Home / Hem / Korallfärgen: hur man använder den för att dekorera vackra interiörer
Korallfärgen: hur man använder den för att dekorera vackra interiörer

Korallfärgen: hur man använder den för att dekorera vackra interiörer

Du kanske har märkt de senaste decennierna (om du har funnits tillräckligt länge) att korallfärgen växer i popularitet. Det har funnits för alltid och människor verkar aldrig få nog av det. Varför är det så?

Korallrosa är känt för att framkalla ljusa och positiva energier, och det ger ofta leenden på människors ansikten utan någon speciell anledning än vad det är – en trevlig färg att vara med på.

Vilken färg är korall?

Palm-Beach-Bungalow-av-Jacki-Mallick-Designs-LLC.  Korallfärgen: hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Jacki Mallick Designs, LLC.

Det finns olika variationer av korallfärger; vanligaste nyanser av orange och rosa, men det finns också en korallröd, även om den inte är så populär som korallorange eller korallrosa. Korallfärgen täcker ett stort antal nyanser – precis som de riktiga korallerna där ute i havet.

Det som är bra med färgkorallen är att den lätt kan stå på egen hand, men den passar också mycket bra med andra färger så att du kan skapa alla typer av snygga kombinationer.

Låt oss först titta på färgerna som följer med koraller, liksom några för närvarande trendiga färgkombinationer.

Trendiga färgkombinationer med koraller

Modern-Bachelor-Pad-by-Ashleigh-Underwood-Design Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Ashleigh Underwood Design

Korall är mycket populärt idag men för att undvika att det ser tråkigt ut bör vi para ihop det med de färger som får fram det bästa i denna härliga orange-rosa.

Korall och marinblå

The-Jewelbox-by-Grand-Oaks-Manor Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Grand Oaks herrgård

Marin- och korallbröllop är en av de nyaste trenderna och fler och fler väljer den här färgkombinationen för att göra sin bröllopsfågel. De använder vanligtvis mörkblå gardiner i kombination med korallcentrum, medan brudtärnorna bär korallbuketter i sina mörkblå klänningar.

Korall och marina bröllop är bra val för rustika utomhusbröllop.

Korall och turkos

Eklektisk-heminredning-av-KDB-anpassade-hem Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: KDB Custom Homes

Korall- och turkosbröllopet är den perfekta kombinationen av pastellfärger som är perfekt för sommarbröllop. Turkos och korallbröllop är en enorm hit med destinationsbröllop eftersom dessa livfulla färger ger en fräsch känsla i hela miljön samtidigt som de lägger till romantiska nyanser till ett dagsbröllop.

Korall, kricka och ljusgrå

One-Bal-Harbour-av-Deborah-Wecselman-Design-Inc-2 Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Deborah Wecselman Design, Inc.

När du funderar på vilka färger som följer koraller, var inte rädd att tänka utanför lådan och kasta färger som kricka och grått i mixen.

Så ja, någon tänkte på det och nästa sak vi visste var en enorm ny trend – kricka- och korallbröllop. Från brudtärna klänningar till färgglada muffins är denna färgkombination en av de bästa bilderna för vår / sommar utomhusbröllop. Om du vill använda färgen på dina väggar är det här platsen att gå Sprutor inomhus att göra det. Det borde ge det bästa resultatet.

Korall, vatten och gul

Ocean-Living-Room-by-Lux-Design-Associates Coral Color: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Lux Design Associates

Om du vill ha ett strandbröllop är den här färgkombinationen säkerligen din vinnare. Färgkorall ger vatten en varm touch och gult tar de två till en helt ny nivå. Det fantastiska med denna kombination är att både ljusa och mörka koraller ser lika bra ut här.

Varför vi älskar alla nyanser av koraller

Urban-Townhome-Breakfast-Room-by-LORRAINE-G-VALE-Allied-ASID- Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: LORRAINE G VALE, allierad ASID

En av de främsta anledningarna till att människor bara älskar koraller (färger) är hur de naturligt fräschar upp och lyser upp rummet. Det är en verkligt upplyftande färg och att ha ett korallrum i ditt hus, välja korallfärger för dina väggar eller bara lägga till en imponerande detalj som den orange koralldörren kan förändra hur du känner dig i ditt hem.

Matsal-av-Sara-Tuttle-interiörer Korallfärgen: Hur man dekorerar vackra interiörer med denBildkälla: Sara Tuttle Interiors

Om du föredrar vintagestilen framför ditt hem kommer den ljusa korallfärgen att vara en stor del av din inredning. Å andra sidan, om du vill ha ett mer modernt och kantigt hem, kommer färgerna från korallpaletten att mildra det övergripande utseendet.

