Home / Hem / Karibisk inredning
Karibisk inredning

Karibisk inredning

Vi har alla våra flyktdrömmar och trots att vi alla är så olika föreställer vi oss underbara tropiska öar staplade med blommande begonia och långa, gyllene stränder.

Vad händer om vi sa till dig att du faktiskt kan göra detta bekvämt från ditt eget hem? Låt oss överväga möjligheten att utforma hus i karibisk stil:

Inspirerad av kustdesign, ökar karibisk inredning designen i olika kulturer och det verkar vara rikligt när det gäller färg för att få din fantasi att fungera.

Inredningen i Karibien måste vara autentisk och rotad i vanorna hos de människor som faktiskt bor på öar. Det speciella med stilen är att det inte har något att göra med ämnen: det handlar om känslor och sinnestillstånd hos den person som befinner sig här.

Karibiska inredningsdesign 8 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Lauren Christine Henno

Reglerna är enkla: allt ska vara enkelt, luftigt och lätt. En karibisk miljö är utformad för att slappna av, varför den förlitar sig främst på mjuka, neutrala färger, naturliga material och bekväma möbler. Slutprodukten av ditt arbete måste vara något som du faktiskt kommer att undvika.

Karibiska väggar

Karibiska inredningsdesign7 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Garrison Hullinger Interior Design Inc.

Jag slår vad om att det inte fanns några murar i din ursprungliga karibiska plan, men de är här och du måste ta reda på vad du ska göra med dem. Även om ett standardblått och vitt schema är ett distinkt val, rekommenderar vi att du använder mer livfulla paletter, inklusive kalk, korall, gul eller persika.

Ett mycket viktigt ögonblick är att fokusera på naturen och det gör grön till ett bra val också.

För ögonblick som påminner om havsvatten, använd ljusblå toner eller krispig, varmvit. Du kan till och med använda en färg totalt, förutsatt att du vill spela med flera nyanser och toner.

Det är dock bättre att använda två färger oftast (till exempel att måla väggar blå och tak vita). Lätt smör med kanariegult är mycket typiskt för djärva karibiska hem.

Konstnärliga själar rekommenderas att måla naturliga element på väggarna (träd, blommor eller till och med fåglar) och att inte oroa sig om deras färdigheter inte går så långt som ett erfaret pappers noggrannhet.

Istället för att rita kan du hänga bilder, täcka sprickor med intressanta målningar eller till och med köpa en färdiggjord karibisk tapet.

När det gäller kök och badrum rekommenderar vi ljusa mosaikplattor som är ologiskt fästa på varje vägg.

Golv

Karibiska inredningsdesign5 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Meridith Bear hemma

Sand är inte ett bra alternativ för ett golv, jag är säker på att ni alla håller med. Om du vill hålla det ljust, gå till ljusbrun eller blekt tall och använd material som sten och kakel. Golvet kan tyckas kallt i början, men en ljus matta är perfekt för att värma upp atmosfären.

Ljus

Karibiska inredningsdesign 11 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Trä mästare byggare

Den första föreningen av tropiska öar är solsken, och du måste återskapa den med dina belysningsarmaturer.

Se till att varje hörn är ordentligt upplyst (stora golvlampor skärs för detta ändamål), eller var modig och experimentera med färgglada lampskärmar som visar karibiska livscener (sköldpaddor som simmar i havet, människor som gör saker på marknaden köper etc.). Det här är den bisarra lösningen du någonsin kan göra.

möbel

Karibisk inredningsdesign1 Karibisk inredningsdesignBildkälla: Fairfax & Sammons arkitekter

Hållbarhet och funktionalitet är viktigast här: följ logiken i direkt solljus och använd naturliga fibrer som rotting, bambu eller korg. Häng korgar med djärva mönster, helst mot vita lådor, för ett mer sofistikerat utseende. Undvik allt som ser konstigt ut, särskilt minimalistiska färglösningar.

Den goda sidan är att du kan hitta massor av sängar, bord och soffor gjorda av dessa material som ser ut exakt som riktiga karibiska. När de är mörkare, täck dem med ljusa och intressanta tyger.

