Home / Hem / Idéer för utomhuskök som hjälper dig att bygga dina egna
Idéer för utomhuskök som hjälper dig att bygga dina egna

Idéer för utomhuskök som hjälper dig att bygga dina egna

Sommaren är precis runt hörnet, vilket innebär att det är nästan dags för aktiviteter som matlagning och andra typer av utomhusunderhållning för familj och / eller vänner. Även om dessa aktiviteter låter roliga och spännande, kan de också bli ganska tröttsamma tack vare att du går fram och tillbaka från att servera mat och dryck till dina gäster.

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-91-utomhus-kök-idéer-som hjälper dig att bygga din egen

Det finns dock inget att oroa sig för eftersom det finns en enkel lösning som kan hjälpa till att lindra allt detta. Den enda lösningen är ett utekök. Det här är det enda som gör att du lyckas hantera hela din trädgård med minimal ansträngning, och du kommer inte heller att behöva fortsätta springa in i ditt hus för att hantera mat och dryck.

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-7-utomhus-kök-idéer-för-att-hjälpa-dig-bygga din egen

En av de största och vanligaste aktiviteterna relaterade till sommarsäsongen är cookout. Detta är något som lätt kan vara framgångsrikt när man bygger ett utekök. Ännu bättre är det faktum att du kan göra så många designförbättringar som du vill. Det är dock viktigt att hålla din budget i åtanke när du överväger detta.

Här är några användbara tips att skriva ner och följa i förhållande till dina idéer till design av utekök.

Var så beredd som möjligt

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-dig-bygg-din-egen-5 utomhuskökidéer som hjälper dig att bygga din egen

Oavsett vad dina utomhuskökidéer är, bör en av de viktigaste och viktigaste delarna av din skapelse vara en yta för matlagning. Detta kan göras antingen i form av ett litet bord eller i form av en skräddarsydd produkt. Du måste också ha tjänster av stor belysning i det troliga fallet att din samling fortsätter långt ut på natten, liksom ett slags skydd för kocken för att hålla honom säker medan han arbetar. Vissa människor väljer också att installera utrustning som diskbänkar, men bara om deras budget tillåter det.

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-8-utomhus-kök-idéer-att-hjälpa-dig-bygga din egen

Många olika utomhusköksdesigner är smarta och kreativa nog för att helt förvandla ett enkelt utomhusutrymme till ett som är bekvämt och roligt för både dig och dina gäster. Andra designidéer att överväga är att placera fyra stolpar i marken och drapera ett tygstycke mellan dem, vilket skapar ett provisoriskt parasoll att sitta under. Dessutom bör tältpinnar användas för att förankra linjer som löper från själva stolparna till gräsmattan om du väljer det.

Samla in material och basutrustning

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-3-utomhus-kök-idéer-att-hjälpa-dig-bygga din egen

En viktig aspekt att tänka på är att alla ytor på ditt utekök måste vara utformade för att klara de olika väderförhållandena i det område där du bor. Här är några av de mest hållbara materialen du bör välja för att hjälpa till med detta:

 • Rostfritt stål
 • skiffer
 • sten
 • Bit
 • bricka

Dessutom är det viktigt att du ser till att alla material du väljer till ditt utekök är speciellt utformade för utomhusområdet. Det första steget i att bygga ett utekök på ett befintligt däck är att se till att däcket i sig är tillräckligt strukturellt för att bära utekökets vikt.

Andra bekvämligheter att tänka på i utekökidéer är bekvämligheter som kan användas för organisering och förvaring. Dessa kan inkludera:

 • Papperskorgar som kan dras ut
 • Korgar för servetter
 • städtillbehör
 • Drick glas

De faktiska matlagningsytorna du kommer att använda är en annan viktig faktor att tänka på när du planerar byggandet av ditt utekök. Två av de vanligaste matlagningsytorna är rökgrillar och fristående spisar. När du bestämmer vilken av dessa du föredrar mest, planera detaljerna i ditt utekök på just den matlagningsytan.

Tänk på några fler saker

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-1-utomhus-kök-idéer-som hjälper dig att bygga din egen

Nedan följer några fler aspekter av utekökidéer som du bör tänka på när du faktiskt skapar den.

Var så modern som du kan. Anpassa ditt utekök till antingen din stil eller det totala inredningen i ditt hem.

Se till att du har så mycket lagringsutrymme som möjligt. Både utekök och inomhuskök kräver tillräckligt med lagringsutrymme. Det bästa materialet för detta är rostfritt stål, som alltid är lämpligt för alla utomhusområden.

Designa och behandla ditt utekök som ett riktigt rum. Gör det så mysigt som möjligt och täckt för att undvika att bli störd av dåligt väder utomhus när du lagar mat.

Överväg att lägga till en vedspis. Inte alla vill bara äta hamburgare och korv i ditt utekök hela tiden, vilket gör pizza till ett underbart alternativ.

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-10-utomhus-kök-idéer-att-hjälpa-dig-bygga din egen

Se till att du har tillräckligt med uteservering för din familj och andra gäster. Lägg till ett bord med massor av stolar för maximal komfort.

Glöm inte att ta med belysningen. De flesta utomhusgrillar äger vanligtvis rum på natten. Överväg därför att använda en mångsidig takfläkt och ljus som en del av din utomhusköksdesign.

Överväg att installera ett unikt yttre golv. Vanligtvis används olika plattor och stenalternativ i dessa områden. Så ta en stund att tänka på denna idé för ditt eget utekök.

Överväg att installera en utomhus diskbänk. Detta är en anordning som är absolut nödvändig för utomhusmatlagning, särskilt när det gäller rå kött. Detta kräver tjänster från en professionell rörmokare för att få bästa resultat.

Installera en matplats utomhus

När människor äter ute borde de inte alltid behöva sitta på en vacklande bänk eller filt på golvet, vilket också kan vara obehagligt. En matsal utomhus kan vara ganska elegant och likna att äta inomhus. Följande kan användas för denna typ av installation:

 • Gårdsbord
 • Tillräckligt lagringsutrymme
 • Vintageinspirerade sittplatser

Bygg ditt eget picknickbord

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-2-utomhus-kök-idéer-som hjälper dig att bygga din egen

Om du är bekvämare att sätta upp ett hopfällbart bord när du ställer in ditt utekök, bör du söka råd från många olika professionella festplanerare som säger att cirka 10 kvadratmeter per person ska fördelas för att ge tillräckligt med tillgång.

Planera för mycket ventilation och belysning

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-6-utomhus-kök-idéer-att-hjälpa-dig-bygga din egen

När du bygger ditt utekök är det särskilt viktigt att planera för olika mängder utomhusljus. För att få ut mesta möjliga av grillning utomhus, installera taklampor som infällda lådor. Se till att alla lampor du planerar att installera är UL-Wet-klassade eftersom de tål tuffa väderförhållanden. Utomhus takfläktar är också ett utmärkt sätt att hålla luften i rörelse och lägga till den övergripande komforten i utomhusköket.

Se till att ditt skydd är inställt för skydd

Utomhus-kök-idéer-som-hjälper-dig-hjälper-din-egen-4-utomhus-kök-idéer-som hjälper dig att bygga din egen

Dåliga väderförhållanden utomhus kan verkligen komma i vägen för alla planer du har för ditt utekök. Av denna anledning är det särskilt viktigt att du täcker hela ditt utomhusköksutrymme, inklusive med ett helt tak, ett delvis tak eller en yttre skärm.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*