Home / Hem / Lär känna: Bänkskivans egenskaper i granit
Lär känna: Bänkskivans egenskaper i granit

Lär känna: Bänkskivans egenskaper i granit

Grattis. Ditt beslut till förmån för bänkskivor i granit kommer att fortsätta att gynna dig i årtionden framöver. Granit är hållbart, långvarigt och färgerna på granitytorna matchar alla inredningar.

Granit erbjuder slående skönhet och är mycket motståndskraftig mot flisor och repor. Faktum är att granit är den näst hårdaste sten som finns tillgänglig efter diamanter. Men visste du att det finns olika typer av granit och det är viktigt att förstå dessa innan du köper.

Nivå 1 granit – ingångsnivå

Nivå 1-granit, ofta kallad nybörjningsgranit, är ett billigare granitalternativ. Granitskivorna är skurna tunnare (ca 3/8 tum) och kräver ofta plywoodunderlag för extra styrka.

IMG_3632 Lär känna: Granitbänkskivans egenskaper

Färgerna är standard och designen i stenen är ganska enkel. De flesta nivå 1 graniter importeras från Kina och säljs genom granit likvidatorer eller stora butiker.

Nivå 2 granit – medelklass

Nivå 2-granit är dyrare än nybörjarkvaliteten och är av högre kvalitet. Graniten är dubbelt så tjock vid 3/4 tum, vilket gör den mer stabil och gör plywoodbacken onödig.

Lär känna badrummet: Bänkskivor i granit

Denna granit Bänkskivor i köket Det finns ett bredare utbud av färger och mönster som gör det lättare att anpassa sig till en personlig stil eller ditt kök. De flesta granitnivåer 2 kommer antingen från Brasilien eller Indien och kan köpas från specialköksbutiker.

Nivå 3 granit – hög kvalitet

Granit av hög kvalitet börjar på nivå 3 och kan gå upp till nivå 6 eller 7 beroende på återförsäljare. Detta är granit av hög kvalitet som är tjockare än 3/4 tum. Mönstren, färgerna och mönstren är mycket mer intressanta, och du kan förvänta dig att se hårda eller mjuka mineraler på bänkskivan.

Inga två Bänkskivor i granit Färgerna är desamma och du kan hitta den som passar ditt kök och din personlighet. Granit av hög kvalitet kommer vanligtvis från Indien eller Brasilien och kommer att hålla i decennier om det är ordentligt förseglat.

När du fortsätter planera ditt kök är det viktigt att du förstår de olika nivåerna av granit. Ingångsnivågranit från en lågprisbutik kan kosta så lite som $ 16 per kvadratfot, medan avancerad granit kan kosta dig över 80 $ per kvadratfot.

En annan sak att se upp för är platsen för sömmarna. Med högkvalitativ granit är dessa sömmar svårare att se, medan granitfel och sömmar med låg kvalitet kan vara synliga.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*