Home / Hem / Kamin: dekor, sten och lock
Kamin: dekor, sten och lock

Kamin: dekor, sten och lock

Om du någonsin har undrat vad en eldstad är är det där branden faktiskt brinner i en eldstad.

Som brännpunkt för din eldstad kan eldstaden vara nyckeln till din design och göra designen verklig.

Du kan välja mellan saker som en enkel betongvägg eller en huggen marmor. Det finns i princip oändliga idéer för kaminer.

Innan du börjar dekorera din eldstad finns det några saker att tänka på.

sten

Weston-Historic-District-by-DRM-Design-Build-Inc.  Kamin: dekor, sten och lockBildkälla: DRM Design Build, Inc.

Eldstäder har använts i århundraden, främst för att de är brandsäkra, slitstarka och robusta. Du kan arbeta med en enda stor stenplatta eller använda flera stenar i olika storlekar. Ett mycket populärt alternativ är River Rock.

Du kan skulptera en spis i olika former med sten och till och med välja mellan en hög skorstenform som börjar vid taket och sträcker sig till golvet, eller så kan du skapa en slitstark och kort design som använder stenar i olika färger och former.

betong-

Vardagsrum-matsal-bortom-ODS-arkitektur spis spis: dekor, sten och lock
Bildkälla: ODS-arkitektur

Att använda betong är ett modernt tillvägagångssätt för inredning av kaminer. Eftersom du kan få den i nästan vilken form du vill är den extremt populär.

Du kan skapa en enkel fyrkant eller en lång, tunn, skorstensliknande form eller till och med en rundad öppning. Du kan få en konkret eldstad att se ut som en 3D-form som sticker ut ur din vägg, och du kan också välja färger och texturer. Och det är brandsäkert också.

marmor-

Lyxig-samtida-av-Janet-Brooks-design-spis-spis: dekor, sten och lock
Bildkälla: Janet Brooks Design

Marmor är ett otroligt smidigt och elegant alternativ trots att det är dyrt. Det är en natursten som du kan få i en mängd olika färger, och du kan skära dess släta struktur med invecklade inskriptioner och mönster, från blommönster till allt annat. Det är också brandsäkert och utformat för att hålla.

Tegel

Design-by-Sarasota-Homes-Ltd.  Kamin: dekor, sten och lock
Bildkälla: Sarasota Homes Ltd.

Brick kanske påminner dig om en traditionell röd tegel design med vit murbruk och staplade tegelstenar, men det här är bara en av de många mönster du kan skapa. Den finns i mycket fler färger, och du kan få stenar i mycket fler former än bara rektangulära.

Staplingen och ordningen kan göras i en fyrkantig, oval, rundad eller någon annan design. En tegel spis är ett robust, hållbart och traditionellt alternativ.

bricka

Mt.-Desert-Island-by-Irvin-Serrano spis med spis: dekor, sten och lock
Bildkälla: Irvin Serrano

En spis spis är ett annat bra val eftersom du kan få plattor i en rad olika stilar, färger och material. Se till att du får kakel till eldstäder eftersom vanliga golvplattor inte riktigt fungerar.

Plattor är inte riktigt gjorda av ett brandhämmande material. Material som du kan välja bland är bland annat keramik, sten, porslin och glas. Du kan använda en design som du har sett någonstans eller skapa något eget.

Uten på spisen

Ferndale-residence-by-Bruce-Kading-interior-design-spis: dekor, sten och lock
Bildkälla: Bruce Kading inredningsdesign

När du är klar med insidan är det dags att lägga till dekorationer som en skärm eller öppen spis. Du kan till och med fästa en gjutjärnsinsats i den för en intressant, snygg touch.

Tips för målning

skydd

Eldstadspis Waterfront-Kitchen-by-Sapia-Builders-Corp: dekor, sten och lock
Bildkälla: Sapia Builders Corp.

Om du vill skydda den medan du målar kan du bara använda en draperi. Detta är väldigt enkelt, men många saknar det och måste skrubba golvet runt spisen efter att ha spenderat en hel dag på att måla det.

Om du inte har en, lägg bara ut en presenning och lägg tidningarna ovanpå. När du är klar är det bara att smula tidningarna och kasta dem.

Förbered kaminen

Great-Room-by-Ward-Young-Architecture-Planning-Truckee-CA Eldstad: dekor, sten och lock
Bildkälla: Ward-Young Architecture & Planning – Truckee, CA.

