Home / Hem / Låga till gratis tips för en svalare sommar

Låga till gratis tips för en svalare sommar

Om du tittar noga på din budget för underhåll av ditt hem kommer du troligen att upptäcka att mycket av pengarna går till uppvärmning och kylning.

Naturligtvis kan du kontrollera dessa kostnader om du kan Se till att din AC-enhet är redo för sommaren och om du planerar för rutinunderhåll av ditt värmesystem före vintern.

Vissa tips för hemdesign, dekorering, användning och underhåll kostar dock inte mycket (eller ingenting) utan kommer att resultera i ett kallare hem på sommaren.

Hemdesign för komfort

Var uppmärksam på var fönstren är. Dörrar och fönster som vetter mot väster och söder kan snabbt värma upp huset. Använd detta till din fördel på vintern. Plantera träd eller installera markiser för att skugga dessa fönster under sommarmånaderna.

0abc4481ac94ed80cfd965ed8be53e76 Låga till gratis tips för en kallare sommar

Skuggträd är också fördelaktiga vid kallt väder. Till exempel erbjuder de skydd mot vindbrott. En annan designtaktik som kan sänka dina sommarkylningskostnader är att använda takfärger i ljusa färger.

Naturvårdsverket uppskattar det mycket reflekterande tak kan hålla ditt hem mycket svalare än mörka tak och hjälpa dig att minska dina luftkonditioneringskrav.

Dekorera för att minska värme- och kylkostnaderna

Visste du att vissa färgprodukter har isolerande egenskaper? När du dekorerar ditt hem, leta efter isoleringsfärger för att minska värmestegningen i områden med direkt solljus. Detta steg bör inte ersätta rätt isolering i ditt hem utan snarare förbättra den befintliga isoleringen.

vita låga till fria tips för en svalare sommar

När du handlar efter färg, fokusera på vitt, vilket reflekterar värmen. Om du inte kan måla allt vitt kan du åtminstone köpa vita gardiner och persienner. Du kan också bli förvånad över att syntetiska mattor ger värme i hemmet och håller värmen inne under sommarmånaderna.

Byt ut dessa mattor med trägolv eller mattor av naturfibrer. Byt linne för bomullslakan för svalare nätter.

Utveckla kostnadseffektiva vanor

Om du tillbringar merparten av din tid i ett område i ditt hem, stäng dörrar och ventilationsöppningar till rum som inte används. Genom att bara värma och kyla en del av ditt hem kan du spara en betydande del av dina månatliga värme- och kylkostnader.

Öppna dessa dörrar och fönster på natten så att svalare luft kan strömma genom och kyla huset naturligt. Begränsa användningen av apparater som diskmaskiner och tv-apparater tills det är svalare på kvällen. Enheter som inte används ska stängas av, annars fortsätter de att värma huset.

Utrustning som väntar på besparingar

De underhållsvanor du utvecklar kan förlänga livslängden för din utrustning och sänka dina kylkostnader. Detta inkluderar:

  • Håll din utomhusenhet fri från smuts och bevuxna växter.
  • Dammsug ventilerna inomhus och förhindra att de blockeras.
  • Isolering av rörledningar och reparation av trasiga tätningar.
  • Rengör avloppsledningen till kylbatteriet.

Om du är intresserad Håll ditt hem svalt Glöm inte att det finns flera steg du kan ta för att se till att din AC-enhet är redo för ytterligare ett år. Sättet du designar, dekorerar, använder och underhåller dina apparater kan ha en positiv inverkan på din förmåga att ha råd och njuta av ett coolt, bekvämt hem på sommaren.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*