Home / Hem / Inredningsdesign kontra inredning
Inredningsdesign kontra inredning

Inredningsdesign kontra inredning

Inredningsdesign och inredningsarkitekt är två olika termer, även om de ofta missbrukas när människor använder dem omväxlande. De har dock mycket olika betydelser. Syftet med denna artikel är att klargöra skillnaden mellan dessa ord och att hjälpa dig att välja rätt personal på relaterade projekt.

Om frågan är vad en inredningsarkitekt gör, här är svaret. Huvudskillnaden mellan en inredningsarkitekt och en inredningsarkitekt är att en inredningsarkitekt har en rik utbildningsbakgrund som har fått certifieringar från olika nivåer, vilket framgår av hans kunskap om djupa tekniska färdigheter och en naturlig konstnärlig talang som framgår av erfarenheten av att vara framgångsrik. Tillhandahållande av inredningstjänster etablerades.

Inredning-design-Vs-inredning-dekorering-11 Inredning och design-inredning

När du anställer en erfaren inredningsarkitekt kommer du inte bara att vara helt nöjd eftersom de ger dig en tjänst som ger ett attraktivt, prisvärt utrymme som är skräddarsydd efter dina behov, men du kommer också att lösa ditt problem permanent och undvika dyra misstag.

De har också ett brett utbud av kunskap om relaterade produkter, material, enheter och ytor som de använder sin specifika expertis för att planera, planera och hantera projekt från HAD till slutförande. De använder CAD-programvaran för att formulera byggnadsplaner och dokument som de kan begära, auktorisera och övervaka byggnads- eller installationsarbete i ett projekt.

Du kan också enkelt hantera akustik, belysning, ljudöverföring, strukturförändringar, luftkonditionering, VVS, brandfarlighetsgrad, yttre element och skorstenar. De använder sina 3D-modelleringsfärdigheter för att designa strukturer som uppfyller ADA-kraven för hållbarhet och underhåll. De förbinder dig också med licensierade entreprenörer, leverantörer, byggavdelningar och andra viktiga proffs.

Möt med kunder

Interior-Design-Vs-Interior-Decorating-2 Interior Design Vs Interior Decorating

Det är varje inredningsarkitekts ansvar att planera möten med kunder och diskutera deras dekorationsbehov, rumsplaner och funktionaliteten i deras rum eller byggnader. Du måste därför kunna kommunicera effektivt med din kund och förstå deras krav så att du kan utforma en struktur som uppfyller deras kriterier.

De flesta kunder har funderat på en specifik design medan andra söker råd och förslag för att skapa rätt design för sitt utrymme. När du förhandlar med din klient i möten på plats måste du se till att din klient visualiserar den mest lämpliga designen för sitt utrymme och informerar dem om material, tyger, färger, mönster och möbler att använda.

Vad dem gör

Interior-Design-Vs-Interior-Decorating-8 Interior Design Vs Interior Decorating

Professionella formgivare måste vara bekanta med rymdplanering och kunna hjälpa kunder med inredning och renovering i varje steg från planering av första våningen till att placera sin mest dekorativa accent. De förbättrar inte bara utseendet utan också funktionaliteten i rummet.

Vem du arbetar med

Interior-Design-Vs-Interior-Decorating-4 Interior Design Vs Interior Decorating

Som inredningsarkitekt måste du arbeta nära med entreprenörer och arkitekter för att tillgodose dina kunders behov. Detta gäller alla mönster från kontor, hotell, hem och annan inredning.

Inredningsarkitekter

Interiör-design-Vs-Interiör-dekorering-5 Interiör design mot interiör dekoration

Inredningsarkitekter är å andra sidan specialiserade på att ändra utseendet, det visuella intrycket och estetiken hos en struktur. Du kan göra detta genom att dra nytta av olika tyger, dekorativa färger, möbler och andra tillbehör.

De har rätt expertis som gör det möjligt för dem att välja rätt färg för din vägg och rätt typ av ytbehandlingar som kommer att ge dekorativa aspekter till ditt utrymme. Tyvärr har de inte rätt specialistkunskap för att rekonstruera eller ändra stående strukturer, göra mekaniska eller elektriska förändringar eller utföra komplexa aktiviteter.

