Home / Hem / Lutande hemdesign och dekorationsidéer
Lutande hemdesign och dekorationsidéer

Lutande hemdesign och dekorationsidéer

Eftersom varje rum i ett modernt hem kan användas går inget till spillo.

Lutande tak används alltmer i moderna hem, och takvåningar och boende måste bo i sådana hus dagligen.

Det största problemet med lutande tak är inte livsstil, utan att veta hur man dekorerar ett rum med sådana väggar eller bristen på det.

Lutande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-1 sluttande tak-hem-design-och-dekorera-idéerBildkälla: Husplaner och mer
Eftersom de är okonventionella och kan vara svåra att arbeta med, vet många inte hur man ska dekorera ett sådant hus. De flesta lutande dekorationsidéer för tak kommer dock från hur du skulle behandla taket och de speciella konturerna som ger rummet till din fördel.

Lutande-tak-hem-design-och-dekoration-idéer-2 sluttande-tak-hem-design och dekoration-idéerBildkälla: Charles Cunniffe Architects

De är varken väggar eller tak. På grund av deras lutande natur är de inte vertikala, vilket gör det omöjligt att hänga sneda takfoton. På grund av brist på horisontell närvaro bör de inte behandlas som filtar eftersom de kan se väldigt intressanta och visuellt tilltalande ut när de görs korrekt. Av den anledningen presenterar vi några idéer för att utforma snett tak.

Fånga fantasin

Lutande tak kan variera från fantastiska upphöjda tak mer än 3 meter över marken till blygsamma takhöjder. Oavsett tak finns det många idéer för att dekorera snett tak. När du hittar en som passar din, måste du acceptera och lyfta fram den atmosfär som den redan skapar. Istället för att försöka ändra det är det allmänna konceptet att använda det du redan har och ge det din egen personliga touch. Lutande tak är en bra idé för en mittpunkt i hela rummet.

Lutande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-3 sluttande tak-hem-design-och-dekorera-idéerBildkälla: SoCal-entreprenör

Istället för att leka med själva det sluttande taket kan ett enkelt tillägg av konst till väggen där taket möter den eller en specifik färg verkligen få skiffertaket att sticka ut och ge det ett unikt utseende.

Låt ljuset komma in

Lutande tak kan ibland skapa känslor av klaustrofobi och i allmänhet trånga utrymmen, särskilt om de saknar naturligt utomhusljus. När du väljer bleka nyanser som reflekterar det yttre ljuset känns hela vinden mer öppen, inbjudande och känns större än vad den faktiskt är.

Vit är det självklara valet, men andra neutrala ämnen som elfenben eller beige fungerar lika bra och ger mer närvaro i rummet. Himmelblå och mynta är också en bra idé och extremt iögonfallande. Trots att traditionen dikterar att tak måste vara vita oavsett vilken färg väggarna har, ger målningen alla färger rummet en mer sammanhängande känsla.

Lutande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-4 sluttande tak-hem-design och dekorering-idéerBildkälla: Jane Frederick

Perfekt för glastillskott

På grund av sin sluttande natur har lutande tak utmärkt naturlig ventilation. Genom att lägga till takfönster och fönster får du stora fördelar. Moderna takfönster kan köpas i alla former och storlekar. När du kopplar ihop dem med precis rätt mängd fokuserad belysning och omgivning känns rummet luftigt och ljust. För att inte tala om, de ser bra ut efter solnedgången eftersom stjärnorna syns tydligt inifrån.

Lutande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-5 sluttande tak-hem-design-och-dekorera-idéerBildkälla: Kim E Courtney Interiors

Hur man passar in allt annat

Använd ett mörkare golv eftersom detta möjliggör större djupuppfattning och gör att rummet verkar större. Om du använder trägolv eller laminatgolv, placera dem diagonalt mot en av väggarna. Våra ögon följer fler diagonala linjer och det ger oss en illusion om att rummet är större än det faktiskt är.

Ordna alla möbler parallellt med golvbrädorna för att markera de diagonala linjerna på golvet. Ju lägre möbler, desto bättre. Om det finns fler möbler i rummet, placera dem så långt som möjligt så att rummet inte tappar djupet.

Sluttande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-6 sluttande tak-hem-design och dekorering-idéerBildkälla: Brad Ramsey

När det gäller trä

Ofta finns det äldre vindar och rum med sluttande tak med synliga träskivor och paneler. Medan ett autentiskt synligt tak är perfekt för att visa upp hemmets historia, är det ett tillägg som kan läggas till moderna vindar för att uppnå samma effekt.

Lutande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-7 sluttande tak-hem-design och dekorering idéerBildkälla: Linda McDougald

Mönster runt

Inte alla tak är desamma och inte alla rum behöver samma typ av dekoration. Även om sluttande tak är svårare att arbeta med, kan de tillföra rummet mycket charm om de är ordentligt inredda. Att lägga till ett mönster i den sluttande delen av taket och väggarna har en otrolig effekt.

Det här utseendet är populärt på de flesta vindar som används som barnkammare eller lekrum. Tävlingsränder på väggen under det sluttande taket, eller några prickar, kan uppmärksamma takets faktiska lutning. Även enkla mönster, som vissa blommor, kan betona den ovanliga formen på rummet.

Sluttande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-8 sluttande tak-hem-design-och-dekorera-idéerBildkälla: Simpatico inredning

Den praktiska sidan

När det är möjligt, försök att inte störa rummet med för mycket onödiga möbler, eftersom det bara kan minska tillgängligt lagringsutrymme. Det faktum att väggarna är sluttande innebär att en falsk vägg läggs till en fot från väggen och det sluttande taket kan fungera som bra förvaringsutrymme. Skåpdörrarna kan skilja sig från rummet med en touch av färg i ett annars tråkigt rum, och bakom dem har du en bra plats för alla dina tillhörigheter.

Sluttande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-9 sluttande tak-hem-design och dekorering idéerBildkälla: Christie Architecture LLC

harmoni

För små rum som är relativt låga är det bara vettigt att använda en låg inredning. För större rum med sluttande tak och dubbelt så höga tak är det ett bra val att använda en något högre inredning. Stora dekorationer som hängen och golvlampor är trendiga och har blivit en bra idé för hem.

Sluttande tak-hem-design-och-dekoration-idéer-10 sluttande tak-hem-design-och-dekoration-idéerBildkälla: David Hall

Använd den effektivt

Eftersom snett tak ibland kan göra rummet mindre än vad det är måste du utnyttja ditt tillgängliga utrymme. Att bara använda platta möbler räcker inte. Maximera ditt utrymme genom att placera stolar och skrivbord i den lägsta delen av rummet där du normalt skulle sitta ner och inte behöver mycket utrymme.

Om det är ett sovrum, placera sänggaveln under den mest sluttande delen av taket eftersom du inte behöver mycket utrymme där. Mitten av rummet kan användas som ett utrymme för ett bord och vissa stolar eftersom det här är lättast.

Lutande tak-hem-design-och-dekorera-idéer-11 sluttande tak-hem-design och dekorera-idéerBildkälla: Flavin Architects
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*