Home / Hem / Hur man lyckas flytta in i ett större utrymme
Hur man lyckas flytta in i ett större utrymme

Hur man lyckas flytta in i ett större utrymme

Att flytta runt är alltid en prövning, men stor uppmärksamhet ägnas åt oro och besvär med att flytta till ett mindre utrymme. Faktum är att nedskärningar kan vara knepiga, men för det mesta flyttar du till ett större rum – och det skapar ett antal problem.

Om du vill ta dig in i ett större utrymme, här är några knep och tips du behöver för att lyckas och undvika de vanliga fallgroparna med överdimensionering.

Zooma ut först

Det kan verka kontraintuitivt, men sanningen är att genom att ta dig tid att bli av med de saker du inte behöver innan du flyttar kan du fylla ditt större utrymme med funktionella ägodelar istället för värdelöst skräp. Om du minskar först kan du också sänka kostnaden för att flytta och minska besväret med att packa upp och sortera i ditt nya utrymme.

Det finns Dussintals nedskärningsmetoder – och ingen av dem är objektivt bäst. Medan många movers automatiskt använder sig av det senaste modet, håll dig till den nedskärningsmetod som är rätt för dig. Detta kan innebära att du provar några olika stilar i början av ditt drag innan du hittar den perfekta lösningen. Några metoder du kan överväga är:

  • Konmari-metoden: Håll i varje objekt och bestäm om det ger dig funktion eller nöje. Om det inte gör det kan du bara kasta bort det.
  • Metoden med fyra rutor: Sortera dina saker i fyra olika högar: behålla, donera, kasta bort och sälja. Detta gör det lättare att bli av med de saker du inte vill ha när du kommer till det här steget.
  • Förpackningsfesten: Lägg allt du har i lådor och ta bara saker som du behöver dem. Allt som fortfarande finns i lådorna efter 21 dagar kan försvinna.
  • 90/90-regeln: Påminn dig själv om du har använt ett föremål under de senaste 90 dagarna eller sannolikt kommer att använda det de närmaste 90 dagarna. Om inget är möjligt kan du bli av med det.

Bo i rymden

Under din nedskärning borde du ha kastat bort dussintals små föremål samt några stora föremål. Du bör dock inte komma igång direkt och fylla ditt tomma utrymme. Bor istället i ditt större utrymme i några veckor så att du kan avgöra vad du verkligen behöver.

Detta är särskilt viktigt när det gäller möbler. Om du har för mycket möbler i ett rum känns det trångt, även om det är 500 kvadratmeter. Du bör först ta itu med de nakna benen som en liten soffa och en grundläggande matplats, sedan göra en lista över de saker som utrymmet behöver om du identifierar dem.

Skapa en budget

Du bör inte skynda dig att köpa de föremål du behöver när du vet att du behöver dem. För det första garanterar detta nästan att du inte får de föremål som verkligen passar ditt utrymme och stil. För det andra kommer det nästan säkert att bryta banken och påverka dina chanser till en sund ekonomisk framtid.

Untitled-3 Hur man lyckas flytta till ett större rum

En smartare strategi är att bygga en Budget för att fylla ditt utrymme med de föremål du behöver. Till exempel, om du vet att du behöver ett underhållningsnav för din TV, videospelkonsoler och andra media, bör du hitta de stilar du vill ha och notera deras pris.

Då bör du hålla dig till en budget som låter dig spara på rätt sätt för att skaffa underhållningscentret inom några månader. När du måste betala för flera objekt samtidigt måste du prioritera vissa artiklar framför andra. Oavsett bör du fokusera på kvaliteten på dina artiklar över kvantiteten, särskilt om du befinner dig i ett rum som du sannolikt kommer att stanna i en tid.

Var inte rädd för att få hjälp

Du bör försöka minimera kostnaden för att fylla ditt större utrymme, men var inte rädd för att begära ytterligare tjänster om du behöver dem. Till exempel i Stora städer som Phoenix, möbelmontering och leveranstjänster kan vara obligatoriska. Även om detta kommer att öka dina kostnader kommer det att säkerställa att dina varor kommer säkert och är korrekt installerade i ditt nya hem.

Du kan också be vänner och familj att hjälpa till att organisera och fylla ditt utrymme. Ofta är familjemedlemmar angelägna om att donera saker de inte längre vill ha och du kan använda de här sakerna tills du har råd att köpa dina egna. Dina nära och kära hjälper dig också att röra dig, måla eller göra andra sysslor som gör ditt nya utrymme till ett hem.

Om du inte ser till att flytta in i ett större rum på ett organiserat sätt kan du vara i kaos i många år framöver. Var smart med vad du gör skillnad, hur du spenderar och vem du ska be om hjälp, så kommer du att trivas med utrymme att växa.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*