Home / Hem / Ljusa och levande tropiska färgscheman

Ljusa och levande tropiska färgscheman

Sommaren påminner om ljusa tropiska färger, palmer och gröna blad.

Tropiska drömmar blomstrar i varmt väder och det kan vara förvånande hur tilltalande de är när som helst på året.

Det kan lugna höst- och vintermörket och ge ett glatt och varmt tropiskt sovrum, kök eller vardagsrum.

De ljusa gula och svala blues, markerade med djärva färger och frodiga gröna, kan hjälpa dig att stänga ögonen och föreställa dig att du sitter på en strand i ett tropiskt öparadis. Här är några bra idéer för tropiska sovrum.

Färger

Punta-Minta-Escape-Circa-Interiors Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Cirka interiörer

Tropiska färgscheman är ljusa och levande. Du kommer att märka de tropiska färgerna i interiören, precis som papegojor med ljust fjäder. Kom ihåg att lite kommer långt.

Välj en liten bit tropisk färg baserat på dina möbler och andra dekorationer. Du kanske inte vill måla en hel vägg i den. Du vill ha ljusa intensitetspunkter för att betona hela rummet. Låt den lysande färgpoppen räkna och fördela den klokt.

mall

Hinsdale-Porch-Kreitinger-Design Ljusa och livliga tropiska färgschemanBildkälla: Kreitinger design

Använd vackra tryck av tropiska blommor och blad. Du kan använda kuddar, tryck eller till och med lite tapet för en fin accent. Dessa mönster fångar verkligen den tropiska känslan, särskilt när vädret utanför är allt annat än tropiskt.

Var inte rädd för att visa upp dessa tropiska mönster. Det finns en verklig rädsla för att deras användning kommer att göra rummet till en enorm ful hawaiisk skjorta. Blanda dem försiktigt med solida färger.

Blanda färgerna på de mönster som löper genom hela regnbågen för att få full effekt (beroende på rum och inredning). Om du hellre inte vill vara så djärv med färgade mönster, leta efter mönster i mer neutrala tyger.

Vackra, noggrant utvalda mönster skapar en varm tropisk känsla. Använd dem för att komplettera ditt tropiska utrymme.

Form

Vanderbilt-Beach-Renovation-LAURA-MILLER-Interior-Design Ljusa och livliga tropiska färgschemanBildkälla: LAURA MILLER inredning

Organiska former är perfekta för tropisk dekor. Kom ihåg att använda möbler som påminner människor om naturliga öformer: soffor med bergkurvor eller bordsben som liknar regndroppar.

Remsor av metall kan påminna om floder eller till och med vattenfall. Små skulpturella detaljer kan vara den perfekta finishen.

Lägg till en liten abstrakt skulptur i en naturlig form eller två för att ge ditt utrymme en fin finish. Försök att inte vara för bokstavlig eller överdriven. En subtil accent kan få ditt utrymme att se omtänksamt och kreativt ut.

Dekorera i tropisk stil

sovrum

Guestroom-Weber-Design-Group-Inc.  Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Weber Design Group, Inc.

Tropisk sovrumsdekor är ett brett utbud av designalternativ som går utöver palmer och bilder av havssolnedgångar. Den allmänna känslan bör vara komfort, lätthet och hemtrevlig gästfrihet.

Du kan gå i många olika riktningar med tropisk sovrumsdekor inklusive nautisk, surfare, Palm Beach Swank, Bali Exotic eller en brittisk kolonialstil.

Vad du vill ha är en rolig färgpalett, inklusive tropiska färger för interiör. Prova grönt, gult, blått och laxrosa. Vittrade möbler konsoliderar det tropiska utseendet.

Några fina accenter som du kan använda är takfläktar, gasbindgardiner, blommönster och lätta tyger. Inte allt måste göras i levande färger. I själva verket är det mycket bättre att använda tystare neutraler med ljusa färger för en fin poppande accent. Håll det luftigt bekvämt och du kan inte gå fel.

kök

Turks-och-Caicos-Henredon-Schoener Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Henredon & Schoener

Liksom sovrummen är tropiska köksdesigner luftiga och bekväma, även om ljusa färger i allmänhet kan göra dig mycket vildare. Ett tropiskt kök är ett utmärkt ställe för tropiska växter och blommor. Du letar efter en avslappnad och uppfriskande atmosfär i rummet.