Klädseln ska leva: om det är trä, gör det till mahogny. Oavsett vad du väljer, kom ihåg att komfort är en prioritet – den ska vara naturlig men också funktionell.

Krispiga textilier

Karibiska inredningsdesign10 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Matarozzi Pelsinger Builders

Karibien står för krispiga textilier, till exempel vit som bakgrund för färgglatt broderi eller andra mättade textilier.

Det som kan vara perfekt för att skapa karibiska vibbar är rent baldakintyg – det ser fantastiskt ut på dina gardiner och sängstolpar, ser ut som en utväg men skyddar dig också från läskiga krypningar som snedvrider din sömn.

Windowing

Karibiska inredningsdesign4 Karibiska inredningsdesignBildkälla: House of Jade Interiors

Oavsett hur du väljer att täcka / exponera dina fönster, kom ihåg att släppa in så mycket solsken som möjligt. Det begränsar dina val till neutralt färgad, lätt bomull, anpassade gardinstycken eller linnegardiner.

Sandfärgade fönsterluckor av syntetiskt trä är karibiska och persienner av bambu / rotting i rum med liknande sittplatser. Färgerna ska vara lugna och neutrala.

Utrustning

Karibiska inredningsdesign 9 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Saint Dizier design

Troligtvis har du planerat din lista över karibiska tillbehör, och om det finns en sak på var och en av dina listor är det antingen snäckskal eller korall.

Men varför inte gå ett steg längre? Om du är konstnärlig kan du använda din kreativitet för att införliva äkta karibiska konstverk som målningar, fotografier eller unika mediekombinationer som ser annorlunda ut än det karibiska livet än en artikel i en billig resemagasin.

Prova att spåra scener i realtid som en del av etnisk mat, ett porträtt av ett barn som leker på stranden eller bara en skål med tropiska frukter. Detta gäller för dina väggar, kakel, tallrikar, blomkrukor och andra lämpliga ytor.

Tropiska växter

Karibiska inredningsdesign12 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Joseph Bergin Architect PC

Grönska och växter bör inte underskattas på något sätt. De är av största vikt i karibiska hem, vilket innebär att du måste kompensera för bristen på frodiga blommor eller tropiska blommor som inte kan odlas i ditt område.

Ett bra sätt är att köpa tropiska gröna som är resistenta (det finns löv som kan hålla i vattnet i flera veckor och som är extremt överkomliga!).

Karibiska köket

Karibiska inredningsdesign 6 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Visa kök och badrum

Kök är perfekta för att experimentera i Karibien, speciellt om du dekorerar dem med ljusa, positiva färger och iögonfallande karibiska accenter.

En bra idé är att måla väggar ljusgröna och lägga till pepparkakor som gör att rummet ser mer ölikt ut. Gardiner ska vara lekfulla, och det inkluderar mattor, handdukar och dukar.

Livsregeln gäller också för möbler: det finns ingen anledning att skydda ditt lagringsutrymme från ett stänk av livlig apelsin som verkligen kan ge dig den karibiska atmosfären du vill ha!

Neutrala pallar

Karibiska inredningsdesign2 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Skarp designstudio

Som med väggar kan andra element hantera vissa neutrala toner (särskilt vita och krämer). En annan färg som ser bra ut är brun, även om den inte är så festlig.

Men med tanke på att detta är ditt hem och du är tänkt att bo i det, bör du inte offra funktionalitet för ett bra och lekfullt utseende. Det yttersta syftet är att hålla balansen mellan de två.

Om dina soffor, bord, mattor eller skåp är djärva, kontrasterar du med ett neutralt element. Det kan vara trästolar, träbord, turkosmattor eller något annat element som kommer att tänka på.

Slutgiltiga tankar

Karibiska inredningsdesign3 Karibiska inredningsdesignBildkälla: Ett barnrum

Om du verkligen reser till Karibien måste du förstå att den karibiska kulturen är resultatet av många generationer av förändringar och modifieringar. Det accepterade element från franska, nederländska, engelska, spanska och afrikanska livet, och detta visar sig lika tydligt i inredningen som det gör i musiken och köket.

Det här är bra eftersom du har en mängd olika alternativ och idéer för att få den tropiska atmosfären in i ditt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*