Home / Hem / Hur man får ett litet kök att känna sig större i ditt vackra hem
Hur man får ett litet kök att känna sig större i ditt vackra hem

Hur man får ett litet kök att känna sig större i ditt vackra hem

Vi drömmer alla om att bo i fantastiska herrgårdar och dyra hyreshus, men sanningen är att vi för det mesta hanterar utmanande små platser och blir experter på att rationalisera kvadratmeter.

Problemet är särskilt tydligt i våra kök, där de flesta av oss kämpar för att driva ihop möbler och apparater utan att inse att det finns sätt att skapa vackra men ändå effektiva matlagningsparadis.

Först och främst kan du få ett litet kök att se större ut med bara några smarta lösningar som förbättrar den allmänna atmosfären. Hur känns ett litet kök större? Låt oss föreslå några kreativa idéer:

Väggarna ska vara vita

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hemBildkälla: Ändra design / bygga

Små kök är perfekta när de är vita eftersom den här färgen kan reflektera och sprida ljuset ordentligt och få ut det mesta av det utrymme du har genom att minska de angränsande effekterna som väggar normalt har.

I själva verket kan du också sprida vitt över skåp, vilket gör kanterna och kanterna helt sömlösa. Dessutom behöver vitt inte vara tråkigt – det finns många nyanser du kan kombinera, liksom olika texturer och ödmjuka mönster som minskar den sterila effekten. Listerna och de infällda panelskåpen skapar också intresse.

Låt ljuset komma in

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 2 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: Ben Gebo Photography

Som i alla rum beror den visuella storleken på ditt kök på mängden ljus du släpper in. Det första du bör göra är att förstora fönstren horisontellt eller vertikalt.

För att göra detta rekommenderar vi att du anlitar experter, eftersom väggar inte alltid kan bära lasten utan att skadas allvarligt. Tänk på konstgjorda kranar tillsammans med fönstren, särskilt de som är placerade ovanför bänkskivan så att du enkelt kan laga mat utan dagsljus.

Få ut det mesta av ditt golvyta

Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hem Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: Roy Campana Photography

Korrekt användning av golv går utöver visuell design och lägger mycket mer vikt vid ergonomi. Om du har ett litet kök, välj dekorativa tillbehör som tar lite utrymme, som holmar, smala benstolar, smala pallar eller massor av hyllor för att rymma verktyg som lämnar golvet orört.

Det som kan vara riktigt användbart i det här fallet är att följa arkitekten Eero Saarinens mittfilosofi om att små köksägare bör fokusera på sitt vertikala utrymme snarare än deras horisontella utrymme.

Placera möbler korrekt

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 4 Hur man gör ett litet kök i ditt vackra hem störreBildkälla: Arnal Photography

Det här är den viktigaste delen av ditt jobb: du måste placera möbler korrekt! Placering betyder världen för ditt kök eftersom ibland till och med några utvalda bitar skapar en röra och får köket att se litet och trångt ut.

Anledningen till att vi varnar dig för detta är inte estetisk – vi ser till att du har tillräckligt med utrymme för att röra dig och utföra vardagliga aktiviteter helt ostört.

En av banorna som borde vara helt fria är den mellan bänkskivan och kylskåpet.

Gå vertikalt

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 5 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: Brennan + företagsarkitekter

Var kreativ med vertikala lagringsidéer för att få plats. Bara några högre skåp eller ytterligare hyllor innebär automatiskt mindre röran på bänkskivan. Så du kan alltid ta dem till taket.

Lägg den sällan använda utrustningen i de övre hyllorna och fäst en magnetknivhållare och ett rack för kokkärl och krukor. Muggar kan också hängas på små pinnar för att frigöra extra utrymme.

Trevliga inbyggda garderober

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 6 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: Bravo inredning

Hyllor ser bra ut när de är snyggt inbäddade mellan väggknapparna och moderna designers utnyttjar detta faktum. Om utrymmet mellan väggarna inte tillåter detta, varför inte använda inbyggda garderober istället?

På så sätt kan du glömma bort det och ändå behålla alla dina föremål. Att installera skåp kräver inte så mycket ansträngning, men du kan ändå anställa en expert som gör det åt dig.

Glass är din vän

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 12 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: hoo inredning & styling

Kök ser mycket rymligare ut med massor av glasytor för att spara utrymme. Du bör använda glas när det är möjligt.

Vi rekommenderar glasdörrar och vad som verkar vara flytande glashyllor för att visa ditt vackra porslin eller dina färgglada kryddburkar. Det kan till och med finnas ett glasbord till frukost, förutsatt att bordsskivan är tillräckligt stark för att motstå skador.

Glänsande varor och reflekterande ytor

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 10 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: KRAUZEarchitects

Det bästa med glänsande och metalliska ytor är att de ser fantastiska ut i alla färgscheman, och du kan använda dem när som helst för att visa upp viktiga och viktiga delar av ditt kök.

Köket är verkligen den perfekta platsen för polerade hyllor och blanka ytor, även om bara porslinslackbestick visas.

Cooper-tips och emaljglasyr ger de perfekta reflektorerna och gör köken ännu större, ljusare och mer dynamiska.

Glöm inte golven

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 9 Hur man gör ett litet kök i ditt vackra hemBildkälla: Martens JSC

Golv är viktiga vid ombyggnad av kök, och de är mycket viktiga! Utrymmet kan ökas med golvet, särskilt om remsorna är placerade horisontellt och brett eller diagonalt.

Färgerna ska vara neutrala, men inte för mörka. Vi förstår att ljusa golv inte är så idealiska för köket, men du bör åtminstone välja en ljusare / mörkare nyans än väggar och möbler.

Definiera linjer tydligt

Var noga med linjerna eftersom frekventa variationer kan få köket att se oorganiserat och klumpigt ut. Detta hindrar dig dock inte från att lägga till livfulla stilar och mönster utan leder dig snarare till en intressant vertikal lösning som får köket att se modernt och mycket mer avslappnande ut.

Ibland räcker det med ett svartvitt randmönster eller till och med ett enkelt bakstycke för kakel. När det är klart fungerar det.

Renovera

Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hem 7 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: Cream & Black Interior Design

Beroende på köksplatsen kan du kanske göra små väggavstånd, eventuellt där köket ligger intill en matsal eller vardagsrum.

Det skadar inte den rymliga grannen och du får fortfarande extra kvadratmeter för att göra köket öppnare. Processen är enkel och kostar inte för mycket.

Använd öppna hyllor

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 13 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: Erotas Building Corporation

Naturligtvis är öppna hyllor mycket bättre lämpade för att skapa en illusion av rymd än stängda. Om möjligt, byt ut de stängda eller använd ett par flytande hyllor för ett luftigt utseende.

När du utformar ett litet utrymme måste du hålla saker enkelt, och alla element som hjälper är mer än välkomna.

Eliminera all röran

Hur man gör ett litet kök som känns större i ditt vackra hem 8 Hur man gör ett litet kök större i ditt vackra hemBildkälla: Inredningsinredning Ltd.

Även det mest trånga och överdrivna köket kan se bra ut utan röran. Effekten av korrekt och periodiskt underhåll på rymden är helt enkelt fantastisk, även när det kräver extraordinära lagringsinsatser och lösningar.

Dölj alla föremål som kan döljas och ta bort de som du aldrig skulle använda (trasiga apparater, trubbiga knivar, trasiga porslin etc.).

Undvik att placera föremål på bänkskivor eller skåp och rengör dem regelbundet för att undvika obehagliga effekter av fett, värme och fukt. Det är inte omöjligt – ditt kök kan glittra för alltid!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*