Home / Hem / Kan jag installera en hiss i mitt hem?
Kan jag installera en hiss i mitt hem?

Kan jag installera en hiss i mitt hem?

En ökande befolkning av åldrande medborgare har lett till en ökning av hissystemen i bostadsområden, vare sig det är ett trevåningshus eller bara ett tvåvåningshus.

Vissa husägare ser ofta detta som en extravagans eftersom det inte är praktiskt att installera och använda en hiss som använder en stor mängd el varje dag.

Det är uppenbart att något är fel här, särskilt med den ökande installationstendensen.

Anpassad hiss i hemmet Kan jag installera en hiss i mitt hem?

Vad kan orsaka denna trend? Och hur påverkar detta designen och arkitekturen för bostadshus?

  • rörlighet – Äldre medlemmar i samhället behöver mer motion, så de borde använda trappan, men så är inte alltid fallet. En hel del har livslånga skador som skulle ha äventyrat deras rörlighet och kräver användning av rullstolar. Detta skulle kräva mobilitetslösningar att installeras på deras bostadsort. Dessa kan vara lyftplattformar, rullstolsanpassade ramper och åtkomstskenor.
  • Tillgänglighet – En hiss i hemmet minskar avsevärt den tid det tar att flytta ett föremål från en våning till en annan, särskilt om föremålet är för tungt för att kunna gå uppför trappan. Detta stöder inte bara behovet av bättre rörlighet hos äldre utan hjälper också den yngre gruppen att få bättre hållning.
  • säkerhet – Hem med panikrum eller låga säkerhetsbetyg kan dra nytta av en hiss eftersom nödknappen kan låsa dig inne och förhindra att någon skadar dig. Den kan också utrustas med en nödtelefon som du kan använda för att ringa myndigheterna. En hiss minskar också risken för trapphusolyckor för små barn och orörliga invånare.
  • Fastighetsvärde – Fastighetsvärden för hus med Hissar för bostäder är högre än fastigheter med samma antal rum och golvyta. Detta bevisar att det att ha en hiss hemma ökar fastighetsvärdet på en fastighet avsevärt och gör den mer attraktiv för yrkesverksamma som letar efter en plats att dra sig tillbaka till.
  • Stilpoäng – Att installera en hiss i hemmet ökar inte bara husets fastighetsvärde, utan kompletterar också den övergripande designen. Hissar är också en symbol för rikedom och lyx. Mönstren kan anpassas till bostadens karaktär eller ägarnas nycklar.

En hiss behöver inte vara en tagg i sidan, och Kommersiell hiss Designs kan implementeras i mindre skala.

Hissar av glas ser coola och moderna ut. En hiss kan också se lyxigt ut genom att lägga marmorgolv och sätta några unika målningar på insidan av hissarna. Modern LED-belysning hjälper också till att förbättra utseendet på denna “rörliga låda”.

megaband -omatic2 Kan jag installera en hiss i mitt hus?

Nu när du förstår orsakerna bakom trenden, här är mer information om hissar som hjälper dig att bestämma om du kan installera en hiss i ditt hem.

Typer av hissar

Även om de arbetar på samma mekaniska principer finns det faktiskt fem typer av hissar som kan installeras i ditt hem.

  • Pneumatisk hiss – Denna typ av hiss använder ett vakuumrör som använder lufttryck för att flytta hissbilen upp och ner. Denna typ av hiss tar minst utrymme och kostar minst att installera.
  • Växellösa draghissar – Hissfria hissar är konstruerade för hastighet på grund av de mekaniska principer som används. Dessa hissar är dock ovanliga i bostäder eftersom de är mer lämpade för flerbostadshus och byggnader.
  • Hydrauliska hissar Denna typ av hiss tar ett litet område, men kräver en avsevärd mängd utrymme under och ovanför styrenheten för kolvarna som manövrerar den. Dessa tappar drivs av hydraulvätska som överförs via elektroniska pumpar.
  • Lyft av kedjedrivning – Så här visas vanligen hissar i filmer och TV-program med en uppsättning vikter som går åt andra håll medan huvudbanan går i en annan. Denna typ av hiss behöver ett separat rum för sin motor.
  • Kabeldriven hiss – Detta är den vanligaste typen av hiss som använder en kabel lindad runt en trumma som roterar för att flytta linbanan upp och ner.

Hissar är definitivt en investering som är värt att överväga, även om den initiala kostnaden är lite för hög för att ens tänka på.

När det gäller din fastighets återförsäljningsvärde, Marina von Evolve Real Estate & Property Management ROI för denna typ av investeringar har förbättrats. Dessutom säkerställer det att ditt hem är redo för dig när du blir gammal och behöver bättre mobilitetsalternativ.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*