Home / Hem / Kombinera långvariga lösningar med trender för heminredning
Kombinera långvariga lösningar med trender för heminredning

Kombinera långvariga lösningar med trender för heminredning

Så fängslande som det låter är ett trendigt, men ändå snyggt och tidlöst hem fortfarande möjligt. Många kreativa husägare skulle inte ens tänka på tanken på att kombinera permanenta lösningar med trender för heminredning, men de två kan faktiskt samlas för att skapa något vackert.

Dekorationstrender kan smälta in sömlöst med dina tidlösa skatter, och du får ett unikt hem som tar andan från dig – både nu och i många år framöver!

Vill du veta hur

Investera i bitar som kan hålla länge

Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredning3 Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: William anger arkitektur

Om du vill att ditt hem ska klara tidens prov, var inte snål när du väljer möbler. Välj värdefulla delar som inte längre behöver moderniseras snart, eller till och med de som du tror kommer att ha ett högre återförsäljningsvärde när de placeras i ett sändningslager.

Antika möbler är ett utmärkt val eftersom de har funnits på marknaden i århundraden och inte kommer att gå ur stil om du säljer dem. Detsamma gäller möbeluppsättningar och orientaliska mattor.

Ta vad du gillar

Kombination av hållbara lösningar med heminredningstrender2 Kombination av hållbara lösningar med heminredningstrenderBildkälla: Melinamade Interiors

Trender är oförutsägbara och kan inte säga om dagens kraftfulla designidéer kommer att behållas eller glömmas bort efter några månader.

Därför bör vägledande kriterier vara din smak och du bör definitivt ta det du gillar. Låt inte det faktum att den ametistvas du gillar inte är efterfrågad – för dig är detta den bit du har letat efter för att komplettera dina fönsterramar.

Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredning13 Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Jeff Jones Snap It Photography

Det liknar färgerna: lila behöver inte vara “morgondagens färg”. Om det passar din inredning bör du ta den.

Många människor tenderar att följa trender och välja moderna färger som de inte är så förtjusta i och inte har någon plats för dem hemma.

En sak är säker: så djärv som denna möbel är, du älskade inte den vid första anblicken och du kommer inte att älska den längre. Gå bara hem och ta en dag eller två att tänka på det: om du fortfarande kommer ihåg det, gå tillbaka och ta det.

Välj det tidlösa alternativet för solida element och det trendiga alternativet för accenter och tillbehör

Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredning4 Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Naturliga balansbyggare

Ta sicksackdesignen (eller chevron) som ett exempel: den har funnits i århundraden och den är fortfarande i trend. Om du är en passionerad fan som jag skulle du överväga det även om du visste att det var på väg ut.

Är det ändå det smartaste och mest hållbara beslutet du kan fatta när du täcker baksidan av ditt kök med “för tillfället” brickor? Om du inte är 100% övertygad, gå till chevron på mindre detaljer som vaser och koppar.

Om du väljer att täcka bakplattan istället väljer du en neutral färg eller två eller ett rent mönster (t.ex. fiskbensmönster). I allmänhet bör starka designmotiv hållas borta från stora områden. Men om du verkligen gillar dem, håll dem enkla.

Tidlösa tillbehör

Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredning5 Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Capoferro Design Build Group

Som nämnts tidigare kommer trendiga bitar att se pinsamma ut efter ett år eller två, och chansen är att du inte kommer att kunna använda din porslin efter ett år eller två.

Det är här tidlösa tillbehör kommer till sin rätt: de behöver inte vara värdelösa konstverk för att ta ut när drottningen kommer för te, utan snarare slumpmässiga uppsättningar för att servera tillfälliga familjemiddagar eller till och med vid formella semestrar.

De kommer aldrig sluta se snygga ut, särskilt om de har sentimentalt värde för familjen.

Rena linjer går aldrig ur stil

Kombinera långvariga lösningar med trender för heminredning6 Kombinera långvariga lösningar med trender för heminredningBildkälla: Craig Denis

Allt bleknar med tiden, det är sant, men överdrivna och komplexa ornament är de första som gör detta. Istället för att sprida utsmyckade mönster och inlägg överallt, skära tiden med rena linjer och enklare mönster.

