Home / Hem / Arabisk inredning, dekor, idéer och foton
Arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Den arabiska inredningen gör sitt bästa för att skapa en atmosfär av mystik, fantasi och ojämförlig lyx. Antingen letar du efter en arabisk fest till din lägenhet eller så vill du bara inreda ditt arabiska vardagsrum, det finns alltid en charmig idé att inspireras i detta område.

Få designstilar kan matcha förmågan hos arabisk dekor att göra ett annars tråkigt utrymme till en överdådig reträtt genom att använda lager av färg och struktur för att skapa en magisk effekt. Mellanösternens dekorationer kan förändra en miljö dramatiskt.

Du kan släppa din inre designer och använda vilket lyxigt element du vill lägga till i ett rum, särskilt om du överväger en marockansk inredning

Om du vill försluta dig i lyxen med ett arabiskt natt tema kan du inte gå fel med arabisk inredning.

Oavsett om du väljer detta designtema för ett rum i ditt hem, till exempel genom att installera en marockansk sängram eller ett helt golv enligt reglerna för arabisk inredning, är det enkelt att skapa en komplett och sammanhängande arabiskinspirerad design idag tack vare en mängd nätbutiker som har allt du behöver. Inklusive om du vill ha något så specifikt som Aladdin-dekorationer

Textilier, möbler, tapeter, mattor och lyktor i arabisk stil är väldigt lätta att få tag på och skapar dina egna inredningsinställningar i Mellanöstern. När du väl har bestämt dig för färgschemat bör det vara en bris att bygga denna magiska arabiska och arabiska inredning i ditt hem.

Arabisk inredning påverkar

påverkar arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Arabisk levande kultur och inredning har utvecklats genom århundradena och kombinerat influenser från islamisk inredning och arkitektur med idéer från det omgivande Medelhavsområdet. Det finns tydliga tecken på grekiska, italienska, spanska och franska influenser i stilen, som alla smälts samman till en överdådig och exotisk blandning, av vilken den marockanska inredningen är ett utmärkt exempel.

Marockanska dekorationsidéer och Turkisk inredning är kanske de mest kända exemplen på arabisk inredning, romantiserade och berömda genom filmer och tv. Det finns dock variationer som sträcker sig från rustik och enkel inredning i beduinstil till detaljerad, flerskiktad design som framkallar bilder av legender från “Arabian Nights” och arabiska festdekorationer. Den moderna arabiska inredningen är verkligen minimalistisk. Men det gick inte lika bra. När du tänker på arabisk inredning, föreställer du dig fortfarande den extravagant fantastiska versionen och den klassiska arabiska nattmiljön.

Den djärva färganvändningen är det som sticker ut mest när det gäller arabisk påverkad dekoration och arabisk dekoration i allmänhet. Tonerna är i allmänhet jordnära, med massor av rött, guld, ockra och apelsiner som används. Väggar, golv, möbler och konst – allt ger djup färg till utrymmet.

Möbler med arabisk inredning är vanligtvis konstnärliga och lamporna är kraftigt inredda. Metalliska element är en integrerad del av arabisk heminredning, med guld som dominerar temat. Och textilier med otaliga mönster och texturer används generöst för att ge den arabiska regionen frodig stil.

Riktlinjer

Vägledande principer1 arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Bildkälla: biggiebeil

Du behöver inte hålla tillbaka när du implementerar arabiska designidéer varken för hemmet eller bara för en fest i Mellanöstern.

Med lyxiga ljuskronor, fascinerande lyktor, gardiner i arabisk stil, utsmyckade gobelänger, rika mattor, mjuka fönsterbehandlingar, extravaganta möbler, lager av texturerade tyger och en överdådig användning av guld accenter, kan du njuta av de mest fantasifulla dekorativa visionerna.

Det finns dock några riktlinjer att tänka på när du förverkligar din interiördesigninspiration med arabiskt tema:

Färg

Färg arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Tänk varmt och lyxigt. Blanda nyanser på den varma sidan av färghjulet. Varma, neutrala och koncentrerade färger används generöst. En accentvägg i bränd orange eller djup marockansk röd upplivar verkligen utrymmet. Ofta är en eller två väggar strukturerade för att väcka intresse. Det här utseendet kan uppnås med antingen texturfärg eller tapeter och skapar en unik känsla, särskilt om du vill skapa ett marockanskt sovrum.

