Home / Hem / Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum
Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum

Vardagsrummet är det rum där vi tillbringar större delen av tiden med familj eller vänner eller ensamma med en bra bok eller film.

Därför är det viktigt att dekorera vardagsrummet för att återspegla vår unika stil och införliva detaljer som ger en känsla av komfort och värme.

Behandlingen och färgningen av väggarna påverkar avsevärt estetiken och upplevelsen av utrymmet. En mängd olika färger eller material kan göra rummet mer dynamiskt.

Dessutom kan korrekt användning av färger i rummet förstoras och utvidgas visuellt. På grund av detta måste vi veta att ytans färg som vi vill förstora visuellt bör vara ljusare än andra områden.

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 16 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Evens Architects

Med en mängd detaljer som gardiner, målningar, skulpturer och andra föremål kompletteras atmosfären i vardagsrummet och ännu trevligare för dig och dina gäster.

Grönt har en positiv effekt på hälsan, balanserar kroppen och ger helande vibrationer från naturen. Du kan använda den i de östra, sydöstra och södra delarna av huset.

När du använder den gröna färgen, överväg att använda flera olika nyanser för att maximera effekten av dess energi. Den här färgen innehåller tusentals färger att välja mellan.

Lysande nyanser av grönt

Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrum1 Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: Jones & Boer Architects, Inc.

Att välja en färg för ditt hem är en av de svåraste sakerna att göra vid renovering av interiören. Ett bra färgval för väggarna bidrar väsentligt till det allmänna utseendet på rummet.

Valet av färger kan inte lämnas åt slumpen eller humöret. Men när du väljer färger måste du matcha väggarnas färg med möbelns färg.

Glöm inte att beställa och köpa möbler, som sedan matchas med de tidigare valda färgerna.

Omforma ditt vardagsrum så att varje ögonblick du tillbringar i det är avkopplande för dig och din familj. Dekorera i grönt, den färg som är mest lugnande och säkerställer tysta stunder. Naturligtvis är den gröna nyans du väljer mycket viktig.

Om du verkligen gillar den ljusgröna färgen, men tror att gröna vardagsrumsväggar är överst, kan du lägga till dem i interiören som en detalj (bild, bildram, lampa …).

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 18 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Anthony Lindsey Photography

Det rekommenderas att rummet där gästerna kommer och tillbringar större delen av tiden ensam är grönt eller har gröna detaljer.

Du kan måla väggarna i vardagsrummet i vitt och möblerna och detaljerna i gröna nyanser.

Grönt är färgen på förnyelse och tillväxt, det är lugnande. På grund av dess fascinerande egenskaper älskar inredningsarkitekter det och använder det ofta i dekorationshus.

Den gröna färgen finns i olika toner, från ljusgrön till mörkgrön som smaragd. Det faktum att den gröna färgen är neutral gör det enkelt att kombinera med andra färger.

Grön är färgen som fräschar upp huset. Om du är modig kan du para ihop den med guld eller mörkrött. Mörkgröna toner ger värme i interiören.

Du kan kombinera det med nyanser av orange och lila. Pastellgrön är perfekt för älskare av skandinavisk design.

Varför ska du ha ett grönt vardagsrum?

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum2 Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Kristin Drohan Collection och inredning

Grön är naturens färg. Det symboliserar tillväxt, harmoni, friskhet och fertilitet. Green har en stark känslomässig motsvarighet till säkerhet.

Mörkgrön är ofta förknippad med pengar. Green har stora helande krafter. Det är den mest lugnande färgen för det mänskliga ögat och kan förbättra synen.

Det symboliserar stabilitet och hållbarhet. I heraldik betyder grönt tillväxt och hopp. Denna färg jämfört med rött betyder säkerhet. Det är inte för ingenting som det är färgen på den fria passagen i vägtrafiken.

Om du är rädd för att använda den på väggar eller möbler, lägg till några gröna detaljer först – eventuellt kuddar eller lampor.

Du kommer att se den stora lugnande effekten som dessa detaljer kommer att ha på hela inredningen. Du kommer definitivt att bli övertygad om att fortsätta experimentera!

Gröna vardagsrumsidéer

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 14 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Eberlein Design Consultants Ltd.

Så, om du har bestämt dig för att prova den här fascinerande och avkopplande färgen, läs några av våra gröna vardagsrumsdesignförslag och få några idéer.

Blandning av grönt

Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrum4 Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: Samyn D’Elia Architects, PA / Timberframe Design

För ett sammanhängande och sofistikerat utseende, kombinera några nyanser av grönt med gult. Använd en nyans för väggarna och en något annan för pelarna.

Du kan lägga till designen genom att använda mörkgrön för möblerna med gulaktiga gardiner och kuddar.