Kom ihåg att släta ytor lätt kan omarbetas, men när du har överskridit gränsen för enkelhet finns det ingen väg tillbaka.

Titta på din budget

Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredning7 Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Equinox Architecture Inc. – Jim Gelfat

Du kanske tycker att antikviteter är dyra och oöverkomliga, men din plånbok skulle inte berätta det för dig. De mest lyxiga föremålen du kan köpa på marknaden är “ögonblickets träffar” som det tar en förmögenhet att få men ingen garanti för hur länge de kommer att stanna i rampljuset.

Detta gör billiga reproduktioner till det bästa alternativet du har eftersom du kan behöva omarbeta på bara några månader. Det är ingen mening att radera ditt konto för objekt som kommer att vara helt passé om några månader, och det finns ingen trend som kan motivera det.

Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredning12 Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: WA Bentz Construction, Inc.

För att vara helt ärlig är det aldrig en bra idé att spendera för mycket på möbler. Så planera bra vad du har råd och gå inte överbord.

Försök att vara mindre konservativ när du spenderar på klassiska och kraftfulla delar eftersom det är mer sannolikt att de får livet. Du kan till och med köpa begagnade artiklar eller föremål till försäljning, men undvik de som är otroligt billiga.

I inredningsvärlden betyder billigt vanligtvis dålig kvalitet, och det är precis vad varje husägare försöker undvika.

Visa kategorin “Uppdaterade klassiker”

Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredning1 Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Amanda Ayres Interiors

Vad betyder “Uppdaterade klassiker”? Låt oss ge några exempel: det kan vara en stol i Louis XVI-stil med geometrisk klädsel, en Chippendale-cocktail med ljusa och lackade färger eller en överdimensionerad grekisk fläta.

Som du kan se är dessa bitar faktiskt tidlösa former som har förvandlats till att bli relevanta i vår tid. De ser snygga men fräscha ut och kommer troligen inte att bli tråkiga.

Samtidigt kommer de alltid att inspirera oss att ändra dem och hålla dem relevanta. Så du kan optimera det när som helst.

Prioriteten är komfort

Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredning8 Kombination av hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Amy Lau design

Oavsett vad du vill köpa, prova och se om det är bekvämt. Det är samma sak med möbler som det är med kläder och skor – om de inte passar dig bra är de inte till nytta för dig.

Detta är särskilt viktigt för stolar, soffor och sängar eftersom det finns många som ser helt bedårande ut men samtidigt är otroligt obekväma.

Det enda som verkligen är tidlöst hemma och som du aldrig kommer att behöva byta igen är komfort!

Dra i rätt spakar för att uppdatera ditt hem i framtiden

Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredning9 Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Tobi Fairley inredning

Eller, enklare, planera de förändringar du sannolikt kommer att göra i framtiden.

Det enklaste sättet att göra detta är att implementera trender med kuddar och fräscha färger, eftersom det får rummet att känna sig helt nytt även om du är det enda som har förändrats. Prova och du kommer att se att det verkligen är möjligt.

Titta på strukturen

Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredning11 Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: LaRue arkitekter

Textur är ett annat vapen som trender kan injiceras med. Det håller ofta längre än färger och mönster. Tänk på det: känner du någon som har hållit en kohudmatta hemma i mer än tio år och inte tänker ändra den för dagens azteker och blommiga tryck?

Svaret är definitivt ja, och det beror på att varhelst strukturen appliceras kommer den att trendas mycket längre än någon viss färg.

Gör det andfådd?

Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredning10 Kombinera hållbara lösningar med trender för heminredningBildkälla: Lori Dennis, ASID, LEED AP

Inredning handlar om instinkter – trender kommer och går, men det förändrar inte det faktum att du älskar dina möbler. Tidlös är inte ett koncept, utan en känsla – saker är relevanta så länge du är imponerad av dem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*