Home / Dekor / Köksö med spishällsidéer

Köksö med spishällsidéer

KÖKÖN MED COOKTOP-IDÉER – Ibland har du många vänner som besöker din lägenhet eller ditt hus då och då. Eller så har du utökade stora familjemedlemmar som tycker om att spendera helger på ditt hem.

Detta kommer att leda dig till att skapa en köksö med en spis som en extra kokplats bredvid kökshuvudet. Du kan välja en köksö med fulla kokplattor eller enkla köksredskap. Läs vårt urval i listan nedan.

Kort kösö med spis

Kort kösö med spis
Källa: homewikhome.com

Den högteknologiska elektroniska spisen ligger på bänkskivan på denna runda köksö. Denna häll tycks vara integrerad i bänkskivan och ger plats för olika ingredienser för tunga måltider eller drycker.

Du kan hugga grönsaker och bönor som under livsmedelsingredienserna och sedan laga dem på bänkskivan. Eftersom köksön inte är omgiven av stolar, fungerar den mer som häll, förråd och utställningsutrymme.

Tack vare typen av ugn kan du hålla köksön minimalistisk och kortfattad.

Delad köksö med spis

Delad köksö med spis
Källa: anfirock.com

En kort tavla skiljer spis och matplats på denna halvcirkelformade köksö. Bakom brädet kan du se den elektroniska ugnen som inte är så sofistikerad som i den första rekommendationen.

Denna häll har plats för allt från att laga tunga måltider till att göra te. Ett stativ med bokrecept finns att läsa direkt från ugnen. När tillagningsprocessen är klar kan du servera familjemedlemmarna måltiderna eller dryckerna.

Medan de väntar på måltider kan du ha en non-stop konversation på plats.

Tydlig köksö med spis

Tydlig köksö med spis
Källa: madebymood.com

Denna köksö är varken inbyggd eller avskiljbar och erbjuder en häll som syns från många sidor av köket. Du kan bearbeta ingredienser för mat och dryck på hällen. Hällen är en del av denna relativt lilla köksö.

Med ett stort kök bakom köksön kan man säga att hällen fungerar som en extra kokplats. Därför kräver inte hällen komplicerade tillagningsprocesser.

Du kan till exempel koka vatten, göra soppa och göra kaffe med kaminen. När du är klar, servera dem direkt till make eller barn som sitter i stolarna.

Intelligent köksö med spis

Intelligent köksö med spis
Källa: YouTube.com

Den fjärde rekommendationen använder köksredskap som liknar den tredje idén. Du kan koka vatten innan du serverar varmt kaffe eller varmt te till vänner eller släktingar som sitter i stolarna. Hela köksön består av en tvåskiktsbänkskiva.

Den första bänkskivan tar upp hällen och äter köksredskap, brödbitar och frukt. Det finns kort marmor som kan kallas avskiljaren mellan den första och andra bänkskivan. När dryckerna är klara, servera dem till gästerna.

Se till att din chatt fungerar smidigt. Matlagningsaktiviteter på köksön bör inte störa samtalet.

Extravagant köksö med spis

Extravagant köksö med spis
Källa: morgantewilson.com

Uttrycket ”extravagant” avser de omfattande och högteknologiska matlagningsapparater som vi ser på den här bilden. Inte bara spisen utan hela spishällen innehåller också en mikrovågsugn. Detta koncept är vettigt efter att ha tittat på huvudköket.

Det finns ett handfat och skåp på köksbänkskivan. Med den lyxiga matlagningsutrustningen kan du laga olika och komplicerade matingredienser till läckra måltider. Du kan till och med baka här.

När du är klar serverar du färdiga måltider till makan till barnen som sitter vid stolarna.

Effektiv köksö med spis

Effektiv köksö med spis
Källa: currierkitchens.com

Med tre kortformade kulor som avskiljare uppfyller denna köksö med häll en viktig uppgift. Designen håller barn borta som ibland är nyfikna på hällen.

Således kan marmoravskiljaren indirekt instruera dig att hålla händerna borta från hällen. Med detta i åtanke kan du laga mat fritt och inte längre behöva berätta för dem att de inte längre är i din syn.

Istället kan du erbjuda dem frukt på skåpet med den brunaktiga bänkskivan.

Ljusare köksö med spis

Ljusare köksö med spis
Källa: steinerparents.com

Om du har turen att äga ett stort kök, överväg detta exempel. Den här L-formade köksön verkar lättad och bred. Du behöver inte en marmor- eller brädavdelare för att dela upp denna köksö i två som vi diskuterade tidigare.

En relativt stor ugnsstorlek tar upp en halv del av bänkskivan. Bredvid kaminen finns matingredienser och burkar med kryddor som behövs för matlagning. Förbered måltider i detta område medan din make väntar vid stolarna.

Håll dig upptagen med din make eller dina barn.

Enkel köksö med spis

Enkel köksö med spis
Källa: laceainarie.com

Har du ett litet utrymme för köksön och hoppas du kunna lägga till en spis? Det är fortfarande mycket möjligt. Förverkliga denna köksö. Det här exemplet ger en bänkskiva som inte verkar vara stor eller lång.

Du kan fortfarande laga mat i det här lilla utrymmet med det här spisalternativet om det behövs. Utrusta kaminen med porslin eller matingredienser som du vill laga direkt. När du är klar, kasta lakan, plast och andra saker i papperskorgen.

Ta kaminen till huvudköket när du vill använda ön för något annat ändamål.

Magnifik köksö med spis

Magnifik köksö med spis
Källa: skvl.me.

Denna köksö väljer massiv förstklassig marmor som bänkskiva. Vi ser inga dekorationer eller handfat. Köksön ser fantastisk ut med hällen, som kompletteras med köksfläkten.

Hällen ser heltäckande och högteknologisk ut och låter dig förbereda olika menyer för mat och dryck. Denna köksö föredrar att hålla den minimal. Det tomma utrymmet inuti denna köksö används främst för servering av färdiga måltider och drycker.

Kuststuga Kitchen Island med spis

Kuststuga Kitchen Island med spis
Källa: sonetworkarchitect.com

Coastal Cottage köksö förtjänar sitt rykte för att vara naturlig och enkel. Ta den här designen när du behöver en köksö för ett begränsat kökutrymme som bilden föreslår.

Köksön fungerar som en extra kokplats med hällen och matingredienserna som omger den. Även om hällen inte är lika högteknologisk som den tidigare idén, har den plats för olika menyer, både mat och dryck.

Välj lätta trämaterial och beadboards för en avslappnad och hemtrevlig känsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*