Home / Hem / Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

Design och konst skiljer sig åt i sina syften. Konst gör det möjligt för konstnären att uttrycka sig bara för att uttrycka sig, även om det inte verkar relativt eller meningsfullt för andra. Vissa anser att det är värdelöst. Andy Warhol tror att allt som är värdelöst är en konstform. Det verkar vara symboliskt och görs bara för att göras. Men för vissa ses det som det vackra. Detta är dock subjektivt för vissa.

Å andra sidan, när design övervägs, har design ett syfte med dess användning och är av praktisk betydelse. Det ger liv till visionen om andras behov för funktionalitet och inredning av sitt utrymme. Design ses därför som ett hantverk, talang, service, men är inte en självbetjäning eller självuttryck av designern som är på plats för att leva upp kundens vision.

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme 1 Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

Den vackra utformningen av ditt eget bostadsutrymme säkerställer inte bara att det fungerar relativt bra, utan gör det också möjligt att skapa en stämning och visar personligheten hos familjen som bor i huset. Framgång med att skapa din egen inredning tar hänsyn till funktion, stämning och personlighet, som är mycket viktiga element.

Innan du börjar måla och ordna om saker är det dags att tänka på familjen och ditt liv. Bläddra bland tidskrifter för idéer för att inspirera dig och samla bilder av idéer eller utrymmen som du tycker är tilltalande och som har några saker du kanske vill prova själv.

Samla saker du gillar i ditt hem som du gillar och tycker om, vilket också ger en känsla av glädje och komfort. De erbjuder också bra idéer för färgscheman och en indikation på vilken typ av stämning du vill skapa i atmosfären i ditt hem.

Så här börjar ett välplanerat och dekorerat vardagsrum.

Nu kommer vi till diskussionen om behov och funktioner.

Bra design gör alltid bra design

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme 2 Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

Nu när vi kan se skillnaden mellan konst och design kan vi komma in i detaljerna som utgör bra design. Bra design måste vara användbart. Användbarheten bör också omfatta det som är attraktivt och effektivt användbart. Bra design behöver inte vara komplicerat att förstå: det tar också hänsyn till människors syften och användningsområden – med andra ord behovet av funktionalitet för den som använder utrymmet.

När det gäller form och funktion vid dekorering

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme 3 Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

När det gäller dekoration är form och funktion verkligen lika viktigt. Rummen ska återspegla familjens personlighet och passioner samtidigt som de hjälper dig och din familj att leva, arbeta och koppla av.

Ett rum kan se ut som himlen, men det kanske inte fungerar bra för din familj. Det kommer då att bli en osammanhängande katastrof och till och med verka oinbjudande och värdelös för olika behov.

Du måste fråga dig själv hur ett rum ska se ut. Vill du att den ska vara glad, formell, dramatisk eller något annat? Ta hänsyn till vem som kommer att använda utrymmet, t.ex. B. Vuxna, barn eller båda. Du måste veta om ditt rum kommer att användas som en upptagen arbetsyta, en plats att koppla av, en plats att underhålla etc.

Typer av tyger att använda

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsområde 4 Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

Du måste veta om du vill ha brokad eller siden. Dessa arter bör undvikas om du har barn och husdjur. Det är mer vettigt att använda material som är tvättbara, användbara och har lång livslängd. Du kommer säkert att komma överens om att du är för upptagen för att oroa dig för varje spill och fläckar. Livet är för kort för så mycket krångel. Vänta tills barnen har vuxit upp i ditt helt vita vardagsrum och använd okomplicerade sitsöverdrag och kuddar som inte har djurhår.

Inkluderingen av smarta platser

Användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme 5 användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme

Om du vill ha en mer formell ton kan du uppnå detta mål genom att använda djupa färger, texturer och till och med mönster. Gardiner ska nå precis ovanför golvet istället för att samlas i många kaskader på golvet för att inte förföra barn och husdjur.

Observera att målningar, inramad konst och akvareller ger en fin känsla i alla rum och kan placeras tillräckligt högt så att de inte täcks av fingeravtryck och fläckar. Det är en bra idé att visa samlarobjekt på hyllor eller inbyggda program så att de inte skadas. Detta kräver att de är utom räckhåll för skada.

Underhållningsenheter och skåp har funktioner för vuxna och barn. Toppen kan vara för föräldrar och en nedre hylla eller två kan vara för barn att lagra spel, leksaker och berättelseböcker.

