Home / Hem / Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem
Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem

Tidigare användes betonggolven uteslutande i industrianläggningar, idag är de en del av vanliga hus.

Det finns en globalt erkänd uppfattning om betonggolv att det är ett kallt material för golv. Men om du hyr golvvärme blir det ett extremt bra material och värme kommer att tillhandahållas.

Därför väljer fler och fler betonggolv i bostadsområden.

Betong är ett material som erhålls genom att blanda sand (eller grus), cement och vatten. För att få en fin, jämn yta krävs specialmaskiner (så kallade ”helikoptrar”) så att golvet kan slipas.

Denna procedur utförs med diamantmaterial av olika kornstorlek, varefter den grova betongen förvandlas till ett dekorativt golv.

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem15 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Svälla hem

Du kommer att bli förvånad över hur vackert och elegant betonggolvet kommer att se ut.

Nyligen väljer fler och fler människor att lägga betonggolv i bostadshus eftersom de rekommenderas av många designers och byggare.

Betong, eller även kallat cementgolv med rätt prestanda, passar alla hem och deras utseende kan vara fantastiskt.

Men nu undrar du kanske vad ett polerat betonggolv är.

Det är ett vanligt betonggolv som har polerats med en speciell kemisk komprimator för att fylla i hålen som betongen har. Därefter slipas den med speciella, finare slipverktyg.

Fördelar med polerade betonggolv

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem1 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Warren House Construction Ltd.

Fördelen med betonggolv är att de är mer motståndskraftiga mot skador som repor, möbler och föremål som kan falla på dem, även mot bilar och andra fordon som kan finnas i ditt bostadsutrymme.

Dessutom krävs ett minimum av arbete för att underhålla dessa golv. Det räcker att bara täcka över dem med ett skyddande lager en eller två gånger om året, och det är det.

Betonggolv är extremt slitstarka. Om du någonsin tröttnar på deras stil kan du alltid uppgradera dem till ett nytt lager av ett annat golv eftersom betongen kommer att tjäna som grund för att lägga nya golv.

Integrera polerade betonggolv i ditt hem16 Integrera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Joshua Lawrence Studios INC

De finns i många former och färger med olika implementeringsmetoder och passar enkelt in i alla hem. Några av deras fördelar är:

  • De ser vackrare och mer attraktiva ut
  • De är resistenta mot de aggressiva effekterna av kemikalier
  • motståndskraftig mot mekanisk skada
  • vattentät
  • konstant nötning
  • har en förlängd livslängd
  • har ett område som är 8-10 gånger starkare än normal, obehandlad betong

Hur poleras betonggolven?

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem2 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: L. EvansDesignGroup, inc

Om du har betonggolv i huset behöver det inte se dill eller smutsigt ut. Du kan göra dem blanka genom att polera dem. Du behöver en kvarn för polering.

Slipningen kan vara torr eller våt, och under processen kan du applicera en mängd olika färger och mönster på betonggolven för extra dekoration.

Golven kan också slipas i olika reflekterande nyanser beroende på dina önskemål och behov.

Fint damm och skadliga gaser genereras vid torrslipning. Så nyligen har våtslipning av betonggolv föredragits.

Diagnostisera betongens tillstånd

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem3 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Bruns arkitektur

Om du planerar att polera ditt betonggolv är det första steget i processen att bestämma ytans skick.

Betongen består av olika element med olika hårdhet och densitet, som varierar från region till region.

För att bestämma betongens tillstånd måste du mäta densitet och hårdhet. Detta kan göras med hjälp av en MOHS betonghårdhetstestare.

Det är mycket viktigt att betonggolvet komprimeras och poleras för att förlänga dess livslängd till över 100 år.

Förbered området som ska poleras

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem4 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Sam Crawford Architects

Så nu vet du att varje betonggolv måste poleras för att bli blankare och hålla längre. Men innan du börjar polera måste du förbereda golvet för proceduren.

Mängden förberedelser som krävs kan variera beroende på golvets skick. Först och främst måste du rengöra golvet från eventuellt ansamlat damm.

Om du har ytterligare beläggningar på betongen måste du ta bort dem. Om golvet har några sprickor måste du rekonstruera dem.

