Home / Hem / Idéer för utomhusutrymmen som håller familjen tillsammans

Idéer för utomhusutrymmen som håller familjen tillsammans

Ett bra sätt att uppgradera ditt utomhusutrymme för att hålla trevliga familjesammankomster på de varmare dagarna är att införliva några utomhusmöbler i dina utomhusbostadsområden.

Varför inte ha ett annat roligt aktivitetsrum som får mer kontakt med naturligt ljus och frisk luft? Att utmana dig själv till detta steg är inte bara lönsamt utan också billigt.

Att hitta rätt möbler och resurser är nyckeln till att förvandla det extra utrymmet till ett utrymme där du kan koppla av.

Syftet och aktiviteterna

Utomhus-idéer-uppfostra-familjen-tillsammans1 Utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Marylou Sobel inredning

Undrar varför du vill uppgradera lagringsutrymmet. Oavsett om du planerar att ställa in en matplats, hålla middagar och födelsedagsfester eller bara njuta av en bra bok, kan du anpassa utrymmet efter dina behov bara genom att veta vad du ska leta efter.

Att ha en lista över alla dina önskemål och behov är det bästa sättet att organisera dina gillanden och tankar eftersom det kommer att peka dig i rätt riktning.

Till exempel skulle en liten uteplats avsedd för cocktailnätter inte behöva ett matbord, men det skulle definitivt behöva sidobord och pallar.

Prova först

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans2 Utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Platinum Series av Mark Molthan

Ser inte allt ut! Ta en plats och ta dig tid att prova några av de potentiella möblerna för din uteplats. Detta är viktigt och påverkar hur mycket tid du spenderar i rummet.

Du vill verkligen inte sitta i en obekväm stol eller soffa i timmar och koppla av, eftersom det inte inducerar avkoppling alls. Bara för att det är utomhus betyder det inte att det ska underskattas – komfort är lika viktigt som estetik.

Möbelns funktion

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans3 Utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Michelle Walker Architects

Din huvudguide för att bestämma vad du ska köpa till ditt utomhusutrymme ska vara det syfte du vill ge till alla element i den. Deras syfte kan vara att skapa ett snyggt utseende eller skapa ett roligt utrymme. Varje syfte har sina egna krav. Så det är bäst att börja därifrån och leta efter idéer om utomhusutrymme.

Kvalitet betyder många saker

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans13 Utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Exteriörer av Chad Robert

Ett sätt att avgöra om det du vill ha för ditt utrymme är av hög kvalitet och hållbart är att först kontrollera materialen. Starka ben och elastiska material som metall, trä, korg och rotting är kända för sin styrka och hållbarhet och är definitivt bra val.

Var inte rädd för att investera

Utomhusrum-idéer-uppfostra-familjen-tillsammans14 Utomhusrum-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: RJ Gurley konstruktion

När du väl har bestämt dig för något som är värt att lägga till din uteplats bör det inte vara ett problem att investera i möbler. Hög kvalitet kommer till ett högt pris. Så du kan inte förvänta dig att hartsstolar är lika bra och effektiva som något som är bättre gjort.

Det kan se bra ut och inte kosta för mycket, men det finns en chans att du kommer att behöva ändra det på kort tid. Detsamma gäller korgbitar eller träprodukter. Du kan också få bra tips genom att undersöka och läsa recensioner och konsumentrecensioner.

Titta under dina fötter

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans-11 utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Busybee design

Textilindustrin har arbetat med utomhusmattor som torkar snabbt och är mer hållbara utomhus. Dessa avancerade all-weather-mattor finns allmänt tillgängliga och är perfekta för att sammanföra elementen på uteplatsen. Deras rika konsistens och hemkomfort möjliggör en inbjudande atmosfär för ditt utomhusutrymme.

Delar med många syften

Om du planerar att använda utrymmet ofta, arbeta med möbler som kan användas mer än en gång. Hur lättad det är när du kan använda en dekorativ bänk som sittplats under middagen eller en ottoman som du kan använda som sittplats för någon fest. Möblerna ska vara snygga och praktiska.

Flera former och storlekar att välja mellan

Utomhusrum-idéer-uppfostra-familjen-tillsammans15 utomhusrum-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Kim Duffin för Sublime Architectural Interiors

Utrymmenas utformning är lika viktig som inomhusutrymmenas utformning. Det är därför lika viktigt att hålla koll på dina inredningselements proportioner och skalor.

Ett större bord krävs för en framtida matplats i motsats till ett mindre ändbord som är mer lämpligt för annan användning. Till exempel kan en tabell som är för stor begränsa utrymmet eftersom en mindre kanske inte räcker för att fylla utrymmet och utrymmet måste fyllas med meningslösa bitar.

Inrednings- och dekorationsprocessen ska vara kul

Utomhusrum-idéer-uppfostra-familjen-tillsammans6 Utomhusrum-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Giulietti Schouten arkitekter

Allt hänger på dig. Använd din kreativitet och beslutsamhet för att skapa en spännande och rolig plats att tillbringa de flesta av dagarna på året. Genom att välja rätt möbler kan du unna dig en vacker, modern atmosfär att koppla av och njuta av.

