Home / Hem / Lägger till personlighet i ditt sovrum
Lägger till personlighet i ditt sovrum

Lägger till personlighet i ditt sovrum

Att bli trött på hur ditt rum ser ut är inget nytt – det händer oss alla. Efter att ha nyligen dekorerat är vi nöjda med utseendet på vårt rum och vi kunde inte ens tänka på förändringar, men månader senare går vi snabbt framåt och du kan redan se att du vill ha något nytt och uppfriskande.

Det är inte svårt alls att lägga till personlighet i ditt sovrum. Om du lägger rätt detaljer på rätt platser kan du fräscha upp och vitalisera ditt sovrum utan att behöva spendera mycket pengar för att skapa ett helt nytt utseende med några månaders mellanrum.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 8 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Design2Sell interiörer och hemuppställning

bli inspirerad

De saker du gillar utan tvekan är de som målar den mest perfekta bilden av din personlighet. Allt som är estetiskt värdefullt för dig kan användas. Försök att samla ihop alla dina dekorationer, foton eller andra föremål av sentimentalt värde och kontrollera din smak.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 2 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: ibi designs

Inspiration finns i många former eftersom du kan använda tidningsartiklar, flygblad, annonser eller bara artiklar som ser tilltalande ut för dig, som lampor, mattor eller foton på saker du är intresserad av. Alla dessa artiklar kan inkluderas i din privata insamling ;; Du kan till och med gruppera och ordna dem baserat på deras vanliga teman och färgpalett.

Vilken typ av personlighet representerar ditt rum?

Det är normalt att ditt eget rum visar sin karaktär, men vi vet alla att detta är lättare sagt än gjort. Vi undrar ofta hur vi bäst kan representera oss själva genom vår sovrumsdesign. Svaret är ämnen.

Vi har alla skikt och skikt av personlighet att säga, så det är klokt att vara försiktig med att välja det dominerande temat som vårt utrymme ska bibehålla. Färgglada rum utstrålar alltid en glad atmosfär, men att använda för många färger kommer att göra ditt utrymme till en enorm, oförenlig röra.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 3 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Gary Brewer Robert AM Stern Architects

Hitta en upprepande färg i de element du har valt, eller välj några dominerande färger, och du har redan en riktning att gå med din färg. Ett stycke kan vara tillräckligt för att inspirera rumets övergripande utseende. Det kan vara ett mycket älskat foto eller en favoritbit. Om du vill ha en atmosfär vid havet är ljusblå, vit, grå och kricka perfekt för dekorationer som snäckskal eller semesterbilder.

Orange eller korall är bra höjdpunkter för ett sådant rum eftersom de kan användas på sängen, golvet och till och med fönstren. Undersök föremålet som inspirerar din färg. Ta en närmare titt på nyanser och höjdpunkter så att du kan få en uppfattning om kombinationer.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 10 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Uppåtgående trend

belysning

Den perfekta sovrumslayouten skulle inte vara densamma utan bra belysning. och det handlar inte bara om lampor; bra belysning har fler element att tänka på. Windows är också nyckeln till bra belysning – använd persienner för att perfekt filtrera ljuset för ett hemtrevligt utseende. Persienner finns i många stilar och färger så du är säker på att hitta en som passar perfekt i ditt rum. För ett litet barn är det klokt att använda trådlösa barnsäkra persienner.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 4 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Minhnuyet Hardy Interiors

Var inte rädd för att ändra någonting

Anordna en minirengöring. Föremålen som du inte gillar kan definitivt inte hitta någon plats i din design. Att måla eller täcka gamla möbler är också ett utmärkt sätt att anpassa dina gamla saker till de nya omgivningarna i rummet. En tråkig byrå som har skrapats av med sandpapper och målat en mer livfull färg kan lätt återupplivas till något som ger ett djärvare uttalande.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 5 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Joshua Lawrence Studios INC

Istället för att kasta bort något kan du ge det ett nytt syfte, som en liten spegel som inte har hittat sin plats på din vägg utan snarare vänder uppåt på dina kläder. Detta gör att du kan ordna mer dekorativa bitar. Det är mycket bättre att donera bitar som du verkligen inte kan hitta en plats för än att kasta dem.

En stol är en smart investering

Varför köpa typiska sovrumsmöbler igen när du kan krydda atmosfären med något elegant och ändå annorlunda, som kanske en ny stol? En stol kan vara den nödvändiga differentieringen till ett neutralt tonat rum. Det kan ge rummet en ny våg av energi och ge hela rummet ett helt annat utseende. Förutom att vara en fin visuell detalj kan en bekväm stol användas för läsning.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 6 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Julie Kent

Uppfrisk atmosfären med blommor

En charmig liten blomma kan vara exakt vad som färgar rummet. Även om falska växter håller längre, kommer något friskt som bor i ditt sovrum när du andas trivas på stjälkarna och berika miljön. De kräver inte överdrivna utgifter, men de fyller rummet med harmoni och romantik. Är det så högt pris?

Lägga till personlighet i ditt sovrum 7 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Gary Brewer Robert AM Stern Architects

Skapa ett bekvämt hörn med en läshörn

Begränsa inte dina möbelval till standardsäng och nattduksbord. Om du arbetar med det utrymme du har, även om det är litet, kan du lysa upp din omgivning med ett litet bekvämt hörn som en läshörn. Du kan också njuta av en varm dryck medan du slappar av medan sovrummet inte bara sover utan också slappnar av. Att manipulera dofter och ljus med hjälp av ljus är ett enkelt men ändå effektivt sätt att lugna sinnena och möjliggöra en lugn och fridfull känsla.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 1 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Gary Brewer Robert AM Stern Architects

Arbeta med det du har

Bara genom att helt enkelt ordna om det kan du lyfta upp rummet och göra en enorm skillnad i det allmänna humöret. Förbered dig på att göra dessa ändringar med måttband och blå målartejp vid din sida. Det är viktigt att ha en plan för hur ditt rum kommer att se ut. Planera därför placeringen av möblerna och inredningen, mät rummen och möblerna och markera naturligtvis allt du tycker är viktigt.

Lägga till personlighet i ditt sovrum 9 Lägga till personlighet i ditt sovrumBildkälla: Masterpiece Design Group

Att veta vad du vill uppnå och ha en bild av det hela hjälper hela processen. Försköna också ditt utrymme genom att ta knickknacks, kasserad konst eller glömda dekorationer för att spara pengar medan du får det nya utseendet du vill ha.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*