Home / Dekor / Ljusa vardagsrumsidéer
Ljusa vardagsrumsidéer

Ljusa vardagsrumsidéer

LJUSVISNINGSIDÉER – Vem vill inte ha ett ljust vardagsrum som kan lysa upp ditt hjärta, speciellt när dagarna är långa och upptagna? Det är inte svårt att skapa en ljus vardagsrumsatmosfär.

Det finns olika idéer tillgängliga för en ljus ton i ditt bostadsutrymme. Du kan välja mellan att måla väggarna i vardagsrummet med ljusa färger och lädermöbler. Välj vilken som passar dina preferenser och budget. Läs mer från våra idéer nedan.

Solförbrända, ljusa vardagsrumsidéer

Solförbrända, ljusa vardagsrumsidéer
Källa: cialisgbit.com

Vi börjar våra ljusa vardagsrumsidéer med ett solbränt undertema för en autentisk, livlig känsla i ditt vardagsrum. Du kan kopiera det här vattnet till rummet även om det inte ligger i utkanten av stranden. Blanda orange och gult för en grundläggande idé.

Du kan placera orange-vita gardiner som täcker fönsterrutan och dess övre del. Fyll sittplatsen med citruskudden och de mönstrade orange kuddarna som visas här. Den orange och vita mattan ger också den livliga atmosfären på platsen.

Den gula sektionssofan ökar ljusstyrkan. Och naturligtvis släpper fönstret in den naturliga ljuskällan.

Blågrön idé för ett ljust bostadsutrymme

Blågrön idé för ett ljust bostadsutrymme
Källa: zombiecarols.com

Kricka erbjuder en ljus och fräsch atmosfär. Detta är vettigt tack vare kombinationen av grönt och blått, som har ett gott rykte som “positiva färger”. Applicera kricka på väggarna i ditt vardagsrum. Ha blå soffbord och mönstrade blå kuddar som den här.

Ta med ljusgrönt genom de andra kuddarna och fåtöljen med mitten av århundradets design med denna redan genomförbara ton. Det övergripande ljusa, minimalistiska området är särskilt glatt tack vare de gula blommorna, de rosa tygerna och den vita lampan.

Vardagsrummet ser elegant ut och entusiastiskt i slutändan.

Polerade möbler som en ljuskälla i vardagsrummet

Polerade möbler som en ljuskälla i vardagsrummet

Vår tredje idé inbjuder dig att välja polerade trämöbler som en naturlig ljuskälla i ett vardagsrum. Som bilden visar kan du välja mellan tunna trägolv, ugnsöverdrag och bord.

De ser eleganta, traditionella och antika ut. Installationsprocessen kan också ta lång tid. Lägg dessutom guld eller beige tjocka gardiner som ytterligare leverantörer av ljusa element. Ställ också upp lampor eller ljus och en spegel.

Måla väggarna i vardagsrummet med färger som passar möblerna, som beige eller brun.

Lila toner för ljusa områden

Lila toner för ljusa områden.
Källa: Pinterest

Lila har några nyanser som kan ge upp till ett ljust rum. Kombinera ljus och djärv lila och lägg till några neutrala färger som vitt och grått till mixen. Sätt ditt vardagsrum nära ett stort fönster så att solen kommer ut naturligt.

Lätt och delikat är två attribut som snabbt väcker uppmärksamhet. Den djärva lila fåtöljen stöds av en av kuddarna. Ljuslila dominerar vardagsrummet sett från väggen och soffgruppen.

Det vita elementet fyller delvis fönstret med träbordet. Gardinerna ser väldigt snygga ut med det prickade mönstret i neutrala färger.

Gulaktig, ljus bostadsavläsningsplats

Gulaktig, ljus bostadsavläsningsplats

Vi tror att gult är en av de färger som snabbt kommer att tänka på när vi tänker på ett ljust vardagsrum. Så applicera gult för att måla väggarna i ditt bostadsutrymme. Som den här bilden visar kan gult hjälpa till att öka dina läsfärdigheter.

Fyll väggarna med en bokhylla från golv till tak som den här. Den polerade trähylla och trägolvet är naturliga ljusmedel. Installera stora fönster för nytt ljus medan solen fortfarande skiner.

Utan tvekan stöder den levande läsavsnittet chatt och läsning för nöje.

Blandade pastellfärger för alternativ ljusstyrka

Blandade pastellfärger för alternativ ljusstyrka

Den sjätte av våra 10 ljusa vardagsrumsidéer utmanar din färgparning. Vi rekommenderar att du väljer några pastellfärgade mjuka färger för en strålande och ljus bostadsyta. Som du ser här kan du måla väggarna i ditt vardagsrum med vitt och ljuslila.

Lägg till den blå garderoben, de grå och gula stolarna från mitten av århundradet till den här känsliga blandningen. Täck över en av de grå stolarna med den rosa mattan. Ha ett blått stativ och en brunaktig säljare vid trästolarna och soffbordet.

Området känns ganska lätt tack vare rätt användning av varje nyans.

Djärvt rött, ljust minimalistiskt vardagsrum

Djärvt rött, ljust minimalistiskt vardagsrum.
Källa: Maxwells-tacoma.com

Denna lista skulle inte vara komplett utan den här färgen. Får du inte en omedelbar stämningsuppgång varje gång du går in i detta slående rödaktiga område? Applicera en total nyans av rött i bostadsutrymmet, som detta minimalistiska område antyder.

Måla väggarna i vardagsrummet med starkt rött. Samma färg gäller även den lädersoffa som visas här. Färg taket med mjukare rött. För ett extra rött element, häng inramat rött, en abstrakt bild, på baksidan av rummet.

Även röda nyanser från taket reflekteras på golvet.

Rent, ljust vardagsrum

Rent, ljust vardagsrum.
Källa: Coastalliving.com

Vit är det första valet för färgglada, planerade vardagsrum. Vit ger renhet, klarhet och friskhet. Detta kustnära bostadsutrymme ger verkligen ett tydligt exempel på var och hur man ska börja.

Applicera vitt för att måla trätak, träfönster och vägg. De fungerar som de mest grundläggande elementen i bostadsutrymmet. Ställ en vit bekväm soffa eller stol för en mer intensiv vit nyans.

Du kan enkelt balansera renheten med den jordinspirerade nyansen av trägolv, bord och matplats.

Grå, ljus vardagsrumsstil

Grå, ljus vardagsrumsstil

Denna nionde idé är förmodligen bäst för manliga husägare som vill ha ett ljust vardagsrum och inte gillar pastellfärger, som nämnts tidigare. Bortsett från vitt kan grå vara ett bra alternativ.

Du kan fortfarande tillämpa minimalistisk övergripande inredning som visas här. Det grå elementet välkomnar uppenbarligen ögonen genom golvet, pendellampor, kuddar och ottomanska.

Blommig, lätt vardagsrumsstil

Blommig, lätt vardagsrumsstil
Källa: Yidaho.com

Sist men inte minst, välj en blommig tapet med ljusa färger som rött, rosa eller lila. Inte bara ljus utan blommiga tapeter ger också ditt vardagsrum en romantisk känsla.

Du kan medvetet välja en specifik blommig tapetdesign som passar till soffgruppen som visas här. Eller så kan du välja en blommig tapet som innehåller en annan stil än soffan. Förutom tapeten, välj en soffa med färgglada tyger som lila, som visas här.

Vi hoppas att vår lista utlöser vackra idéer till ditt nästa ljusa vardagsrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*