Home / Hem / Kontorsstol Idéer
Kontorsstol Idéer

Kontorsstol Idéer

Kontorsstol Idéer

Att köpa en ny kontorsstol får ofta inte den uppmärksamhet det förtjänar. Faktum är att de flesta människor troligen spenderar mer tid (och pengar) på att välja ett skrivbord. Vad de inte tar hänsyn till är att om du arbetar 40 timmar i veckan, 50 veckor per år, kommer du att spendera 10.000 timmar i stolen de närmaste fem åren.

Varför är det viktigt att veta lite om dina arbetsvanor och ditt kontor innan du köper en kontorsstol?

Att veta vad du använder kontorsstolen till och hur du använder den är förmodligen de två viktigaste faktorerna som bör påverka ditt köpbeslut.

Om du är en chef som tillbringar en del av dagen framför din dator, men också tillbringar långa timmar i möten med kollegor och besökare, behöver du definitivt det här en helt justerbar stol Detta gör att du kan luta dig tillbaka och se avslappnad och vänlig när någon står på motsatt sida av skrivbordet. Men när du arbetar på din dator får du nacke, axel och ryggstöd du behöver.

Någon som endast använder sin kontorsstol för datorarbete bör göra det Lägg större vikt vid ergonomi (se nedan).

Vad är ergonomi och hur påverkar det mig när jag väljer en kontorsstol?

Ergonomi är vetenskapen (eller konsten om du vill) Designa din arbetsplats så att effektivitet och komfort optimeras och risken för skador minimeras. Det hela kan bli extremt akademiskt. I själva verket skulle vi inte bli förvånade om det finns människor som har doktorsexamen i ergonomi.

Eftersom detta inte är en naturvetenskapskurs, försöker vi hålla sakerna mer praktiska. Följande är de viktigaste ergonomiska faktorerna att tänka på när du väljer en kontorsstol:

90-gradersregeln

Dr Matt Tanneberg från University of Pittsburgh säger att en röd flagga är att en kontorsstol kanske inte passar dig om dina knän, höfter och anklar inte vilar bekvämt i en 90-graders vinkel. Med andra ord. Om dina höfter inte är i 90 graders vinkel är stolen troligen för kort eller för lång för dig. Detsamma gäller anklar och knän. Alla fogar bör helst ligga i 90 graders vinkel.

ryggstöd

Det viktiga här är att ryggstödet ska vara justerbar. Du kanske tycker att det är bekvämt att sitta i stolen i två minuter, men efter fem timmar kan du känna dig annorlunda. Ryggstödet ska också stödja kurvan i nedre ryggen ordentligt. Som en generell regel, Ryggstödet ska följa ryggradsformen. Stolens baksida ska vara Nå minst lika högt som mitten av dina axelblad för att tillräckligt stödja denna del av ryggen. Det är ännu bättre om det sträcker sig över axlarna.

Fötter

Fötterna ska vara bekväma vila platt på golvet. Om inte, se till att stolen har ett fotstöd. Annars kan dina fötter sparka i luften som ett barn på sin fars kontorsstol – både obekväma och konstiga.

Armstöd

Armstöd bör vara rättvisa nära din kropp. Uppenbarligen vill du inte att upplevelsen ska kännas som att bli klämd ihop av en gorilla, men dina armar ska kunna vila bekvämt på båda armstöden. Annars kommer du att sätta mycket på axlarna och nacken. Läs det igen. Du har ingen aning om hur många Miljontals människor lider av konstant nacke- och axelsmärta eftersom deras kontorsstolar tvingar dem till onaturliga positioner.

Du måste också vara i en bekväm höjd. Armstöd med justerbara höjdinställningar är en bra idé i detta avseende. Om du gör mycket datorarbete och beroende på din skrivbordskonfiguration, överväga armstöd som gör att du kan komma så nära skrivbordet som möjligt.

Är en kontorsstol utan armstöd en bra idé? Det korta svaret är nej. Om din budget är extremt begränsad kan det hända att du hoppar över armstöden helt. Du kommer säkert att spara pengar, men utan detta viktiga arm- och axelstöd kommer du att betala senare – i termer av både dollar och smärta och lidande.

Sittplats

Stolens stol är naturligtvis det område där det mesta av din vikt vilar 10 000 timmar de närmaste fem åren. Det finns två viktiga principer här:

  • Storlek. Sitsen ska inte vara för kort eller för lång. Detta beror naturligtvis på lårets längd så allt du behöver göra är att sätta dig ner och se till att det är säkert går upp till några centimeter bakom knäet. Två till fyra tum bakom hål i knä anses i allmänhet vara ett bra genomsnitt.