Detta beror på att liten eller ingen formell utbildning krävs, eftersom det bara tar två år att uppnå en associerad examen, som kanske eller kanske inte är ackrediterad. De flesta inredningsarkitekter är antingen gymnasieelever eller har lägre utbildningsnivå. Det finns inte heller några statliga regler eftersom de arbetar i bostadssektorn och har färre koder, villkor att följa.

Vad dem gör

Interior-Design-Vs-Interior-Decorating-6 Interior Design Vs Interior Decorating

De är bäst för att forma vilket utrymme som helst i önskad form. De kan också hjälpa sina kunder att välja stil, välja färgschema, köpa möbler och dekorera. De behövs bara om ditt rum eller utrymme behöver uppgraderas, renoveras eller ommålas.

Vem de arbetar med

Interiör-design-Vs-interiör-dekorering-7 Interiör design mot interiör dekoration

De flesta dekoratörer arbetar inte med entreprenörer eller arkitekter, eftersom de endast är tillämpliga efter att byggandet är klart. Hennes närmaste partner är snickare, stoppare och andra yrkesverksamma inom branschen som faller under hennes plikt.

Vilken typ och hur mycket erfarenhet har de?

Interior-Design-Vs-Interior-Decorating-1 Interior Design Vs Interior Decorating

Inredning är ett av de mest krävande företagen som har många potentiella faror för nybörjare. Inredningsarkitekter måste ha minst tio års erfarenhet av etablerade företag för att förvärva de färdigheter som krävs för att skapa beboeliga arbets- och bostadsutrymmen. Allt annat än konkret erfarenhet får saker att komma ur kontroll, även med till synes små projekt.

Är du hemma eller har du ett kontor?

Interiör-design-Vs-inredning-dekorering-9 Inredning och design-interiör-dekoration

Trots att en operatör erbjuder billigare tariffer hemma saknar de ofta det professionella stöd som ett kontor erbjuder. Innan du kan välja mellan de två måste du ha tillgång till antalet förfrågningar de kan hantera, alla hanteringsfunktioner som stöds och möjligheten att lyckas hantera ditt projekt.

Ska jag anställa en designer eller en dekoratör?

Inredning-design-Vs-inredning-dekorering-10 Inredning och design-inredning

Den professionella du anställer beror helt på dina behov. Om du vill modernisera din struktur eller lägga till nyare fönster eller dörrar till den är det bäst att anställa en inredningsarkitekt. Du har rätt expertis för att effektivt planera och hantera strukturförändringar.

Inredningsarkitekten är det bästa valet när inga strukturella förändringar krävs. De hjälper dig att välja stil, tapeter, dekor eller välja rätt belysningstillbehör för ditt hem. De passar bäst för icke-tekniska rymdtransformationer.

Både inredningsarkitekter och dekoratörer skapar hisnande och funktionella utrymmen. De faller dock under olika yrken. Därför bör du noga överväga dina behov innan du väljer ett.

Hitta rätt inredningsarkitekter och dekoratörer

Interiör-design-Vs-inredning-dekorering-12 Inredning och design interiör-dekoration

Det är enkelt att hitta en gemensam inredningsarkitekt och dekoratör. Men om du är tillräckligt selektiv och bara anställer dedikerade yrkesverksamma, måste du göra dem grundlig forskning innan du litar på ditt utrymme. Här är några riktlinjer som hjälper dig att hitta en bra designer eller dekoratör:

  • Leta efter proffs med imponerande tidigare arbete och prestationer.
  • Läs och förstå alla omfattande erbjudanden som hjälper dig att avgöra vad du betalar för.
  • Kontrollera deras referenser, försäkringar och kvalifikationer. Bestäm om de har rätt ansvarsförsäkring.
  • Hitta designern som omfamnar din vision och som du enkelt kan kommunicera med.
  • Kontrollera om designern är medlem i Design Institute. Leta efter DI-medlemmar som utvecklas professionellt för att bekräfta att de känner till den senaste tekniken och trenderna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*