Poleringsmetod för betonggolv!

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem5 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Jasmine McClelland Design

När förberedelseprocessen är klar kommer det att poleras. Som redan nämnts görs slipningen med ett grovkornigt sliphjul med diamantslipmedel.

Beroende på jordens tillstånd kan du behöva upprepa processen två gånger.

Själva processen är inte komplicerad. Allt du behöver göra är att flytta slipmaskinen i en cirkelrörelse och se till att du täcker varje del av golvet.

När du är klar måste du också polera med ett finkornigt sliphjul. Denna typ av polering ger golvet det önskade silkeslen utseendet.

kompression

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem6 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Christopher Simmonds arkitekt

Efter slipning med grov och fin slipning sker kompressionsprocessen. Vid komprimering appliceras en kemisk härdare på betongen, vilket fungerar som extra skydd mot repor och vattenintrång.

Slutlig handling

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem7 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: BWArchitects

När du har skapat ditt nypolerade golv är det dags att applicera ett lager betonggolv för att skapa det slutliga skyddande lagret.

Vad kostar betonggolvet?

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem8 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: även CAN-arkitekter

Även om önskan att sänka kostnaderna och maximera vinsten inte är något nytt, kan förändringar i betongteknik göra byggprocessen smalare.

Betongens naturliga vikt har minimerats.

Återanvändbara formsystem, egenförstärkning, prefabricering av element och användning av självkompakterande betong för överbelastade eller oåtkomliga områden har alla bidragit till effektiviteten i betongkonstruktionen.

Varför välja betonggolv?

Lätt att rengöra och underhålla

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem9 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Lucy Call

Denna typ av golv är lättast att underhålla. När du väl har placerat och polerat golvet är allt som återstår att torka ner det med ett tvättmedel och torka av det för att ta bort damm som har bildats.

Hög hållbarhet

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem10 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: ArchiBlox

De gjutna betonggolven är hållbara, långvariga strukturer som inte rostar, ruttnar eller brinner.

Betonggolvens livslängd kan vara dubbel eller trippel jämfört med andra vanliga byggmaterial.

Ekonomiskt

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem 11 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Gelotte Hommas arkitektur

Eftersom betong är hållbart och håller längre än många andra byggmaterial, kostar det mindre att underhålla. Det betyder att du kan få ett toppmodernt golv för en liten summa pengar.

mångsidighet

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem12 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Kailey J. Flynn Photography

Betongs obestridda mångsidighet har varit en gåva genom åren till de ansvariga för marknadsföring.

Betongen är mångsidig och möjliggör en mängd olika former och texturer. Den är också mångsidig när det gäller flexibiliteten hos komponentmaterial.

Detta gör att resurserna som används för produktion kan varieras och utökar också prestanda och styrka.

Inte utsatt för skador

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem13 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Rodwin arkitektur

Skadorna orsakade av fukt påverkar inte de polerade cementgolven.

Betong är i sig permeabelt, men graden av porositet varierar mycket och det är anmärkningsvärt att några av dess viktigaste tidiga användningsområden var i vattenhållande strukturer.

Nya golv kontra eftermonterbara polerade betonggolv

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem14 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: CTA Architects Engineers

När det gäller befintliga golv kommer du att begränsas till det aggregat som redan finns i betongen. Vid polering av betongen slipas ytan långsamt till önskad glans och jämnhet.

Det befintliga aggregatet blir kännetecknet för den nya ytan. Det är dock också möjligt att lägga till en “täckplatta” till en befintlig platta om en specifik total yta önskas.

Inkorporera polerade betonggolv i ditt hem17 Inkorporera polerade betonggolv i ditt hemBildkälla: Casey & Fox

Den minsta tjockleken som krävs för denna process är 50 mm, vilket kan påverka dörr- och takhöjd.

Men när du installerar nya golv är situationen annorlunda. Om du inte redan har hällt din betongplatta har du fler alternativ för att anpassa utseendet på ditt polerade betonggolv.

Du kan ge golvet en dekorativ yta genom att lägga till dekorativa aggregat som granit, snäckskal, glas … i betongen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*