Home / Hem / Idéer och inspiration för en katolsk trädgård

Idéer och inspiration för en katolsk trädgård

Om du har en passion för trädgårdsskötsel kan en Mary-trädgård vara det bästa alternativet. Det beror på att det är ett enkelt sätt att hedra Vår Fru. Det är enkelt att göra och du kan göra det med hjälp av dina barn för att öka din hängivenhet till Maria. Att skapa en Mary-trädgård är inte svårt och självförklarande. Den viktigaste delen av denna trädgård är blommorna och växterna. Här är några av de enkla stegen för att starta en Mary-trädgård.

Välj den perfekta platsen för din Mary-trädgård

Mary Gardens kan placeras var som helst och de kan vara av alla storlekar. Varje plats är lämplig eftersom det inte finns något fel eller rätt område förutsatt att det är en bra plats för bön, meditation och njutning. Du måste dock bestämma om det kommer att vara en skuggig plats eller ett öppet utrymme eftersom det påverkar vilken typ av växter som kommer att ingå i trädgården. Du kan till exempel välja ett litet hörn på din bakgård och bygga en bänk framför trädgården där du kan koppla av och be.

image001 Idéer och inspiration för en katolsk trädgård

Markförberedelse

Att förbereda jorden kan säkerställa att din trädgård blomstrar. Vissa områden har fruktansvärda jordar så att växterna inte kommer att lyckas även om du tar hand om dem ordentligt. I det här fallet kan du använda boxträdgårdar, där du fyller dem med jordblandningen som innehåller de näringsämnen som behövs för att växterna ska växa. Se till att du byter ut den gamla jorden med en ny som är full av näringsämnen varje år för bättre resultat.

Få en staty av den välsignade mamman eller annan skulptur och placera den i mitten av trädgården

Detta borde vara enkelt och prisvärt, precis som vår välsignade mamma kommer att älska det. Kom ihåg att om det inte är så kan trädgården inte betraktas som en Mary-trädgård katolska trädgårdsstatyer eller minne om Mary bredvid blommorna. Du kan till exempel välja en enkel bild som ett laminerat heligt kort eller en målning av statyn av vår dam på en jätte sten.

image002 Idéer och inspiration för en katolsk trädgård

Hitta växter till din Mary-trädgård

Många växter är kopplade till Maria antingen genom hängivenhetsarkivet till Maria och kyrkans tradition eller genom namngivning. Det finns många alternativ för växter i din trädgård, eftersom Maria Garden är ett sant uttryck för den troendes personliga hängivenhet till den heliga modern. Alla växter kan vara lämpliga för din trädgård förutsatt att det är viktigt för dig och ger dig möjlighet att få ett bättre bönliv.

image003 Idéer och inspiration för en katolsk trädgård

Det är viktigt att välja blommor som är lätta att hitta och överkomliga. De bör också vara lämpliga för din plats. Du kan göra en lista över många blommor och undersöka legenderna förknippade med olika blommor och vad de betyder. En av de bästa berättelserna är när Maria grät under korset och hennes tårar förvandlades till blommor. Hennes tårar är den hängivna titeln för Lily of the Valley. Marigold eller Marias guld gavs som ett offer i stället för mynt av de gamla kristna. Andra blommor är:

  • Mary’s Praise (Petunias)
  • Our Lady Gloves (fingerborg)
  • Skor från vår kära dam (fallna sporrar från columbine borde likna skorna från Guds Moder)

Välj en plats för varje växt i trädgården

Välj blommorna ovan för att göra din familjeträdgård eftersom de är populära och prisvärda. Se till att du väljer växterna baserat på deras önskade odlingsförhållanden. Du kan till exempel välja de som gör det bra i skuggan för den skuggade delen av trädgården. Placera de som behöver mycket solljus i det öppna området i din Mary-trädgård.

Var uppmärksam på höjden på dina växande växter och blommor. Detta hjälper dig att ha växter med jämn höjd. Höga växter bör uppta baksidan av trädgården medan de små upptar fronten.

Köp och plantera dina blommor

Eftersom du förstår vad du ska köpa, vad växterna betyder och var du ska placera dem kan du börja plantera. Detta borde vara en lätt och spännande del.

Det är så spännande att se vår Mary-skulptur stå i trädgården och se mina barn leka. På ett sätt, tillsammans med sina blommor, lyckas hon uthärda alla sina spel och påminna barnen om att hon är en viktig del av deras liv.

Mina barn har dragits till hennes milda moderskap sedan hon var öm. Jag fångar ofta mina barn som pratar med vår välsignade mamma och avslutar deras lilla samtal med en kyss på hennes sten kind. Att ha en Mary-trädgård i vår bakgård var det mest effektiva sättet att föra hela familjen till den välsignade modern. När vi kommer närmare henne kommer hon oss närmare Jesus Kristus.

Mary Gardens kan planteras i en blomsterbädd eller behållare. Du kan också sätta upp din trädgård i en liten behållare eller terrarium om du vill använda den för inomhusglädje. De spelar en viktig roll i kristendomen eftersom de kan skapa en speciell aspekt i Marias liv eller kan bestå av en mängd olika örter och blommor som fungerar bra i den katolska kyrkan. De flesta blommorna heter Maria, helgonet eller något annat ansikte av katolsk kristendom.

image004 Idéer och inspiration för en katolsk trädgård

Vid en viss tid på året kan du plantera sängkläder eller plantera frön och vänta på överraskningen. Att involvera dina barn i processen är viktigt eftersom du får tid att förklara för dem varför du behöver ta hand om trädgården.

För det mesta kan du ha lugn och ro på din trädgårdsbänk. Trädgården ger en härlig scen att titta på skönheten i fjärilar och blommor och med dina radband pärlor i handen. Du kommer också att njuta av den starka doften av rosor som genomsyrar atmosfären. Med denna trevliga miljö, ett säkert tecken på att den välsignade mamman är i närheten.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*