Home / Hem / Idéer för restaurering och ombyggnad av badrum
Idéer för restaurering och ombyggnad av badrum

Idéer för restaurering och ombyggnad av badrum

Om du är desperat efter en badrumsrenovering men inte har tillräckligt med pengar finns det alltid ett sätt att få en spännande, uppdaterad budget. Oavsett om du bara letar efter ett snabbt lack eller eleganta nya armaturer, finns det ett brett utbud av fantastiska badrumsidéer att välja mellan.

Problemet med badrumsrenoveringar är att de kan vara extremt kostsamma, vanligtvis för att majoriteten av husägare saknar kompetens och motivation att uppfylla de komplexa kraven i ett badrumsprojekt. Så de anställer proffs för att hantera det VVS- och kakelarbete som krävs för denna typ av renovering och kostnaden går omedelbart upp. Den här artikeln tittar på sätt att renovera ditt hems badrum utan att gå sönder.

Lägg till en färgsticka

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-9 Badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

En av de bästa och enklaste idéerna för badrumsrenovering är att bara lägga till ett lager färg. Ljusa, levande och samtida färger kan återuppliva även det tråkigaste badrummet och ge det ett helt nytt liv. En av de senaste trenderna är jordnära och naturliga nyanser som grönt, beige och brunt som kan spridas i hela rummet med hjälp av färg eller tapeter. Om ditt badrum är litet, desto bättre för det är inte bara snabbt och enkelt att måla utan det kostar nästan ingenting!

En enda burk färg räcker för att modernisera ett litet badrum. Eftersom det är så billigt kan du alltid prova något mer vågat. Om du inte gillar ditt nya utseende kan du alltid måla om det mer traditionellt utan att kosta världen. Försök måla taket på ditt badrum när du målar om. Välj en färg som komplimangerar väggarna och gör rummet ljusare, till exempel B. ljusblå eller gul. Ett annat bra sätt att bara lägga till en touch av färg eller mönster är att använda ett par dekaler som är noggrant placerade runt rummet för att fånga uppmärksamhet.

Förbättra dina DIY-färdigheter

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-12 badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Om du gillar att förbättra hemmet och tror att du vill prova ett mer komplext projekt, bör du undersöka och lära dig mer om badrumsrenovering. Det finns massor av information där ute på internet och du kan till och med hitta steg-för-steg-guider för att lära dig hur man gör en mängd olika hemrenoveringar. Ett annat alternativ är att besöka din lokala hårdvaruaffär och se om de har workshops som visar dig de relevanta färdigheterna du behöver. För en ivrig och äventyrlig husägare är ett DIY-projekt ett underbart sätt att spara pengar, fräscha upp ditt badrum och skapa något att vara stolt över i ett slag. Försök att installera paneler med brädbrädor eller ändra dina armaturer för att få en mer aktuell look.

Byt belysning

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-2 Badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Att ändra din belysning kan omedelbart ändra utseendet på ditt rum. Det finns en mängd olika belysningsalternativ som är lämpliga för installation i badrum, från infällda lampor till spegelbelysning. Var kreativ och moderniser ditt rum.

Ge dina garderober en makeover

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-1 Badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Om du känner att du har fastnat med föråldrade badrumsskåp men inte har råd med ett mer modernt alternativ, oroa dig inte. Ett lager färg får även den trötta gamla garderoben att se helt ny ut. Slipa helt enkelt och måla om med en ljusvit eller modern nyans för ett helt nytt utseende. När du arbetar med dina skåp, var noga med att uppdatera handtagen – ett super billigt sätt att se ut som om du just köpt nya skåp i butiken!

Uppdatera din tvätt

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-4 Badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Om dina handdukar är långt förbi användningsdatum, var inte rädd att bara kasta dem i papperskorgen. Köp fina nya mjuka handdukar som kommer att komplettera ditt badrums tema. Även handdukar av hög kvalitet är relativt billiga och väl värda investeringen. En ny badmatta, duschdraperi och nya persienner eller draperier kan läggas till samtidigt för att utöka ditt färgtema till låg kostnad. Om ditt tema är neutralt, välj ljus och levande linne, eller vanligt vitt för ett rum med ljusmönstrade väggar.

Släpp ditt toalettsitsskydd

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-5 badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Det är lätt att glömma grunderna när man överväger en badrumsrenovering, men ett toalettsitsskydd kan verkligen förstöra utseendet på ditt rum. De är inte bara ohälsosamma, de är fruktansvärt inaktuella. Bli av med det och omedelbart kommer ditt rum att transporteras in i 2000-talet!

Tänk på återhämtning

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-3 badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Om ditt badrum har gamla funktioner är det kanske inte rätt väg att överge dem till förmån för något mer modernt. Det finns många intressanta badrumsrenoveringsidéer där ute som du kan utforska. Så länge dina kranar fungerar ordentligt kan du återställa vackra antika funktioner som klofotkar som gör en stor comeback. Ironiskt nog kan det att ditt badrum blir modernt att återställa det gamla! Sök på internet för att få restaureringstips för att återfärga missfärgade åldrande badkar och snart ser ditt rum ut. Medan du funderar på ett klassiskt återupplivningsutseende, överväga att lägga till en utsmyckad gjutning eller spegel i barockstil för att ge det samtida utseendet en twist.

Ge allt väl rent

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-8 Badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Det låter uppenbart, men om din injekteringsbruk är smutsig och täckt av mögel, kommer ditt badrum aldrig att se som bäst ut. Använd lite armbågsfett och ett bra rengöringsmedel och få dina plattor tillbaka till orörda skick. Om du vill spendera lite mer kan det spara mycket rengöringstid och är hälsosammare på lång sikt att byta ut vanliga plattor med specialbakterier. Se till att fula rengöringsprodukter inte syns för att förhindra att ditt badrum ser ut. Att ha en bekväm hängande caddy i din garderob är ett utmärkt sätt att hålla produkter utom räckhåll och också utom räckhåll för barn.

Dekorativa detaljer

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-6 Badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Det finns många små detaljer som du kan lägga till i ditt rum för att skapa en mysig, modern känsla. Doftljus är billiga och ger ditt badrum ett lyxigt utseende. En vacker bild i ett kompletterande tema till ditt rum är också ett enkelt sätt att fånga ögat. Konstverk på temat vatten – floder, stränder eller nautiska färger fungerar mycket bra. En vacker spegel är ett härligt sätt att dekorera ditt rum och det finns många alternativ att välja mellan. En lutad spegel är en bra idé eftersom den gör spegeln tillgänglig för även de kortaste familjemedlemmarna. Ett glänsande nytt badrumsset med tvålhållare, tandborstkopp och handtvättdispenser är en enkel lösning för att lysa upp ett tråkigt rum och lägga till en attraktiv finish.

Ta din tid

Badrums-restaurering-och-ombyggnad-idéer-11 Badrum-restaurering-och-ombyggnad-idéer

Rom byggdes inte på en dag och inget badrum byggdes om på en dag. Varje renoveringsprojekt tar tid och framför allt ett badrum. Bli inte avskräckt genom att sprida olika delar av din renovering över flera dagar, veckor eller till och med månader. På det sättet blir kostnaden inte för hög på en gång och du kommer inte att känna stressen av tidsbegränsningar. Överväg att först måla om och sedan byta lampor ungefär en vecka senare och sedan eventuellt byta lampor några veckor senare.

Prioritera din badrumsrenovering och bestäm vad du ska göra först. Planera noggrant din budget och renoveringsplan för att undvika stress och besvär senare. Hitta inspiration för ditt badrumsrenovering och uppdatera ditt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*