Denna stil har sitt ursprung i länder norr om Medelhavet inklusive Spanien, Grekland och Italien och kallas nu ofta “spansk modernism”. Inredningen i medelhavsstil sträcker sig från helt enkelt funktionell till extremt formell.

Vad betyder ett hus i medelhavsstil?

De Medelhavshus Planen definieras av en öppen stil med stora yttre fönster, ett lågt tegeltak och stuckatur eller kakelbeklädnad. Denna öppenhet lyssnar på behagligt väder och gör det Medelhavshus Planera en favorit för platser med varma klimat.

Både dina gamla och nya designprojekt kan dra nytta av detta “varma” inflytande på Medelhavet stil hem och få dig till den underbara kusten på nolltid.

Den klassiska charmen och den förföriska skönheten i Medelhavsarkitektur kan inte erhållas med någon annan designlösning. Det är just därför stilen är så populär idag och används framgångsrikt nästan överallt i världen. Den stora frågan är: hur kan du anpassa inredningen i Medelhavet till ditt utrymme?

Medelhavsinredning och idéer för heminredning8 Medelhavsinredning och heminredningKälla: SOM du ser det!

Först och främst måste vi skilja mellan de tre dominerande typerna av Medelhavshus: du kan välja mellan italienska, grekiska eller spanska influenser; eller introducera det regionala inslag i Västasien och Nordafrika. Vad som verkligen kan vara unikt är att använda moriska motiv och återskapa det rika islamiska inflytandet från 900- och 900-talen?

Det huvudsakliga kännetecknet för ett hem i medelhavsstil är hur de för in naturen i hemmet. Varje element är noggrant utvalt för att blanda insidan med utsidan. Det finns mycket trä, organiska tyger och fräscha färger som definierar medelhavsstil. Stilen föredras vanligtvis av familjer som bor i varmare områden, varför sådana hus känns igen genom sina skuggiga alkover och soliga pooler på gårdarna.

Medelhavsinredning och heminredningsidéer 9 Medelhavsinredning och heminredningBildkälla: Tracie Butler inredning

Klimatet är dock inte en kritisk faktor för att integrera medelhavsfärger, såväl som hemdesign och arkitektur: Solinspirerade hem är ännu bättre i kallare regioner där människor behöver extra värme och komfort. Dessutom ser Medelhavshem fortfarande äkta ut när du introducerar element inspirerade av din egen kultur och region.

Idéer för medelhavsinredning (snabb översikt)

  • Naturliga färger
  • Välj möbler som passar din stil
  • Använd rustika ytor
  • Glöm rektangulära dörrar och fönster
  • Använd mönster och texturer
  • Medelhavsgardiner
  • Använd mjuka mattor
  • Handgjorda tillbehör
  • En mosaik touch
  • Glöm inte den yttre designen

Låt oss titta på dessa i detalj nu.

Naturliga färger

Idéer för medelhavsinredning och heminredning1 Idéer för medelhavsinredning och heminredningBildkälla: Laura U, Inc.

Det viktigaste verktyget för att återskapa Medelhavskulturen är användningen av färger inspirerade av naturen. Valet gäller i allmänhet väggar, men också tyger och möbler, som är en viktig del av Medelhavsstil. Ta en stund och låt dig inspireras av de marina nyanserna i havet eller den molniga himmelens skarpa. Din perfekta medelhavsdekor kan ta dig långt hemifrån.

Varma terrakottatoner för möblerna, lugnt beige för väggarna eller lekfull kalk och lavendel för tillbehören påminner besökarna om sin oförglömliga semester i Medelhavet från första stund.

Välj möbler som passar din stil

Medelhavsinredning och idéer till heminredning3 Idéer för medelhavsinredning och heminredningBildkälla: Fairfax & Sammons arkitekter
4 recensionerBetygsätt mig

Det bästa valet för din skräddarsydda medelhavsdesign är att lägga solida och robusta möbler. idealiskt av trä eller smidesjärn. Deras varma men mörka färger kunde fräschas upp med livfulla kuddar, mattor eller sängkläder med en lätt accent.

När det gäller tillbehör till din heminredning i Medelhavet rekommenderar vi en “brons touch” som syns genom fantastiska ljuskronor, figurer eller ljusstakar. Gardiner, å andra sidan, bör vara lättare och mer blygsamma för att säkerställa ljusstyrka och luftighet i varje rum i Medelhavshus. Vi rekommenderar vit eller grädde som det perfekta valet av gardiner

Rustika ytor

Medelhavsinredning och heminredningsidéer2 Medelhavsinredning och heminredningBildkälla: Skarp designstudio

Förutom “lekfull” och “livlig”, Medelhavet förknippas ofta med ”rustik”. Av denna anledning föredrar många hus i medelhavsstil balkar på grund av högt i tak. eller plattor för vägen till deras entré.

Den största förmånen för denna gamla medelhavsestetik är prisvärdhet: detaljerade mosaiker på gården och ingångarna är mer traditionella än moderna; Även om det finns många populära designers som försöker skapa samtida versioner. Plattor är perfekta för alla rum och föremål; och de ser fantastiska ut på speglar, pooldäck, bordsskivor eller dörrkarmar.

