Home / Hem / Hur man väljer möbler till ditt rum
Hur man väljer möbler till ditt rum

Hur man väljer möbler till ditt rum

För de flesta av oss är ett gästrum inget annat än en extra möbel som inte hade något syfte i vårt ursprungliga designprojekt. Inte konstigt att rummen ser dåliga och övergivna ut även i de största och vackraste husen.

Med tiden och när vi inte använder dem faktiskt, staplar vi upp dem med våra trasiga möbler. våra barns övervuxna kläder; eller träningsmaskiner som vi trodde vi skulle använda. På samma sätt glömmer vi att rummen är ett tecken på stil och gästfrihet, särskilt när vi tar emot gäster som vi inte förväntade oss.

Hur man väljer möblerna för ditt rum Hur man väljer möblerna för ditt rumBildkälla: Strandlägenheter

Vem vill inte vara den perfekta värden vars hem utstrålar värme och gästfrihet? Om detta är ditt fall också, ta hand om gästrummet och gör det bekvämt och inbjudande. Inredningsidéer för rummen kan ge fantasin liv. och de låter dig förverkliga de lekfulla lösningarna som du inte har presenterat i de andra rummen.

Rummen kan vara både djärva och enkla och verkligen visa gästerna att du bryr dig om deras komfort.

Låt oss gå igenom några utmärkta dekorationsidéer för rum:

Välj en igenkännbar stil

Beach-Style-Bedroom-1-759x1024 Hur man väljer möbler till ditt rumBildkälla: LORRAINE G VALE, allierad ASID

Det faktum att du inte tillbringar mycket tid i gästrummet betyder inte att du ska kasta rester i det och kalla det ett rum. Gästerna kommer säkert att uppskatta den omsorg och ansträngning du lägger för att ge komfort.

Välj färger noggrant

Hur man väljer möblerna för ditt rum 1 Hur man väljer möblerna för ditt rumBildkälla: Marcus & Willers Architects

När du planerar layouten för dina andra utrymmen har du säkert kommit till slutsatsen att färger är mer än dekorativa verktyg – de är humörstimulerande! Om du vill att en besökare ska känna dig bekväm på din plats, välj därför avkopplingsprogram som är avkopplande och lugna.

Vi rekommenderar neutrala paletter eller pastellfärger av blått och grönt. Oavsett vad du väljer, hoppa över djärva och “bullriga” lösningar eftersom det inte är precis vad alla gillar.

Investera

Hur man väljer möbler till ditt gästrum 2 Hur man väljer möbler till ditt rumBildkälla: Fine Design Interiors, Inc.

Gå inte bara halvvägs genom att ge gästerna ett tak över huvudet. Kom ihåg att upplevelsen av att bo hos dig ska vara både trevlig och minnesvärd. Så se till att du vet hur du väljer möbler till rummen. och tillhandahålla mer än nödvändiga verktyg.

Ärligt talat är gästfrihet värdelös när en gäst kollapsar på en bedräglig säng eller luftmadrass. eller använd tunna handdukar vars bästa dagar är långt borta. För dyrt att besöka igen.

Köp en bra säng

Hur man väljer möblerna för ditt rum3 Hur man väljer möblerna för ditt rumBildkälla: Förvara interiörer

Om det inte var nödvändigt att stanna över natten skulle din gäst ha gått. Så det är ditt jobb att tillhandahålla en bekväm säng. Som vi alla vet från första hand kan det vara konstigt att sova på okända platser. och vad du absolut bör undvika är att “konstigt” blir “obekvämt”.

Köp först avslappnande madrasser och fasta sängramar. Om möjligt, välj en dubbel storlek eftersom den rymmer par. Helst bör det vara en säng som rymmer två personer, men inte så stor att en enda person kan “sväljas” mellan lakan.

Ramen, å andra sidan, ska vara solid och vacker och eventuellt matcha resten av rumsdekorationen. Ju trevligare det är, desto större är chansen att besökare kommer ihåg det med nostalgi i hjärtat.

Tillsammans med de vanliga sovkuddarna, lägg till några av de så kallade europeiska kuddarna som gästerna kan läsa eller vila på på eftermiddagen.

Förstör inte bilden med felaktiga sängar

Hur man väljer möbler för ditt gästrum 4 Hur man väljer möbler för ditt rumBildkälla: Tucker & Marks

Skäm inte bort gästsängens fantastiska utseende med otillräckliga sängkläder. Välj mjuka och neutrala tyger som matchar stilen. och se till att det finns lika överdrag för två eller flera sängar. Tänk på det – skulle inte ett felaktigt ark indikera brist på omsorg och uppmärksamhet?

En garderob / byrå

Hur man väljer möbler för ditt gästrum 5 Hur man väljer möbler för ditt rumBildkälla: Boende Catering

Du vet aldrig vilka gäster som tar med resväskorna, så du måste se till att det finns tillräckligt med utrymme för att förvara den. Det perfekta alternativet är att köpa ett skåp / byrå lås med en solid ram på ena sidan och hyllor / lådor på den andra.