Moderna möbler ökar områdets värde och utseende – en mysig dagbädd eller tilltalande gungor på verandan kan omedelbart förbättra stämningen, och du kan till och med få hängmattor för att uppnå den avkopplande känslan.

Färgscheman

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans5 Utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Shuler-arkitektur

Genom att använda färgscheman kan du frigöra din konstnärliga sida och göra något åt ​​din uteplats attraktivitet. Det behöver inte vara den klassiska vita eller beige, du kan fortsätta experimentera med färger och mönster för att få ett modernt, imponerande utomhusutrymme.

Med rätt ytor kan du ge terrassen en luftig och rymlig atmosfär samtidigt som du skapar en varm och vänlig atmosfär. Byt ut det traditionella utseendet med något som citrongult eller fet eldrött.

Vilket material passar bäst för ditt utomhusområde?

Korg

Utomhusrum-idéer-uppfostra-familjen-tillsammans4 Utomhusrum-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Gordon + Greineder

Denna typ av möbler är både lätta och hållbara, även om det inte verkar som det. Wicker möbler är verkligen hållbara, speciellt om de är av högre kvalitet, som bitar av rotting, en av de starkaste vinstockarna som används.

Bambumöbler är också mycket slitstarka. Vattentät beläggning är ett måste för korgmöbler eftersom det förhindrar att de försämras.

Smidesjärn

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans-7 utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Wagner Hodgson

Billigt, lättillgängligt och med ett brett utbud av nyanser att välja mellan, är järn ett starkt material som gör några av de finaste och mest effektiva möblerna som finns utomhus. Nackdelarna med att arbeta med järn är dess relativt stora vikt och den omsorg det tar – det måste målas minst vartannat år.

aluminium

Användningen av aluminium är inte nytt – det är ett populärt inredningsmaterial som har funnits på många gräsmattor och uteplatser i flera år. Bortsett från dess personliga utseende är aluminiums hållbarhet verkligen imponerande.

Eftersom det är lättare än järn är det lättare att röra sig och det kostar inte heller mycket. Aluminiumgjutgods är mycket praktiska och har ett brett spektrum av användningsområden, samt är ett bra komplement till utomhusutrymmet.

Trä

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans-12 utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Center Sky Architecture Ltd.

Trä är ett av de material som du kan hitta i många färger och former. Förmågan att arbeta med det du föredrar är en av de välkända fördelarna. Du hittar allt du behöver från eukalyptus till redwood.

Det säkraste med trä är dess hållbarhet och livslängd, särskilt när det fläckas. Kostnaden och mångfalden av val gör det till ett av de mest lämpliga alternativen för utemöbler.

Ta hand om möblerna

Utomhusrum-idéer-uppfostra-familjen-tillsammans8 Utomhusrum-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Stadslandskap
Även om det är uppenbart att det finns ett behov av att ta hand om dina möbler, är det viktigt att fördjupa din kunskap om hur du exakt kan förbättra kvaliteten och hållbarheten hos dina möbler för att få uteplatsdesigner av hög kvalitet.

Trämöbler

Utomhusrum-idéer-höjer-familjen-tillsammans-9 utomhusrum-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: Harrisons landskapsarkitektur

Oljor och fläckar krävs för att hålla trämöbler utomhus intakta och i gott skick. Trä med vaxartade ytor ska sköts med en mjuk trasa och rengöras noggrant, eftersom hårda träslag måste skrubbas med ljummet vatten och tvål.

Även vintrarna har ingen chans att förstöra möblerna om de behandlas ofta. När den inte används är det bäst att förvara den i skuggan där den inte förvrängs av solljus.

Underhåll av möbler med rottingeffekt

Utomhus-rymd-idéer-höjer-familjen-tillsammans-10 utomhus-rymd-idéer som håller familjen tillsammansBildkälla: K West Images, inomhus- och trädgårdsfotografering

Att torka med en fuktig trasa kan vara tillräckligt för att rengöra denna typ av möbler – det finns inget behov av att använda en högtryckstvätt eller en kemtvätt. Även om det är väderbeständigt rekommenderas det inte att hålla det utomhus i hårda väderförhållanden.

Metallmöbler

Användning av tvättmedel kan orsaka repor. Använd därför endast varmt vatten med tvål för rengöring. Om du vill använda en högtryckstvätt, använd den åtminstone i låg inställning.

Om det inte är helt torkat kan det uppstå ränder. Så var noga med att vara uppmärksam på processen. Metallmöbler fungerar bra utomhus, men behöver en rostfri behandling, eftersom de ofta är utsatta för rost.

Plastmöbler

Plast kan också rengöras med tvål och vatten eller en högtryckstvätt på låg inställning. Det är viktigt att hålla plasten i skuggan eftersom den är känslig för solljus och lätt förvrängs och skadas.

Säkerhetsåtgärder bör vidtas för att bibehålla kvaliteten på möblerna under hela året.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*