Home / Hem / Kreativa idéer för att dekorera med blommor
Kreativa idéer för att dekorera med blommor

Kreativa idéer för att dekorera med blommor

Det är nästan omöjligt att inte le vid synen och doften av vackra färska blommor. Varför inte ta med dem i ditt hem som ett kreativt tillskott till din inredning? De kompletterar inte bara färgscheman, men de erbjuder också andra fördelar.

Vissa blommande växter som gerbera filtrerar luften, tar bort gifter och släpper ut nytt syre, medan lukten av rosor har visat sig förbättra människors humör och skapa en avslappnad atmosfär.

Brooklyn-krukväxter-fyllda-loft-ljus-lounge-stol-bokhylla Kreativa idéer för att dekorera med blommor

Faktum är att varje blomma i varje färg går långt för att förbättra känslan av rymd. Det är därför vi har sammanställt några kreativa idéer som du kan använda för att dekorera blommor. Och ett av de bästa sätten att komma igång är: Till exempel genom att spara 12% på eFlorist.

Blommor som matchar din interiör

När du blir kreativ med blommor är den enda begränsningen din fantasi. Blommor finns i alla former, färger och storlekar, så det bör inte vara ett problem att hitta sådana som matchar ditt rums färgschema. Antingen håll dina dekorativa idéer subtila och välj blommor som matchar dina stoppade möbler, eller bli lite mer upprörande med djärva färger och dramatiska blommor som ger iögonfallande kontrast och en pratpunkt.

Modernt vardagsrum-stolar-inspirerat-av-blommor-2 Kreativa idéer för att dekorera med blommor

Markera ett bord eller en skänk med ett blommigt mittstycke ordnat i ett lågt, brett kärl. Börja med ett grundskikt av grönt i olika men kompletterande nyanser och lägg sedan till blommor i ett färgschema du väljer. Börja med större blommor och arbeta mot mitten där du kan hamna med mer känsliga stjälkar.

Ett ovanligt sätt att få ut det mesta av en mantelpiece eller hylla är att sätta ihop en samling glasflaskor i olika former och storlekar. Fyll på med vatten och dela en bukett eller bukett mellan dem. Förbättra detta eleganta sätt att visa stjälkar genom att avsluta med några öglor i lerfärger.

En touch av samtida Victoriana

Var kreativ och tänk inte alltid på blommor i skålar och vattenvaser. Det är enkelt att skapa en romantisk blommönster genom att ta en korkbräda och fästa den på plats några antika blommönster till. Lägg sedan till enskilda blomstjälkar, några pekar uppåt och andra hänger ner. Detta är särskilt effektivt när du använder subtila och romantiska nyanser av rosa, lila, krämvitt, persika och te-ros.

Ett annat effektivt sätt att skapa ett vintageutseende är att göra fristående blommor. Börja med en basblomma, tillsätt sedan gradvis stammar i olika vinklar, rotera buketten när du går och håll stammens ändar lika långa. Säkra din bukett innan du slår in ett vintage spetsband runt stjälkarna och står upp så att du kan beundras.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*