Låt oss diskutera detta mer detaljerat och se hur du ska använda koraller för att dekorera ditt hem och göra det till en glamorös men ändå mysig plats.

Dekorera med korallfärg

Betsy-Burnham-by-Burnham-Design Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Burnham design

Oavsett om du vill lägga till några härliga koralltoner i ditt hem eller bara letar efter färger som matchar korallelementen i ditt hem, här är några användbara råd att följa när du dekorerar ett rum med koraller.

Från korallaccent till korallväggar – den här färgen uppdaterar alltid ett rum och väcker det. Även om du vill implementera koraller i en webbdesign med korallfärgskoder kan alla följande tips och tricks hjälpa till.

Julie-Mifsud-Interior-Design-av-Julie-Mifsud-Interior-Design Korallfärgen: Hur man dekorerar vackra interiörer med denBildkälla: Julie Mifsud inredning

Färgkorallen passar bra med neutrala färger. Så om du är uttråkad i ditt helt vita utrymme är allt du behöver göra att lägga till några koralltillbehör och ge dem lite mer liv.

Men om du letar efter bilder av färgen korall online, kommer du ofta att hitta att den är ihop med mörkare nyanser som mörkgrå eller marinblå eftersom de lägger till en viss glädje i färgerna som på egen hand kan verka lite deprimerande.

South-Florida-Condo-Chic-by-Jalan-Jalan-Collection Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Jalan Jalan Collection

Medan du kan blanda och matcha koraller med alla typer av färger, till exempel: B. grays, blues, beiges, etc, är ibland det bästa sättet att fira koraller att lägga till olika lager av liknande toner som hallon, ros och liknande. Koraller i kombination med rosa toner skapar en mjuk och romantisk miljö där du kan njuta av dina dagar.

Och medan vissa anser att koraller är en ganska feminin färg, är sanningen att den kan vara lika attraktiv för både män och kvinnor, beroende på de färger du vill para ihop den med. Till exempel kommer koraller ihop med könsneutrala färger som gult och grönt sannolikt aldrig att gå ur stil och både män och kvinnor kommer att njuta av dem lika.

Skillnaden mellan korallfärg, lax och persika

Steven-Gambrel-Time-and-Place-by-ABRAMS Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: ABRAMS

Vilka färger gör koraller? Hur ser den färgade korallen ut? Färglax kontra korall – är det skillnad?

Det här är några av de vanligaste frågorna som människor fortfarande verkar vara ganska förvirrade om. Så om du fortfarande inte är helt säker på om färgen du tittar på verkligen är korall, hjälper vi dig att bättre förstå skillnaden mellan den färgen och några liknande nyanser.

Zooma-enhet-för-1-alternativet korallfärgen: hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: 1: a alternativet

Korall-, lax- och persikafärger varierar mellan rosa och orange. Du hittar dem i de varma tonerna i solnedgången, inuti snäckskal, några vackra blommor etc. Och ja, det finns viss överlappning, men var och en av dessa färger har sin egen känsla.

Persika är lite mjukare än korall, och det är den färg du sannolikt skulle associera med damer som äter lunch i tesalonger. Korall, å andra sidan, är en ”nyare” färg och är vanligtvis en rosa-orange färg i mode.

Jupiter-Residenz-II-von-GIL-WALSH-INTERIORS-2 Korallfärgen: Hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: GIL WALSH INTERIÖR

Sedan finns det aprikoser som är mer orange än rosa. Så när man tittar på aprikoser, persikor och lax som alla är sida vid sida byter de från mestadels orange till mestadels rosa.

Så ja, vi erkänner att dessa nyanser har viss överlappning och likheter, men när du ser dem sida vid sida kan du enkelt se skillnaden.

CHICAGO-LUXUS-CONDO-von-Deb-Reinhart-Interior-Design-Group-Inc.  Korallfärgen: hur man använder den för att dekorera vackra interiörerBildkälla: Deb Reinhart Interior Design Group, Inc.

Slutliga tankar om att använda korallfärgen

Korallfärgen är en av de färger som aldrig verkar gå ur stil. Det fungerar bra under alla årstider, ser lika bra ut och inne och ger en trevlig varm och glad känsla till alla rum du befinner dig i.

Oavsett om du planerar ett bröllop, renoverar ditt hem, utformar en webbplats eller helt enkelt väljer din nästa outfit, är korall definitivt ett av alternativen att överväga.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*