På så sätt har gästerna tillräckligt med utrymme för att dela sina tillhörigheter. och för att spara den tid de spenderar på att leta efter dem eller stryka dem. En annan stor anledning att köpa dessa skåp är att ett rum kan fungera som ditt eget förråd under tiden. och erbjuder tillräckligt med utrymme för föremål som annars skulle fångas i ditt sovrum.

Nattställningar

Hur man väljer möblerna för ditt rum 6 Hur man väljer möblerna för ditt rumBildkälla: Morph Interior Ltd.

Kom ihåg att inkludera de klassiska nattduksborden, idealiskt dekorerade med en söt lampa och ett par bästsäljande böcker. Dina gäster kanske också uppskattar en flaska vatten, pluggar i närheten för sina mobila enheter och en väckarklocka. Prioriteringen är att göra sängarna praktiska.

Minnesvärda stolar

Hur man väljer möbler för ditt rum 7 Hur man väljer möbler för ditt rumBildkälla: Michael Abrams Limited

En bekväm gungstol är en detalj som varje gäst uppskattar. Kom ihåg att besökare behöver integritet och så spendera mycket tid på att läsa i rummet.

En sängbänk

Hur man väljer möbler för ditt rum 8 Hur man väljer möbler för ditt rumBildkälla: Kompass och ros

En sängbänk är ett elegant tillskott till rummen som ofta försummas på grund av priset. Vi rekommenderar ändå att du installerar en (om din budget tillåter det), främst av två skäl: För det första föredrar gästerna artikeln och använder den för många grundläggande aktiviteter (avklädning, packning eller uppackning). och för det andra finns det billiga träalternativ till den traditionellt stoppade bänken. Som vi nämnde tidigare är det din tid att vara snygg och kreativ!

Tänk på ljus som en nödvändighet

Hur man väljer möbler till ditt gästrum 9 Hur man väljer möbler till ditt rumBildkälla: http://www.rosebankinteriors.co.uk/

Korrekt ljus betyder världen i varje rum. När vi installerar ljus tänker vi vanligtvis på våra behov och intressen, men denna uppgift blir mer komplicerad i ett gästrum. Rummen behöver justerbart ljus för varje tillfälle – kraftfulla skrivbordslampor för läsning, nattlampor vid sängen och klassiska taklampor med få strömbrytare i rummet.

Kom ihåg att din gäst inte riktigt känner till ordningen i rummet. och kan lätt skadas vandra för något på natten.

Kvalitet betyder mer än kvantitet

Hur man väljer möbler till ditt gästrum 10 Hur man väljer möbler till ditt rumBildkälla: Mitt hus

Nu när du vet att gästerna kan ha många krav är du frestad att komma med fler och fler saker som kan göra deras vistelse så bekväm som möjligt. Vi rekommenderar att du motstår frestelsen: istället för att välja en tiondel billigare föremål, välj bara några vackra föremål som ser mycket mer sofistikerade ut.

Som ett exempel är en enda antik vas värt mycket mer än fem normala. Om du har problem med att bestämma, välj en kontaktpunkt och se till att alla andra dekorationer matchar den.

Hängande utrymme är viktigt

Hur man väljer möbler för ditt rum 14 Hur man väljer möbler för ditt rumBildkälla: Melander Architects, Inc.

Istället för att begränsa hängutrymmet till garderoben, överväg att lägga till några extra krokar i dörrarna. Krokar är prisvärda och lätta att ta bort, och är perfekta för att hänga handdukar, väskor eller halsdukar. Detta kan vara en otroligt funktionell lösning för små utrymmen eller de som inte har garderober alls.

Gör rummet husdjursvänligt

Hur man väljer möbler för ditt rum 13 Hur man väljer möbler för ditt rumBildkälla: Kenorah Design + Build Ltd.

Även om du inte har ditt eget husdjur, var uppmärksam på de gäster du kan ha. och chansen att de tar med sig sina husdjur. Människor är mycket känsliga för djurvänliga miljöer. och de identifierar sådan otrevlighet som ett personligt brott. Häng först upp en söt hundfoto. eller lägg till en liten kattkudde bredvid sängen. På så sätt säkerställer du också att husdjur håller sig borta från möblerna.

Täck golven

Hur man väljer möbler till ditt gästrum 11 Hur man väljer möbler till ditt rumBildkälla: Moda Interiors

Hårda golv ser elegant och elegant ut, men värme är verkligen inte en av deras egenskaper. Tänk därför på en söt och mjuk matta som passar stilen och får besökarna att känna sig varma och välkomna.

Tänk på de lilla extra

Hur man väljer möbler för ditt rum12 Hur man väljer möbler för ditt rumBildkälla: Lori Gentile inredning

Vad vi vill uppnå med att dekorera ett rum är att våra besökare känner sig hemma. Men hemma innebär att man har en TV, ett par tofflor, en daglig tillgång till tidningar eller snacks och drycker. Det är helt upp till dig att bestämma vad dina gäster behöver och göra det klart för dem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*