Home / Hem / Kombinera form och funktion med Feng Shui för att belysa din väg till lugn, romantik och förnyelse

Kombinera form och funktion med Feng Shui för att belysa din väg till lugn, romantik och förnyelse

Det vanligaste rummet i ett hus är varken badrummet eller köket. Det är sovrummet.

Helst tillbringar vi en tredjedel av våra liv med att sova, för att inte tala om den tid vi läser, kopplar av eller ansluter till dem vi älskar.

Detta innebär att inte bara inredningen i ditt sovrum utan även belysningen, färgerna och placeringen av föremål och möbler bör undersökas noggrant.

I allmänhet är Feng Shui (uttalad Fung Shway) den antika konsten att använda färger, former och de fem elementen av luft, vatten, trä, metall och jord för att rikta flödet av energi och skapa en gynnsam atmosfär i ditt liv och din omgivning .

Ljus är energi. Du kan dekorera ditt rum med sänglampor kombinerat med praktiken med Feng Shui för att ge välstånd, fred och harmoni i ditt hem.

Förstå begreppen Feng Shui

Feng Shui Kombinera form och funktion med Feng Shui för att belysa din väg till lugn, romantik och förnyelse

Drivprincipen bakom Feng Shui är Chi-energin, som är kraften bakom alla saker i universum.

Det är inte en mystisk berättelse om forntida kvinnor, utan en kraft som ses både i naturen och testad i vetenskapen. Du kanske har hört uttrycket att någons chi är blockerad.

Det vill säga de känner sig fasta eller inte kan fatta beslut eller röra sig fritt genom livet. Blockeringar kan förekomma i och runt kroppen. För att chi ska kunna flöda fritt måste blockeringar elimineras eller minimeras.

Det är målet för Feng Shui i förhållande till den fysiska miljön i ditt hem eller på din arbetsplats.

För en balanserad inredning bör du ha en representation av de fem elementen placerade i de områden i ditt utrymme som motsvarar dem.

Feng Shui-analys kan bli mycket detaljerad beroende på din födelsedag, var du bor, riktningen för ditt hus och vad det än är, bland annat.

En mycket enkel uppdelning är som följer:

Trä – representerat av rektanglar och kopplat till rötter, ny början och hälsa, dess färg är grön

Vatten – representerat av vågor eller cirklar, är förknippat med känslor; Färgerna på vattnet är blå, vatten och svart

Jorden – Jorden är fyrkantig; den står för stabilitet och förbinder alla element med varandra; Tillhörande färger är bruna och gula

Eld – är en triangel och representerar intellekt och passion; Färgerna är röda, lila och apelsiner

Metal – Metal är rund, stark, stoisk och cool; Det är förknippat med grått, flisigt och vitt. Föremålen är också associerade med riktningar på kompassen respektive områden i ditt liv som behöver förbättras.

Om du vill ha mer rikedom ska trä eller träets färger placeras. För bättre hälsa behöver du växter och mycket grönt. Kärlek är nyanser av är lila, rött och magenta.

Vad gör hänglampor billiga för Feng Shui?

Taklampor Kombinera form och funktion med Feng Shui för att belysa din väg till lugn, romantik och förnyelse

Bortsett från deras skönhet och elegans, Taklampor är mångsidiga.

De är gjorda av olika material, former och färger och kan vara samtida eller klassiska. Opacitet varierar från transparent och knappt där till fet och fet, så du kan lägga till precis rätt element eller färg i rätt mängd.

Det finns till och med hänglampor gjorda av känsliga burar av koppar, brons eller guld.

Eftersom de hängs från taket med en smal snöre, kedjor eller stavar är placeringen också flexibel. De är idealiska på sängen och kan hängas högt, lågt eller förskjutet på grund av olika längder för att öka dimensionen.

Kombinera ljus och färg

Hänge Kombinera form och funktion med Feng Shui för att belysa din väg till lugn, romantik och förnyelse

I Feng Shui står ljus för solen. Den kan användas för att belysa olika aspekter eller ditt liv, eller för att föra det illavarslande i fokus och så att säga hjälpa dig att se ljuset. Lampor, särskilt hängande lampor.

Gör det möjligt för dig att placera rätt ljusstyrka exakt där det är billigast.

De kan köpas och paras ihop för att matcha de mest prisvärda färgerna och elementen för de områden i ditt liv som behöver balans. Ljus kan också balansera ditt hem när det finns för mycket av ett element. Till exempel, om du har mycket träenergi i ett rum, kommer att lägga till rött eller ett ljusare ljus balans i det området.

Om du tänker på hur element interagerar med varandra i naturen kan du förstå hur de kan uppnå samma effekt med belysning och dekor. Belysningen i sovrummet ska vara svagare och varmare i färgspektrumet, men dämpad.

Den första uppgiften bör vara att ta bort direktbelysningen eller det stora taklampan mitt i taket.

För mycket rött eller orange stimulerar nervsystemet, men sovrumsbelysning vid sängen kan ha glödlampor som avger mjukt ljus och nyanser av dämpade röda, rosa eller bleka persikor. Det bör finnas gott om naturligt ljus under dagen för att få denna energi in i rummet och hjälpa dig att uppdatera dig medan du sover.

Tips om hur du väljer taklampor till ditt sovrum

1405400110409 Kombinera form och funktion med Feng Shui för att belysa din väg till lugn, romantik och förnyelse

Taklampor är perfekta för att skapa den sensuella, skiktade effekten du vill ha i ditt sovrum. Innan du väljer, överväga färger, former och material som balanserar elementen du behöver.

Då måste du överväga lampornas storlek och placering i förhållande till rummets storlek. Högt i tak har långa stolpar eller kedjor.

Om utrymmet är väldigt litet kommer ett stort hängsmycke eller tjock, tung snöre att verka överväldigande. På samma sätt verkar ett smalt rörformigt hänge på en fin sladd gå vilse i ett stort rum.

Belysningen ska vara mörkare i närheten av sov- eller läkemedelsutrymmen och ljusare i läshörnet eller omklädningsområdet. En del av skönheten i hänget är att den möjliggör denna typ av riktad belysning.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*