Home / Hem / Kökshyllor: idéer för flytande, utdragbara och väggmonterade hyllor
Kökshyllor: idéer för flytande, utdragbara och väggmonterade hyllor

Kökshyllor: idéer för flytande, utdragbara och väggmonterade hyllor

Medan ett kök består av många delar är kökshyllor några av de absolut viktigaste.

Oavsett om du använder dem för att lagra mat och köksredskap eller för att visa dekorativa tider, kan bra kökshyllor göra hela skillnaden i hur ditt kök fungerar och ser ut.

Oavsett om ditt kök är ett gammaldags kök i lantlig stil, en tillflyktsort för familj och vänner eller ett snyggt, toppmodernt matlagningsområde, här är några bra idéer för kökshylla som hjälper dig.

Kökshyllor

För några av de mest effektiva kökshyllorna, välj modulära kökshyllor. En modulär kökshylla kan glida runt för att rymma föremålens höjd ovanför eller under, förutsatt att skåpet är utformat för att rymma det.

Riverside-Home-by-Tipfords kökshyllor: Idéer för flytande, utdragbara, väggmonterade hyllor
Bildkälla: Tipfords

De kommer sannolikt att behålla samma konfiguration eller under en lång tidsperiod. Det är dock trevligt att veta att du har möjlighet att lagra större föremål någon gång, och detta kan bli en nödvändighet när din livsstil förändras.

Köksskåpshyllor är din bästa plats när det gäller förvaring i köket. Du vill se till att du väljer ett djup som möjliggör både gott om lagringsutrymme och enkel åtkomst till alla föremål i dina köksskåp. Du vill inte leta efter mjöl eller bröd på baksidan av hyllan när du lagar mat.

Tillgängligheten måste balanseras med förvaring i köksskåpshyllorna. Du kanske vill köpa några arrangörer för att göra det lättare för dig att komma åt objekt som du behöver regelbundet.

De flesta hushållsbutiker har ett brett utbud av dessa kökshyllor / skåparrangörer. Mycket få kräver någon form av hårdvara och kan vara en mycket bra bekvämlighet, särskilt för hektiska och trånga hem.

Southwestern-Contemporary-Cottage-in-Historic-Santa-Fe-by-Samuel-Design-Group Kitchen Shelves: Idéer för flytande, utdragbara, väggmonterade hyllor
Bildkälla: Samuel Design Group

Utdragbara kökshyllor kan vara vägen att gå om du vill ha många saker i dina kökshyllor. Uttagbara kökshyllor fungerar som ett slags rack som rör sig ungefär som en vanlig kökslåda och lätt glider ut ur garderoben för åtkomst till alla föremål du har lagrat där. Se till att du får utdragbara kökshyllor av hög kvalitet.

På samma sätt som att handla lådor, testa designen för att se till att de inte klibbar och dras ut lätt. Medan du kanske vill lyfta ut racket för rengöring och reparation bör det inte vara för lätt att lyfta ut det.

Öppna kökshyllor

Det kan vara bättre att hålla vissa föremål öppna för alla att se. Du kanske vill visa din fina chine eller ha snabb tillgång till vanliga ingredienser.

Dessa väggmonterade kökshyllor ska återspegla stilen i ditt kök samtidigt som de är praktiska och robusta. Det finns en mängd snygga alternativ för varje köksdesign.

WHITSTABLE-ISLAND-COTTAGE-by-Whitstable-Island-Interiors Kökshyllor: Idéer för flytande, utdragbara, väggmonterade hyllor
Bildkälla: Whitstable Island Interiors

Flytande kökshyllor finns i en mängd olika färger och konsoldesigner. För det mesta liknar de en träskiva (slät, målad eller färgad) som hänger på väggen utan någon märkbar konsol, men de kan också se mer detaljerade ut.

Det finns några ganska smala hyllor som ser nästan ut som synliga träbjälkar, perfekt för ett lantligt kök eller en mer industriell design. Med flytande kökshyllor är det viktigt att de är ordentligt väggmonterade. Undersök hur de fäster på väggen, vilka verktyg du behöver och hur mycket vikt de kan bära.

Om den design du tittar på är känd för att plötsligt kollapsa över tiden, leta efter en mer stabil monteringsmekanism. När du monterar den på väggen måste du följa instruktionerna på kökshyllan för bästa resultat. Förvara försiktigt känsliga och ömtåliga föremål i flytande kökshyllor när de är mycket överkomliga.

Vintage-Galley-by-PowerSmith-Design kökshyllor: Idéer för flytande, utdragbara och väggmonterade hyllor
Bildkälla: PowerSmith-design

Du kan också få kökshyllor inbyggda i botten av dina garderober. Det här är en bra idé när det finns ingredienser som du använder vissa ingredienser ofta för. Det är underbart att visa kryddburkar istället för ett kryddställ.

Det bästa sättet att installera denna typ av kökshyllor är att bygga in dem med nya skåp, eftersom de är ordentligt väggmonterade med skåpen, är enkla att installera och passar perfekt med alla dina skåp.

Om du planerar att visa samlarobjekt eller porslin, överväga att installera kökshyllor med glasdörrar som skyltskåp. Detta kan vara ett utmärkt sätt att visa mormors antika silver eller en samling kaffemuggar från hela världen.

Kökshyllor från Cardinal-Rd-by-Holmes-Salter-Interiors: idéer för flytande, utdragbara och väggmonterade hyllor
Bildkälla: Holmes + Salter Interiors

Kökshylla material

Kökshyllorna är enkla, vilket innebär att de kan tillverkas av många olika material. Vilket material en kökshylla är gjord av är ofta den största faktorn när det gäller pris, monteringsmekanism och vikt. Om du planerar att installera en hylla själv, försök att inte köpa den från ett mycket tungt material eftersom det kan vara mycket svårt att brottas på fästet.

Metallkökshyllor kan vara vägen att gå för alla köksstilar. Metallgolv är vanligtvis mycket lätta eftersom de sällan är solida och ändå mycket slitstarka och lätta att rengöra.

Du hittar dem i rustika versioner med en patina utformad för att se ut som de har använts i flera år, eller så kan du hitta kökshyllor av rostfritt stål som passar bättre för modernare köksdesign.

Boss Design Center kan berätta lite mer om köksdesign. Kolla deras hemsida.

Baking-Center-by-Rock-Paper-Hammer Kitchen Shelves: Idéer för flytande, utdragbara och väggmonterade hyllor
Bildkälla: Rockpapper hammare

Du kan också hitta fler hyllor i korgform eller metallkorg i metall som är bra för grupper av små föremål som inte gillar att sitta platt. När de placeras på rätt plats och med rätt design kan dessa kökshyllor användas från fruktkorgar till torkställ.

Slutliga tankar om kökshyllorna

Vikten av bra kökshyllor kan inte betonas tillräckligt. Oavsett om du letar efter förvaringsutrymme eller en plats för att visa accentartiklar, är hyllor av hög kvalitet det perfekta valet. Kökshyllor maximerar din användning av utrymme medan du ser bra ut.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*