Home / Hem / Lantligt kök: design, idéer, skåp och inredning
Lantligt kök: design, idéer, skåp och inredning

Lantligt kök: design, idéer, skåp och inredning

Ett modernt lantkök är en unik blandning av det moderna och det gammaldags. Det har en downhome-stil och lägger till alla bekvämligheter i dagens liv för att skapa ett funktionellt, mysigt utrymme för matlagning, äta och samla.

Lantliga kök kan verka generiska, men noggrann inspektion och noggrann design visar att de speglar ditt hushålls spegel, med massor av personliga detaljer som gör dem till ett av de mest unika lantköken.

Det finns mycket utrymme för nyanser och särdrag. Så du ska inte känna att känslan från gamla dagar begränsar din kreativitet. Här är några lantliga kökidéer som hjälper dig att skapa det perfekta moderna, gammaldags köket.

Grunderna i lantlig köksdesign

Landskökens inredning skapar ett klassiskt utseende som är tidlöst och traditionellt samtidigt. Att kliva in i ett lantligt kök är som att kliva in i de bästa minnena från barndomen och familjen. Det borde vara ett varmt och inbjudande utrymme som fortfarande behåller mycket praktiskt.

French-Country-by-Creative-Touch-Interiors Country Kitchen: Designs, Ideas, Cabinets and Decor
Bildkälla: Kreativa interiörer

Blanda gärna möbler eftersom denna stil ofta är mångsidig. Använd två stolar bredvid ett stort, hårt bord och dra sedan upp en bänk för en annan plats. Detta är ett utmärkt tillfälle att dra nytta av äldre möbler som föräldrar och farföräldrar lämnade dig med, särskilt om det bara är en del av uppsättningen.

Ännu mer detaljerade bitar kan se bra ut om de kompenseras av element av rustik enkelhet. I denna miljö ser de ännu mer ut som dyrbara arv.

När du överväger material till ditt lantliga kök, håll dig så mycket som möjligt till naturmaterial. Konstgjorda material känns inte på plats, kalla eller alldeles för moderna för lantliga kök. Du vill att köket ska kännas väldigt naturligt och grovt.

Lantlig diskbänk

Ett av de största elementen i alla kök i lantlig stil är diskbänken. Om du håller på att ombygga ditt kök kan du överväga att lägga till ett lantligt kökshandfat i ditt lantliga kök. Dessa överdimensionerade handfat är utmärkta för att laga mat och erbjuder mycket bredd och djup att arbeta med.

I gammaldags lantliga kök användes dessa handfat för alla typer av uppgifter från tvätt till konserveringsmat. De förmedlar en hårt arbetande, rustik känsla.

Tidigare projekt från Ashgrove Kitchens Country Kitchen: design, idéer, skåp och dekor
Bildkälla: Ashgrove kök

Lantliga köksskåp

Dina lantliga köksskåp ska vara gjorda av naturligt trä. Om du kan hitta återvunnet trä, så mycket desto bättre! Träkorn bör fortfarande vara synligt. Dörrarnas mönster bör vara praktiska och enkla, varken för snygga eller för moderna.

Klassiskt slitna mässingsknappar och drag ser alltid bra ut för denna downhome-atmosfär. För en jaktstuga, använd användningen av drag och knappar i form av rådjur.

Undvik plast och färgmålade färger. Ingenting ska se för smidigt eller glänsande ut. Om du vill ha en touch av färg, överväga en vittrad fläck i mjuka pasteller.

Lantliga köksbelysning

Belysningen i ett lantligt kök ska vara varm och tillräcklig för att göra matlagningen enklare. Om du har turen att ha naturligt ljus i ditt kök, använd det väl. Lantliga kök är mycket naturalistiska och därför är naturligt ljus perfekt för dem.

Old-Farmhouse-by-Podesta landskök: design, idéer, skåp och inredning
Bildkälla: Podesta

Med konstgjorda lantliga köksbelysning finns det många bra alternativ för belysningsarmaturer. Du hittar lampor som liknar gamla gaslyktor, liksom rustika vägglampor och lampskärmar som ser ut som slagen korrugerad järn. Om du vill hänga en ljuskrona ovanför ditt bord, leta efter förenklade design i viktoriansk stil eller överväga att få något mycket konstigare som en hjorthornkrona.

Både riktiga och falska ljus gör roliga tillägg, speciellt för mer atmosfäriska tillfällen som semesterluncher eller mysiga datum.

Lantliga köksgardiner

Lantliga köksgardiner ska inte hindra det naturliga ljuset från fönstren, men de bör fortfarande ha en känsla av praktisk vikt och substans. Undvik lyxiga tyger som silke eller utsmyckade broderimönster. Gaze släpper in mycket naturligt ljus in i ett rum, men det är alldeles för lätt för lantliga köksdesigner.

Praktiska tyger som påminner om hårt arbete och grovt liv är vad du vill använda för lantliga gardiner. Flanell och linne är alltid bra val. Välj mönster som är intressanta men inte för ljusa, till exempel: B. intelligenta rutmönster eller klassiska rutmönster.

Torrsubstanser kan inte gå fel heller! Se till att du inte väljer färger eller mönster som är för förtryckande. Du vill ha mysig, inte klaustrofobisk.

Mysig stuga-by-Hill-Farm-Furniture-Ltd Country Kitchen: mönster, idéer, skåp och dekor
Bildkälla: Hill Farm Furniture Ltd.

Om du vill lägga till en fönsterbehandling, behåll den klassisk och försök inte något för galet eller modernt. Traditionella slipsar ser alltid rätt ut i ett lantligt kök. Det enkla med lantliga köksgardiner har många fördelar, inte minst för att de vanligtvis är mycket budgetvänliga.

Lantliga köksgolv

Lägg till trägolv i ditt lantliga kök för ett extra gammaldags utseende. Du bör få trägolv som har en naturlig fläck eller har målats med ett enkelt mönster. Se till att de är väl förseglade för att förhindra skador från spill och stänk.

Plattor är ett utmärkt val som kan vara mycket billigare. Du kan gå med en färg på brickan, eller så kan du ha ett snyggt schackrutmönster. Plattorna är mycket slitstarka, men kan också vara mycket kalla på bara fötter och mycket hårda på knän och ryggen om de står länge medan de lagar mat.

Fäst gärna vadderade mattor på delar av golvet framför diskbänken och spisen.

Crisp-Architects-by-Crisp-Architects Lantligt kök: design, idéer, skåp och inredning
Bildkälla: Landskapskök

Väggdekorationer för landskök

Gamla geléformar, stora redskap, krukor och stekpannor ser bra ut på landsköksväggarna. De ser praktiska och intressanta ut. Om du gillar att köpa antikviteter, kolla in antikaffärer för att se vad som kan se intressant ut på dina väggar. Om köket är litet, överväg att hänga en antik (eller antik) spegel mittemot fönstret för att förbättra känslan av rymd.

Pastoral bilder ger lantliga kök en naturlig touch utomhus, även i de största städerna. Gammaldags plåtskyltar kan ge lite humor eller nyckfullhet. Vackra dekorativa tallrikar kan se snyggt hängda ihop.

Slutsats

Lantliga kök är roliga, varma och mer än kapabla att uttrycka en personlighet. Omfamna det eklektiska och gammaldags. Gör detta utrymme till en plats där människor vill spendera tid medan de lagar mat, pratar, äter och skrattar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*