Home / Dekor / Idéer för vardagsrumsgolv
Idéer för vardagsrumsgolv

Idéer för vardagsrumsgolv

Vardagsrum golvidéer – De flesta av oss använder vanligtvis kakel och keramik som golvmaterial i vardagsrummet. Varje bostadsutrymme eller hushållsartiklar har olika typer av plattor och keramiska material.

Men vet du inte att det finns andra typer av vardagsrumsgolv som vi kan använda för att förbättra vårt vardagsrum totalt? Naturligtvis minskar detta inte deras primära funktion att göra golvet till ett varmt och rent, retuscherat golv.

Ta reda på mer om de andra golvmaterialen i vardagsrummet och hur de kan göra skillnad nedan.

Keramiskt vardagsrumsgolv

Keramiskt vardagsrumsgolv

Keramik är ett av de mest populära golvmaterialen för vardagsrum. Keramik är naturligtvis ett starkt material. Det är hållbart och lätt att rengöra. Om du hittar trasig keramik i vardagsrummet, byt bara ut dem mot nya.

Dessutom erbjuder keramik olika stilar och storlekar för att uppfylla dina önskemål. Som framgår av bilden kan du välja ett stort fyrkantigt keramiskt material för det stora vardagsrummet.

Ljusbrun keramik föredras av många för sin rena och ljusa atmosfär. Vår första av de 10 vardagsrumsidéerna är ett klassiskt val som vi aldrig blir uttråkade.

Parkettlaminat vardagsrumsgolv

Parkettlaminat vardagsrumsgolv

Parkettlaminat kombineras ofta med naturligt trägolv och kombinerar sågspån med en kemikalie, varav den senare fungerar som ett lim. Efter blandningsprocessen, tryck på materialen och skikt dem med syntetfaner.

Resultatet syns tydligt i vardagsrumsbilden. Platsen ser elegant, ren och varm ut. Golvmaterialet passar bra med det minimalistiska vardagsrumskonceptet. På grund av golvmaterialet känns vardagsrummet varmt och naturligt.

En annan god nyhet är att det här materialet är enkelt att installera.

Kakel vardagsrumsgolv

Kakel vardagsrumsgolv

Det kommer att vara ofullständigt utan att prata om detta vardagsrumsgolvmaterial, kakel. Vi inkluderar kakel i ett av vardagsrumsgolvidéerna eftersom det används ofta av hushållen också på grund av dess överkomliga pris.

Om du installerar det här materialet i ditt vardagsrum ser det ut som vintage och traditionellt. Jämfört med keramik är kakel lätt att lägga. Tile erbjuder olika modeller beroende på dina behov.

Du behöver bara sopa brickorna om du tycker att de ser smutsiga ut. Bilden visar hur plattor kan bidra till en cool atmosfär som redan känns i hörnet.

Vardagsrumsgolv av trä

Vardagsrumsgolv av trä

Trävardagsrumsgolvet passar dig som vill uppnå ett modernt eller traditionellt vardagsrumsutseende. Detta golvmaterial får vardagsrummet att se naturligt och elegant ut. Trämaterial ger också svalare temperaturer, vilket gör att fläcken känns fräsch.

Det finns i allmänhet två typer av trägolvmaterial. Det ena är lövträ, vilket hänvisar till det råa trägolvet medan det andra är tillverkat av träbaserat material. Den andra är till exempel kemiska ämnen för att ytterligare bearbeta materialet.

Lövträsmaterial är dyrare, så du bör planera en extra budget för denna undertyp.

Vinyl vardagsrumsgolv

Vinyl vardagsrumsgolv

Om du tycker att trägolvsmaterial är för dyra i vardagsrummet, överväga vinylmaterial. Den har många stilar och färger än träliknande vinylgolv som bilden visar. Vinylmaterial kostar mycket billigare och erbjuder enkla rengöringsalternativ.

Dessutom håller detta material länge, är vattenavvisande och förblir robust. Med olika stilar kan du välja vilken vinylgolvmodell som passar ditt planerade vardagsrumsutseende.

Läs också upp vardagsrumsridåidéer som användbara dekorationer

Vardagsrumsgolv i natursten

Vardagsrumsgolv i natursten

Natursten var det första valet för inredning för både golv och vägg. Att applicera natursten som golvmaterial för ditt planerade vardagsrum ger det polerade och vackra accenter.

Naturstengolvet håller länge. Du kan säga att detta golvmaterial är en bra investering eftersom du inte behöver byta det ofta. Naturstenmaterialet förstärker den fantastiska atmosfären i vardagsrummet.

Tänk dock på att detta material kostar mycket och rengör det regelbundet eftersom det kan bli hal när det är vått.

Vardagsrumsgolv i bambu

Vardagsrumsgolv i bambu

Som ett alternativ till trämaterial, överväga idén om ett vardagsrumsgolv av bambuplanka. Beställ helt enkelt staplar av bambubrädan för att täcka vardagsrumsgolvet. På samma sätt som trämaterial ger bambu svala temperaturer till vardagsrummet.

Du kan måla bambubordet med vitt, som bilden visar, för att stödja hela vardagsrumskonceptet. Eller så kan du måla i andra färger. Bambu lever längre och gör det lättare att städa. Det naturliga elementet i golvmaterialet är ett annat mervärde.

Matta vardagsrum golvet

Matta vardagsrum golvet.  Källa: houseofcarpetsnaples.com

Mattan används ofta i moderna hem. Detta golvmaterial förstärker vissa vardagsrumskoncept eftersom materialet täcker stora eller till och med alla delar av vardagsrummet. Mattmaterial erbjuder olika modeller, några med djärva färger och konstnärliga stilar.

För ett “säkert” val, plocka upp mattor i neutrala färger som visas på bilden. Det bra med mattmaterialet är att det skapar en mjuk och varm känsla i rummet. En sak som måste övervägas är regelbunden rengöring.

Detta beror på att mattor vanligtvis absorberar damm och smuts.

Travertin kakel vardagsrum golv

Travertin kakel vardagsrum golv.  Källa: Pinterest

Travertinkakelgolvsmaterial ser vackert ut med sandiga strukturer och trasiga mönster. Detta golvmaterial läggs vanligtvis i den rustika vardagsrumsmodellen. Materialet ger naturliga element och gör vardagsrummet friskt och unikt.

Du måste rengöra golvmaterialet regelbundet eftersom det tenderar att vara poröst.

Tegelvardagsrumsgolv

Tegelvardagsrumsgolv.  Källa: Pinterest

Vanligtvis känner vi utsatta tegelväggar, men nu kan du träna tegelgolv för ett vardagsrum. Den sista av våra tio idéer för vardagsrumsgolv tar oss helt tillbaka till gamla dagar då allt såg naturligt och enkelt ut.

Att applicera golvmaterialet bidrar till den svala atmosfären och passar perfekt med den traditionella eller lantliga vardagsrumsstilen som bilden visar. Detta golvmaterial är enkelt att lägga och rengöra.

Regelbunden och noggrann sopning är det vanligaste sättet att hålla stenarna rena och fasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*