Home / Hem / Kreativa utomhusdäckidéer för en vacker trädgård
Kreativa utomhusdäckidéer för en vacker trädgård

Kreativa utomhusdäckidéer för en vacker trädgård

När det är dags att börja planera ditt hems exteriördesign är kreativa yttre däckidéer en av de första sakerna att tänka på. Bakgårdsdäcket ses ofta som huvudfokus för själva bakgården, och det är också huvudplatsen där de flesta av ditt hems besökare kommer att spendera mycket tid.

Däck kan spela en viktig roll i ditt yttre design. På grund av detta är det extremt viktigt att överväga olika idéer för däcksdesign innan du börjar arbeta direkt.

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-8 kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Här är några kreativa tips för däckdesign som du kan skriva ner och följa för att hjälpa dig att göra ditt projekt framgångsrikt.

FÖRVARA BYGGMATERIAL TILL

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-1 Kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Det allra första du bör tänka på är de olika typerna av byggmaterial som du antingen använder eller planerar att använda. Det finns i allmänhet fyra vanliga typer; Det är dock viktigt att du gör din egen forskning för att ta reda på vilket material eller material som är bäst för ditt specifika projekt.

Tryckbehandlat trä: Detta kan vara det mest populära alternativet eftersom det ger utseendet på klassiskt lövträ. Den enda nackdelen är att det kräver mycket underhåll och det finns också en hög risk för fel om förhållandena är tillräckliga.

* Redwood: Denna typ av trä är mycket hållbar; det är dock också mycket dyrt.

* Komposit: detta är ett material som inte kräver mycket underhåll en gång installerat. Den enda nackdelen är att det inte finns många alternativ när det gäller färg och estetik.

* Aluminium: Detta är möjligen det mest hållbara materialet som finns tillgängligt. Det är dock också det dyraste materialet som finns tillgängligt.

DÄCKPARTIER

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-2 Kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Om du utformar ditt däck så att det har ett festtema är slutresultatet att din trädgård kommer att se ännu vackrare ut än den redan är och skapa en ännu trevligare utsikt för dig och dina besökare.

ALLTID FOCUS PÅ FUNKTIONSOMRÅDEN

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-10 kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Ditt huvudfokus bör alltid vara på hur du planerar att använda det yttre däcket. Vissa människor gillar vanligtvis att använda sina däck på två eller tre olika sätt. Det betyder att du bör använda möbler för att visuellt dela upp rummet i olika funktionella områden.

Om du till exempel har barn kan du ställa in ett litet picknickbord för dem samt ett matlagningsområde bredvid din grill och en allmän sittgrupp för enkel avkoppling.

Observera det totala rörelseflödet

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-9 kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

När du äntligen ställer in ditt yttre däck så som du vill att det ska bli en hotbed för aktivitet på nolltid. Det är här det blir viktigt att ta hänsyn till hela rörelsen för både vuxna och barn för att säkerställa att det alltid finns en tydlig väg för alla att komma igenom säkert utan att behöva övervinna ytterligare hinder.

Om du inte är säker på om det finns tillräckligt med utrymme, stanna och gör nödvändiga ändringar tills allt ser bra ut.

Kom ihåg att lägga till mer än en nivå

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-7 kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Om du är orolig för att det inte finns tillräckligt med utrymme på ditt befintliga yttre däck kan du lägga till mer än en nivå. Här kan du också tänka på att varje nivå har sin egen funktion och att de alla är anslutna med en lättillgänglig trappa.

LÖSNING FÖR SMÅ LÄGENHETER

Om du har ett mindre hus och inte kan skapa ett stort utomhusdäck, finns det en lösning som du definitivt kan arbeta med för att motverka det. Överväg att skapa en trappa som leder till din trädgård och lämna lite utrymme för att skapa någon form av utomhus reträtt.

Detta skapar en perfekt plats för dig, din familj och alla besökare att luta dig tillbaka, koppla av och njuta av den lugnande utsikten.

FÖRHÅLLA UNDERHÅLLNINGEN

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-3 Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vackra-bakgård

Många husägare gillar att använda sina yttre däck för underhållning, vare sig det är för en stor fest eller för att servera en enkel middag. Med detta i åtanke för ditt eget däck, se bara till att allt är inställt så att det går så enkelt som möjligt.

DÄCK MED FRONTINGANG

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-5 kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Om du bor i en tropisk region istället för trappor, överväga att använda ett trestegs däcksteg som leder direkt till din ytterdörr. Fyll i looken med några tropiska tillbehör för att fånga upp förbipasserande.

GÖR MER TITT

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-4 Kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Till exempel, om du har en balkong eller ett specifikt rum i ditt hem som ger dig fantastisk utsikt över naturen, kan du överväga att utöka dessa rum för att skapa ännu mer utsikt. Expandera till exempel din balkong för att göra plats för en säng eller hängmatta utomhus.

Mindre STEG FÖR STEG

Kreativa-utomhus-däck-idéer-för-en-vacker-bakgård-6 kreativa utomhus-däck-idéer för en vacker bakgård

Om du inte har tillräckligt med utrymme för att skapa ett däck i din trädgård eller bakgård, överväg att göra tre eller fyra steg med två till tre steg per flygning istället.

SLUTGILTIGA TANKAR

Du bör också se till att ditt yttre däck har mycket ljus och eventuellt till och med några högtalare för att lägga till ännu mer festatmosfär, samt ett utekök och / eller våt bar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*