När marken är skyddad är det dags att förbereda din spis. För att måla den ordentligt måste du ta bort eventuella fläckar, damm och smuts som kan ha byggts upp på din spis. Det här är ganska enkelt. Du bör använda tvålvatten, skrubba bort smutsen och skölja bort allt med vatten.

Modern-Family-Room-by-Eisnerdesign spis: spis, sten och lock
Bildkälla: ЕISnerdesign

Slip ner de grova delarna när du är klar med rengöringen. Så länge allt är smidigt fäster färgen mycket bättre. Efter slipning ska du applicera ett lager latexfärg på toppen.

Använd en stor rulle för att se till att du applicerar lika lager och får jobbet mycket lättare. När grundfärgen är torr, applicera ett lager latexfärg.

Välj en färg

Belgravia-Timber-by-Habitat-Studio spis med spis: dekor, sten och lock
Bildkälla: Habitat Studio

Det här är en avgörande punkt och det beror på om du vill att din eldstad ska vara en accentpunkt eller bara för att sätta in den. För en accentpunkt, måla en kontrasterande färg men se till att den matchar de andra färgerna, på ett eller annat sätt, får hela saken till.

Classic-Clean-Line-Ranch-House-in-Rolling Hills-Estates-von-Pritzkat-Johnson-Architects Eldstaden: dekor, sten och lock
Bildkälla: Pritzkat & Johnson Architects

Om du vill att den ska smälta in målar du den i samma färg som de andra du har i ditt rum. Använd möbler och tyger för att få en uppfattning om din befintliga färgpalett.

Typer av spisar

Smal och jämn

Capitol-Hill-byPrentiss-Balance-Wickline-Architects - Kamin: dekor, sten och lock
Bildkälla: Prentiss Balance Wickline Architects

Detta är byggt jämnt med golvet och det minst visuellt påträngande. Den sträcker sig minst 16 tum från öppningen på din eldstad och minst 8 tum bortom varje ände. Detta ger dig ett snyggt, iögonfallande utrymme för rengöring av spillaska.

Generellt, om inte särskilt inbyggt i marken, är dessa eldgropar cirka 1 till 4 tum från marken.

Blandade lager

Rich-Textures ... - Amazing-Views ... - av Ernesto-Garcia-Interior-Design-LLC Eldstadspanna: dekor, sten och lock
Bildkälla: Ernesto Garcia Interior Design, LLC

Dessa spisar ger en twist på låglinjespis genom att lägga till ett eller flera lager i din design. De placeras vanligtvis i en eller båda ändarna av eldstaden, och räkningsplatserna kan vara upp till 15 tum över eldstaden. Att lämna dem ihåliga är ett utmärkt ställe att lagra stockar eller andra typer av brandstartertillbehör.

Uppvuxen och stolt

Familjerum-by-Emerald-Hill-Interiors spis spis: dekor, sten och lockBildkälla: Emerald Hill Interiors

Eftersom en öppen spis inte alltid är i jämnhöjd med golvet och vissa ligger upp till 1 till 3 fot över golvet, bjuder en upphöjd eldstad dig till en upphöjd eldstad. Djupet är mindre viktigt för en öppen spis utan vedspis, och du kan göra eldstaden så smal som en tegelsten med en naturgas, propan eller elektrisk spis.

Sittplatser vid eldstaden

Jennifer-Neal-Design-Studio-av-Jennifer-Neal-Design-Studio Spis: dekor, sten och lockBildkälla: Jennifer Neal Design Studio

Dessa ultimata materialark är den ultimata designen om du är intresserad av upphöjda härddesigner. Du kan kasta kuddar och sitta med dessa stora ark. För långsträckta eldgropar ger marmor en slät yta, medan granit, täljsten och kvarts också kan användas som yta, även om du har fältsten eller tegelsten som botten.

Sears-Road-by-Oak-Hill Architects spis för spis: dekor, sten och lock
Bildkälla: Oak Hill Architects

Sitthöjden ger dig en bekväm höjd för denna design.

Slutliga tankar om eldstadsdesign

Vedugnar är faktiskt en viktig del av hemdesignen. Medan deras huvudsyfte är att skydda ditt rum från fallna stockar som kan sprida eld runt ditt hem, är de också en mycket viktig visuell komponent i inredningen i ditt rum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*