Och färgen är inte bara begränsad till väggarna. Ljusa mattor, klädsel, kuddar, kuddar och gardiner ger färgstark energi i rymden. Plyschplommon, djup choklad, glittrande guld, glad korall, rik rost, aubergine, kanel, marinblå, oliv, vete, lila, curry och alla andra överdådiga färger som kan tänkas kan användas utan att tänka på. Det är det som gör alla rum i marockanskt tema oförglömliga.

väggar

Walls-2 arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Walls-1 arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Dessa ytor sätter verkligen tonen i hela rummet i arabisk design, särskilt när man tittar på levnadsmiljön i arabisk stil. Färg är fortfarande det enklaste sättet att markera en vägg och är lätt att kombinera med enkla möbler, som en soffa i arabisk stil.

Marockansk mönstrad tapet är lätt tillgänglig i de flesta hörn av världen idag. Arabisk tapet kan göra underverk, lägga till djup och förvandla den delen av rummet till en kontaktpunkt.

Men färg och tapeter är inte de enda väggdekorationerna i arabiska dekorationer och mönster. Arabesque-hyllor på en vägg eller bara en speciell marockansk sänggavel skapar också intresse och erbjuder ytterligare lagringsutrymme.

textilier

Textilier2 arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Textil arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Detta är elementet som stjäl showen i arabisk inredning, och du kan knappast föreställa dig ett klassiskt marockanskt rum utan det. Att använda lager av lyxiga tyger, texturer, färger och mönster är viktigt.

Detta görs med tunga gardiner, gobelängar, mjuka persiska mattor, rik klädsel, golvkuddar, kuddar, kuddar, kast och hallrunnor utspridda på en marockansk säng. Dina arabiska nattdekorationer kan återskapas mycket enkelt.

Glans och rikedom är hemligheterna för att få en överdådig effekt till alla arabiska natt temat. De introduceras med glänsande siden, satin, sammet och kashmir. Vävda ullmattor slipar rummet.

Kanter och tofsar på kuddar och dragkedjor för gardiner ger extra uppmärksamhet. Fönsterbehandlingar med kaskader, swags, jabots, scarf sadelplattor och mönstrade pelmets ger varje hörn av det marockanska rummet liv.

Möbler i arabisk inredning

Möbler arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Till skillnad från västvärlden var sittplatser inte ett riktigt inslag i arabiska möbler förrän för några decennier sedan. De arabiska sittplatserna var vanligtvis på golvkuddar, låga bänkar eller plattformar.

Mat och dryck serverades vanligtvis på mässing eller Koppar skal med utfällbara stöd. Men sedan dess har högklassiga sittplatser introducerats som aldrig saknas i dekorationsidéerna för arabiska nätter idag.

Möblerna som är typiska för arabisk rumsdekoration är vanligtvis gjorda av trä och snidade med abstrakta eller geometriska mönster. Några av de mer extravaganta möblerna har mönster av valnöt, rosenträ, citronträ, persikoträ eller iriserande pärlemor.

Möbler i arabisk stil, förutom stolar och soffor, innehåller vanligtvis små polygonala sidobord, rumsavdelare, snidade dörrar, stativ och korallådor.

Accenter

Accenter arabisk inredning, dekor, idéer och foton

Metall är stjärnan när det gäller att dekorera ett arabiskt-inspirerat rum med speciella accenter och planera den allmänna arabiska husdesignen. Intressanta marockanska samovarer och tillhörande teservisar, inlägg och guldpläterade accentbitar kommer i förgrunden.

Andra populära tillbehör för arabisk inredning är turkiska karaffer av porslin, nyfikenheter inlagda med glas, ädelstenar eller pärlemor. Metall- eller trälådor, metallbord, pallar, speglar och bänkar ser aldrig ut.

belysning

En iögonfallande och detaljerad ljuskrona är alltid i fokus för arabisk design, särskilt när det gäller den Marockansk dekoration. Du ska vara så stor och modig som storleken på rummet tillåter. Gitterlyktor av metall, som hänger i taket eller placeras på golvet eller på borden, ger rummet charm och mystik och är ett tillägg, särskilt när det gäller det marockanska sovrummet.

De mönstrade ljus- och skuggpunkterna som dessa lyktor kastar runt dem gör att varje rum ser underbart intimt ut. Huvudbelysningen bör helst vara på dimmer så att du kan ställa in stämningen beroende på tillfälle. Ljus används också rikligt, liksom Genie-lampballongen. Mellan lyktorna, svaga elektriska lampor och ljus känns utrymmet magiskt och fumligt.

Om du gillade att läsa den här artikeln om arabisk inredning, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*