När det gäller underhållning

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme 6 användbara tips för att utforma ditt eget bostadsutrymme

Undrar vem som kommer att titta på TV. Om mer än två personer är närvarande räcker inte en soffa och stol för rummet. Förutom en soffa och några stolar hittar du kuddar för extra sittplatser på golvet och till och med barnstorlekar, vilket är mycket inbjudande för ett litet barn.

Många sidobord ger ett bra modeuttryck för snacks och drycker. Använd hopfällbara när ditt utrymme är begränsat. Få ett fast soffbord i närheten, eftersom människor gillar att vila fötterna på det och placera andra mindre solida delar i andra delar av huset där fötterna inte stör dem. Bord av laminat eller lackade skadas inte av våta glasögon.

När det gäller husets hjärta – köket

Användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme 7 användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme

Förmodligen kockar du eller någon annan i huset. När du lagar middag kanske du också vill kunna ta hand om barnen som gör sina läxor. Olika arbetsområden, två handfat och tydliga korridorer säkerställer anständig effektivitet. En ö är perfekt för en kock och för människor som vill samlas i köket.

Samma mängd tanke bör läggas i varje rum som inkluderar badrummet. Om badrummet används av alla familjemedlemmar är noggrann planering verkligen viktigt. Förutom att implementera rätt material, vill du också inkludera gott om lagringsutrymme för handdukar och andra föremål.

Två handfat, ett badkar, separat dusch och toalett i sitt eget slutna utrymme gör ditt badrumsområde väl lämpat för din livliga familj.

Skapa en fristad i ditt sovrum

Användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme 13 Användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme

Lyx lyser när en master-svit har eget badrum. Varje sovrum är dock verkligen en härlig tillflyktsort om det görs rätt när det gäller design, inredning och funktionalitet. Några idéer är en bra säng att vila, en soffa eller stol att koppla av i medan du läser, bra belysning för att läsa eller använda datorn, ett fönster med fin utsikt och andra saker du gillar och behöver. Se till att du inkluderar det du gillar.

När det inte finns någon matsal

Användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme 12 användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme

Vissa rum måste vara flera rum. En matplats kan skapas genom att placera ett hopfällbart bord på ena sidan av vardagsrummet. När du kommer, flytta bordet från väggen och ställ upp några stolar eller några bänkar att sitta på. Lägg en soffa på ett kontor som dras ut i en säng för att göra det till ett rum när det behövs.

Om utrymmet är trångt kan du använda ett kombihörnbord och skrivbord och hänga några hyllor för maximal användning av utrymmet. Och så att din kontorsstol matchar din soffa kan du skapa skyddsöverdrag för din soffa och din kontorsstol av samma tyg.

Letar du efter någon speciell, ett unikt element eller en specifik färg

Användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme 11 användbara tips för att skapa ditt eget bostadsutrymme

Leta efter färger och färgbroschyrer samt dekorationsmagasin och böcker. Se till att du ingår i dessa möbelkataloger och produkttillverkares webbplatser.

Besök designmodellhus och Bauhaus-hus – och till och med titta runt i din trädgård för inspirerande idéer. Dekoratörer har under en tid insett att även en solros kan ge inspiration till ett vackert utrymme.

När det gäller humör

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme 21 Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

Känslan av ett rum är stämningen i atmosfären, vilket uppnås genom val av färg, möbelstil, omfattning av struktur och mönsteranvändning, samt inkludering av valda tillbehör. Eftersom det definitivt finns så mycket att tänka på för att skapa stämningen kan det vara ganska roligt att skapa ett tema genom ett valt stycke.

Något annat att tänka på

Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme 8 Användbara tips för att designa ditt eget bostadsutrymme

Det är absolut nödvändigt att göra din forskning innan du träffar en inredningsarkitekt eller dekoratör. Du måste veta hur ditt utrymme ska vara och vilket syfte det kommer att användas för. Bestäm vad du behöver hjälp med och hur mycket du behöver den hjälpen, vad du behöver och vad din budget är.

Var noga med att prata med inredningsarkitekten eller dekoratören i början av ditt projekt, eftersom deras servicekostnader kan stiga ganska snabbt. Se till att du väljer en person som passar din stil. Det är klokt att bläddra i portföljer och då kommer du att se om du gillar vad de gjorde och om du skulle kunna bo i ditt hus om det ser ut som om du inte kunde. Det är en stor skillnad mellan att tycka om något och faktiskt kunna bo där.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*