Glöm rektangulära dörrar och fönster

Idéer för medelhavsinredning och heminredning 12 idéer för medelhavsinredning och heminredningBildkälla: Brandon Architects, Inc.

Låt oss säga att du fortfarande bygger din Hus i medelhavsstilVi rekommenderar att du väljer välvda fönster och dörrar. Det som också kan vara perfekt för att skapa Medelhavsdesignen är att lägga till terrasser och balkonger och smälta det vackra utomhusutrymmet med din perfekta interiör.

I Medelhavet finns inget annat än mönster och texturer

Medelhavet inredning och heminredning idéer 7-714x1024 Medelhavet inredning och heminredningBildkälla: Tom Stringer designpartner

Den imponerande och traditionella närvaron av texturer och mönster som ingår i dekorationsidéerna för Medelhavet är både fysiskt och visuellt. Dessa kreativa människor har inga begränsningar när det gäller att upptäcka strukturerade ytor: de applicerar dem överallt, från sina textilier till sina väggar och snidade möbler.

De mest dedikerade av er kan arbeta med sina färdigheter och försöka replikera även de mest detaljerade strukturerna. Hitta lämpligt material för att skapa ditt eget Medelhavsplaner för heminredning kommer inte att vara svårt eftersom färgtillverkare erbjuder ett brett utbud av färgpaket, plåster, takapplikationer eller badrumsbeläggningar. Om du inte är säker på vad du ska göra, kontakta en designer eller kolla in några onlinehandledning om hur du skapar din egen heminredning i Medelhavet.

Medelhavsgardiner

Medelhavsinredning och heminredningsidéer 5 Medelhavsinredning och heminredningBildkälla: Newberry Architects

I själva verket finns det inget sådant som en traditionell Medelhavsridå, eftersom medelhavsinredning är ett mångsidigt koncept. Det närmaste att göra är att välja ljusgardiner som släpper in mycket sol och luft. Vi uppmuntrar dig att välja överdimensionerade bitar som är rika på färger och mönster. eller för att anpassa ditt heminredningsrum med medelhavsområdet med vissa ringar, stavar eller finaler. Kom dock ihåg att mörkare nyanser är bättre för stora och rymliga rum.

Mjuka mattor

Medelhavsinredning och heminredningsidéer 6 Medelhavsinredning och heminredningBildkälla: House of Jade Interiors

Mattor är ett obligatoriskt inslag i alla heminredningar i Medelhavet. Utöver deras inbjudande karaktär och söta utseende är mattor ett praktiskt val för att täcka trasiga och daterade golv. Det bästa med mattor är deras variation, vilket innebär att du sannolikt hittar även den mest specifika färgen eller mönstret för ditt vardagsrum i medelhavsstil. Så tänk inte två gånger och fyll ditt hem med högar av mjuka mattor!

Handgjorda tillbehör

Idéer för medelhavsinredning och heminredning 11 idéer för medelhavsinredning och heminredningBildkälla: VIPfotografering & design

Ditt helt nya medelhavshem är det bästa stället att förvara dina handgjorda samlingar av keramiska skålar, terrakotta och keramik souvenirer kulinariska uppsättningar av snidat trä fånga den unika medelhavskänslan; främst på grund av de kontraster som du aldrig trodde kunde se så vackra ut.

En mosaik touch

Medelhavsinredning och idéer för heminredning 10-683x1024 Medelhavsinredning och heminredningBildkälla: Ingefära

Medelhavets inflytande är lätt för kreativa som vet hur man ordnar kakel – små och stora, interiör och yttre mosaik skapar den unika och exotiska atmosfären du behöver! Mosaiker är ett vanligt val för pooldäck, speglar, köksväggar eller korridorer i medelhavsinredning. I själva verket kan du använda dem i alla hörn som behöver en dos av liv och lekfullhet.

Utvändig design

Medelhavsinredning och heminredningsidéer4 Medelhavsinredning och heminredningsidéerBildkälla: Veranda Fine Homes

Glöm inte att huvudidén med ”Going the Mediterranean” är att förbinda insidan med utsidan. Detta faktum gör utsidan av ditt väldesignade hem lika viktigt som interiören. Så glöm inte att ordna veranda, trappor eller däck. Även om du bor i kalla och snöiga regioner kan du få en villadekorationsprocess som kommer att tilltala varmare delar av världen.

Lägg först till värme med järnstaket, fantastiska fontäner eller väggdekorationer. Använd gärna djärva färger; och inspirera avslappnade vandrare att drömma om ett hus som ditt. Medelhavsfärgerna matchar både interiören och utsidan av huset.

Människor i Medelhavsområdet föredrar metaller för sin exteriördesign. I de flesta fall replikerar de smideskonstruktionerna av sina möbler så att det finns en tydlig koppling mellan insidan och utsidan. Bakgårdarna i moderna medelhavshus är ofta rika på gröna utrymmen, medan de lyckligaste av dem har fantastiska pooler och soldäck.

Vad sägs om din trädgård Förtjänar den inte extra livlighet och arkitektoniska detaljer som fontäner, paviljonger eller pergolaer? Ditt medelhavsutseende blir nästan perfekt!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*