Att lägga till färg är det viktigaste för att skapa ett kök med tropiskt tema. Börja med basfärgerna vita eller krämer för att lugna ögat, tillsätt sedan jonblå, gröna, gula och apelsiner för iögonfallande höjdpunkter.

Beadboard väggar lägger till en snygg touch på väggarna så att utrymmet känns som en stuga vid havet.

Backsplash är ett utmärkt sätt att göra ditt kök tropiskt. Använd tropiska mosaiker med motiv som palmer, öblommor eller marint liv, särskilt om de hålls i ett djärvt och livfullt färgschema.

Även enkla, ljusa och djärva köksplattor i turkos, blått och grönt kan göra området till ett livligt tropiskt utrymme.

Välj subtil, lugnande belysning. Den plana spårbelysningen är mycket lämplig för din huvudbelysning. Den trevliga accentbelysningen kommer från tropiska hänglampor eller älvljus.

Möblerna i ett tropiskt kök är vanligtvis lövträ, ibland exotiska typer som teak eller ebenholts. Trä ser vanligtvis mer naturligt ut, så det övergripande utseendet är mer naturligt sett.

Lägg till element vid havet för att slutföra utseendet. Dina gardiner och sängkläder kan ge ett färgglatt havsliv för en strandkänsla. Skal ger vackra mittstycken och accenter. Maritima konstverk ser bra ut med temat.

Använd dina erfarenheter

Coastal-Retreat-in-Woodland-Hills-Karen-Grace-Interiors Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Karen Grace Interiors

Om du har varit på en tropisk ösemester, använd den här när du dekorerar. Ta med dig känslan och livet som du har sett och känt in i ditt hem. Använd dina foton och broschyrer för att inspirera dig.

Njut av tropisk flexibilitet

Peaceful Luxury Retreat-Carrie-Nicholson-RB-BIC-HL1-Director Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Carrie Nicholson, RB, BIC, HL1-direktör

Var inte rädd för att vara kausal eller formell. Tropisk inredning kan vara lätt heller. Använd idéer från olika stilar efter eget tycke. Du kan till och med sätta ihop dem i samma rum utan att något ser ut på plats.

Var öppen för mjukhet

Naples-Design-Project-Jere-Bradwell Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Jere Bradwell

De djärva färgerna är inte ditt enda alternativ. Mjuka, ljusa färger kan förmedla tropikerna lika lätt som färgglada utskrifter. Använd dämpad grön, gul och blå.

Sage green, himmelsblå och smörgul kan leva upp ett rum lika lätt som levande mandariner om det används bra. Välj en ton med en stor, ljus accentfärg och lägg sedan till ljusare nyanser och nyanser.

Ett mer subtilt alternativ

Hawaiian-Cottage-Style-Fine-Design-Interiors-Inc.  Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Fine Design Interiors, Inc.

Om du föredrar både den tropiska stilen och en mer formell atmosfär, överväga den brittiska kolonistilen. Det härstammar från det brittiska imperiets storhetstid. Tänk på kolonierna i Västindien i Karibien.

Denna stil kombinerar traditionella stilar med exotiska material. Den använder motiv från de tropiska nationer som koloniserats av Storbritannien och är ett utmärkt val för att hålla lite formalitet samtidigt som man utnyttjar tropisk känsla.

Samtida tropisk stil

Captiva-Bayside-Residence-Alair-Homes-Sanibel Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: Alair hem Sanibel

Samtida tropiska rum domineras av ljusa och glada färger. Det behöver inte vara kitsch. Traditionella möbler i kombination med livliga väggar och livliga blommönster blir något av ett öhus. Det känns fräscht och roligt, inte dumt och inaktuellt.

Slutsats

Florida-Beachfront-Residence-Vero-Beach-USA.-John-David-Edison-Interior-Design-Inc Ljusa och levande tropiska färgschemanBildkälla: John David Edison Interior Design Inc.

En tropisk design erbjuder många roliga alternativ för dina rum. Det finns mycket flexibilitet i stil, både djärv och subtil, sofistikerad och vild. Använd tips för att skapa ett tropiskt utrymme där du kan känna dig varm och nöjd även på de kallaste dagarna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*