  • Sitsmaterial / lock. Om du sparar i det här området kommer både din rumpa och nedre delen att betala priset framöver. Minneskum är fortfarande ett av de bästa valen eftersom det bara inte slits ut så snabbt som vanligt skum. Omslaget på en kontorsstol ska vara lätt att ta på. Undvik slipande material eller material som kan få din kropp att överhettas eller orsaka klåda. Ett andningsskydd med andningsstruktur som andas bör eliminera det mesta av ovanstående.

  • Form. Du kan stimulera blodflödet till dina ben genom att välja en sittkant som är något rundad och lutar nedåt. University of Pittsburgh kallar detta en “vattenfallfront”. Undvik allt med en skarp kant som pesten.

  • Tjocklek. Det är lätt att göra ett misstag här. Det spelar ingen roll om sätet är tillverkat av minneskum eller inte. Om han är för tunn kan det orsaka betydande obehag. I detta avseende Ta hänsyn till din kroppsvikt och golvets storlek och form. Om du har en tunn, pert bakom dig, borde du kunna sitta bekvämt i ett medium tjockt säte, men större golv är tyngre och kräver mer dämpningsstöd.

Hur viktigt är det för en kontorsstol att vara justerbar?

Naturligtvis, när du köper en kontorsstol för en viss person som kommer att använda den för en viss typ av arbete vid ett visst skrivbord, är det inte lika viktigt att kunna anpassa den som när du köper en Används av mer än en person för en mängd olika uppgifter under en tidsperiod.

Moderna kontorsstolar erbjuder ofta en mängd olika justeringsmekanismer, inklusive Rörligt ländryggstöd, justering av lutningsspänningen och kontroll av lutningsvinkeln.

En svängstol är också utrustad rulla låter dig enkelt flytta från en del av skrivbordet till en annan. Detsamma gäller om du har en skrivare eller annan modern elektronisk enhet som inte finns på ditt skrivbord och ofta vill ha enkel åtkomst till den utan att behöva gå upp hela tiden.

Vilken roll ska estetik spela när man köper en kontorsstol?

För vissa människor är hur stolen ser ut av yttersta vikt, för andra är det mindre viktigt. Det finns dock några punkter som alla kontorsstolsköpare kan dra nytta av:

Dina kontorsmöbler

Om du har ett ganska stort kontor med en smakfull, tidlös atmosfär, kom med en stol en mer traditionell design täckt av läder eller kanske bra imitationskonst kan vara ett bra val. Situationen är annorlunda om du till exempel är den kvinnliga designchefen i en modern reklamstudio och resten av ditt kontor säger, ”Jag är tusenårig. Jag är chic, jag är inne ”. I detta fall En mycket modern stol i trendiga färger borde göra tricket.

Din synvinkel

Det är inte svårt att föreställa sig hur ditt jobb kan påverka ditt val av kontorsstol. Vi behandlade detta i föregående stycke. Din kontorsstol säger något om dig. Så se till att han säger vad du vill.

Om du är VD för Microsoft bör din kontorsstol ropa: ”Jag är chefen. Jag är en trevlig kille till en punkt. Men jag spelar inte. ” Tror Fullt justerbara, tjockt vadderade, neutrala färger som förmedlar en känsla av kvalitet, tillförlitlighet och auktoritet.

Som juniorchef, när du väljer en kontorsstol för ditt första riktiga kontor efter många års vistelse i ett skåp, vill du antagligen att din stol ska säga: ”Titta på mig. Jag är på väg upp trots att jag inte är där ännu. ” Modern design, ljusare färger än chefens kontorsstoloch samtida material bör göra det.

Hur ofta ska jag byta ut min kontorsstol?

Experter rekommenderar att du byter ut din kontorsstol vart femte år Detta kan dock bero på många faktorer inklusive antalet timmar som stolen används under en genomsnittlig vecka, vikten på den sittande, hur ofta han eller hon hoppar upp och ner eller svänger stolen eller som studsmatta.

Den gyllene regeln är Det ögonblicket du börjar utveckla alla slags smärta I ryggen, axlarna eller nacken kan det vara dags att byta ut din kontorsstol.

När du överväger de allmänna riktlinjerna och tipsen ovan när du väljer en kontorsstol kan du se fram emot många års tillfredsställande service. Det är inte raketvetenskap, faktiskt kan kontorsstoljakt vara mycket roligt. Njut av!

13 söta skrivbordsstolar - Bekväm svängbar kontorsstol Ide
kontor för stoldesignidéer - till arbetsplatsen, efter smak |  Interiör .
Träsvängbar kontorsstol - Idéer på Fot
Kontorsstolar Idéer Enkla på hela Hon Plan 92 Bäst.
Ophelia Arbetsstol 2020 |  Hemmakontorsstolar, Chic kontorsstol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*