Kycklinggröna detaljer

Det finns gott om DIY-videor där ute om hur du sparar utrymme genom att skapa hängande lådor istället för hyllor.

Om du har några av dessa kycklinglådor i ditt vardagsrum bör du definitivt måla dem gröna.

Det kommer att uppmärksamma dem och göra utrymmet mycket modernt.

Grön till “popup”

Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrum9 Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: Gacek Design Group, Inc.

Om ditt kök och vardagsrum är anslutna kan du separera dem optiskt genom att använda neutrala färger för köksinredning och nyanser av grönt för vardagsrummet.

Du behöver inte gå överbord med greener. Om du integrerar den i vardagsrummet i bara några få detaljer visas utrymmet fortfarande.

Kombinationer av grönt och blått

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 5 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Min interiör av Karin Lowney-Seed

Dessa två färger är naturens mest underbara kombination. Varför inte använda den för att dekorera vårt vardagsrum? Grönt och blått är en bra kombination oavsett om vi använder mörka eller ljusa toner.

Du kan fräscha upp designen ännu mer med vita tillbehör.

Gröna filtar

Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrum6 Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: Vanguard Studio Inc.

Om du är modig kan du måla taket grönt och använda några gröna tillbehör i rummet som lampor, mattor eller kuddar.

Du kan använda vilken annan färg som helst för att balansera det gröna. Vit skapar definitivt en fräsch och ren miljö. Detsamma gäller färgerna blå och grädde.

Hur man använder limegrön

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 7 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Willey Design LLC

Denna färg kommer att fånga uppmärksamhet och betona din inredning. Den används huvudsakligen i neutrala färger så att fokus förblir på det gröna.

Den används främst för tillbehör i ett vardagsrum där de neutrala färgerna dominerar. Var inte rädd, ett ljusgrönt vardagsrum är en bra idé.

Balansera med vitt

Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrum8 Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: Barker O’Donoghue Builder

Om du använder grönt för möbler eller väggar måste du på något sätt balansera färgerna i rummet. I denna ordning rekommenderar vi att du använder färgen vit för tak och beklädnad. Det ger rummet friskhet.

Trä och grönt

Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrum19 Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: LGB-interiörer

Om ditt vardagsrum innehåller träelement och har en traditionell design passar den gröna färgen mycket bra med det.

Oavsett om stolarna, bordet eller väggarna är gjorda av trä, kombinerar gröna nyanser mycket bra med resten av rummet.

Gröna väggar

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 10 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Dirk Denison Architects

Skapa ett levande utrymme genom att måla väggarna gröna och använda olika nyanser av samma färg för kolumnerna och taket.

Blandning av orange och blått

Strålande nyanser av grönt för ditt vardagsrum 11 Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: Eileen Kathryn Boyd Interiors

En av de vanligaste färgkombinationerna. Användningen av ljusgrön i kombination med orange och lite blå ger vardagsrummet ett glamoröst utseende. Perfekt för dem med en raffinerad smak.

Fräscht utseende

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 17 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Heintzman Sanborn Architecture ~ Interior Design

Ett sätt att få en skarp och ren känsla i ett vardagsrum är att bara använda en eller två nyanser av grönt och kombinera dem med krämer, beige och nyanser av brunt.

Du kan uppnå ett ännu mer naturligt utseende genom att integrera färska gröna växter i rummet.

Grön och guld

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 13 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Tobi Fairley inredning

Den mörkgröna färgen i kombination med gyllene toner ger ett mycket dyrt utseende. De gyllene nyanserna ger ljus i designen. Du kan använda dem för hyllorna eller några andra små detaljer.

Ta med värme i vardagsrummet

Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrum3 Briljanta nyanser av grönt för ditt vardagsrumBildkälla: Rachel Reider Interiors

Användningen av ljusgröna färger i kombination med trädetaljer och en servering av rött skapar ett helt annat och unikt vardagsrum som utstrålar värme.

Grön med bruna toner

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 12 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Chris Jovanelly inredningsdesign

Kombinationen av dessa två färger påminner om naturen. Användningen av olika nyanser av grönt i kombination med brun färg skapar en exceptionellt vacker atmosfär.

Slutsats

Lysande gröna nyanser för ditt vardagsrum 15 lysande gröna nyanser för ditt vardagsrumBildkälla: Susan Lachance inredningsdesign

Den gröna färgen används överallt.

Om du vill göra det stora utrymmet bekvämare, köp en grön matta eller måla väggarna med en blandning av grönt. Gröna möbler ser alltid vackra ut.

Om du inte är säker på var och hur du använder grönt, prova gröna detaljer först. Ett par välplacerade vaser eller kuddar kommer att uppdatera ditt hem.

Det viktigaste kännetecknet för grönt är dess mångsidighet. Om du undrar om det kommer att passa i ditt vardagsrum är svaret positivt 99% av tiden.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*