Home / Hem / Idéer för kökväggsdekor
Idéer för kökväggsdekor

Idéer för kökväggsdekor

Vackra möbler, perfekta skåp och dina drömredskap ber bara om att dekorera ditt kök.

När alla dessa saker är på plats är det återstående att räkna ut hur man dekorerar ett kök.

För att förhindra att allt verkar kalt vill du antagligen ha dekorerade köksväggar.

Köksväggarnas design är enkel och kan lägga mycket till ditt kök. Inredningen för köksväggen är lätt att placera utan att ta plats. Det kan vara en riktig välsignelse för alla som har ett litet kök. Stylingen är upp till dig också, vilket innebär att du kan ändra hela temat i ditt kök med några väggdekorationer eller bilder av köksväggar.

La-Salle-Model-by-Divco-Custom-Homes Kitchen Wall-Décor Ideas
Bildkälla: Divco Custom Homes

Den svåra delen att räkna ut hur man dekorerar köksväggar är att ta reda på var man ska börja. Ett snabbt besök i en dekorationsbutik ger fler idéer och alternativ för att dekorera köksväggar som du kan lita på.

Medan du enkelt kan köpa en bild, väggklistermärke eller platt väggskulptur till ditt kök, kan du också skapa din egen för ett billigare och mer personligt sätt att dekorera köksväggar.

Kitchen1-by-EMI-Interior-Design-Inc Idéer för köksväggdekorer
Bildkälla: EMI Interior Design, Inc.

Allt som krävs för att räkna ut din idé för projektet är att samla in dina material och lite armbågsfett. Nedan följer några av våra idéer för att dekorera DIY köksväggar.

Vart ska det gå?

En av de första sakerna du behöver göra när du köper eller skapar väggkonst för kök är att överväga vart det ska leda i ditt kök. Ett kök är en upptagen, potentiellt stökig plats eftersom det är där du ska laga mat och städa.

Allt du sätter på väggen måste antingen vara hållbart och enkelt att rengöra, eller så behöver det inte sprängas. Utrymmet mellan tak och skåp (kallas avslöja) är ett utmärkt utrymme för alla typer av väggkonst som passar.

Köksväggdekorationsidéer från Columbine-by-Level-Ground-Enterprise-LLC
Bildkälla: Level Ground Enterprise, Inc.

Det finns oändliga idéer för köksväggar. En bra start är ett konstverk. Det är inte många som tänker på ett kök som ett bra ställe att visa konst, men tänk hur ofta människor spenderar tid där.

Konst på dina köksväggar kan göra utrymmet mer intressant och ge det mer personlighet. Rätt pjäs kan sätta temat för ditt kök ihop mycket bra.

Reclaimed-art-of-art-by-design plattform kök vägg inredning idéer
Bildkälla: Designplattform

Du kan köpa konstverk med kökstema nästan var som helst, liksom vilken typ av konst du helst vill. Det finns många konstverk med temat bakning, matlagning eller matsal. Det finns massor av vintagestilbilder som ser riktigt bra ut och som är lätta att replikera med vintage-kokbokillustrationer.

Miljövänligt av TruexCullins Architecture Interior Design Kitchen Wall Decor Ideas
Bildkälla: TruexCullins Architecture + Interior Design

Inramad konst är inte ditt enda alternativ för kökväggsidéer. Du kan lägga till väggbeklädnader, vilket är ett allt vanligare inslag i köksdesign. Prova överdimensionerade och antika redskap, gobelänger med mat eller vanliga köksredskap smaksatta med djärva färger.

Integrity-of-Marvin-Windows-and-Doors-by-Beach-builders ger idéer till köksväggdekorationer
Bildkälla: Strandbyggare levererar

Hyllor kan också användas för ditt kök väggdekoration. Platta hyllor med tillbehör och accenter kan se riktigt bra ut i ett litet kök. Det är ett bra alternativ eller lägg till färg genom att antingen måla den eller köpa den i ljusa färger.

London-Kitchen-by-Henry-Woide Kitchen-Wall-Decor-Ideas
Bildkälla: Henry Woide

En annan ny trend i köket är stora bokstäver i djärva färger och teckensnitt. De är vanligtvis gjorda av lätta men robusta metaller, så de är båda lätta att använda och hållbara samtidigt. Med dessa kan du uppnå en bra visuell påverkan av din väggdekoration. Kom ihåg att använda bokstäverna i ditt hushålls initialer eller namn.

Clapboard-stil-hus-av-Smith-Vansant-Architects-PC kök vägg inredning idéer
Bildkälla: Smith & Vansant Architects PC

Växter och djur kan också se bra ut i din köksväggdekor. Korgar med frukt och grönsaker är populära bilder, liksom scener av fåglar och djur som leker. Det finns många teman och stilar för denna typ av väggkonst. Så se om de matchar stilen i ditt kök.

Words-by-Tifa-Concept-Inc idéer för köksväggdekor
Bildkälla: Tifa Concept Inc.

Omfärga i glada färger

Skåp tar mycket plats i ditt kök. De är vanligtvis av trä eller har en neutral färg, liksom dina apparater. Väggdekor kan möjligen vara din enda chans att lägga till en levande färg i din köksdesign. Häng upp en samling festliga tallrikar eller använd ljusa plattor för att platta din backsplash. Använd färgglada foton eller konstverk.

Fulham-traditionella-kök-av-Williams-Ridout kök vägg-inredning idéer
Bildkälla: Williams Ridout

Om du vill ha något annorlunda, sträck färgglada kökshanddukar över dukramar och häng tre av dem precis bredvid varandra. Dessa ramar är lätta att hitta i hantverksbutiker. Allt du behöver göra är att linda handdukarna bakåt och trassla dem. Du kan också använda andra tygremsor.

Två gånger prisbelönta kök-by-Normandie ombyggnad kök vägg inredning idéer
Bildkälla: Rekonstruktion av Normandie

DIY silverbestick silhuetter

Hitta mallar online för att skapa dem och välj sedan ett ark med det material du vill använda. Använd skärverktyget som krävs för att klippa ut mallarna från materialen och du har ett helt nytt väggkonst för ditt kök.

Kök-by-Apollo-Contracting-Corporation kök vägg inredning idéer
Bildkälla: Apollo Contracting Corporation

Glaserad väggkonst

För den önskade glanseffekten i denna DIY köksväggdekor behöver du en glasyr eller lim att hälla på. Mät din design, klipp av den, försegla den och låt den torka i några dagar. När det är klart kan du hänga det i ditt kök.

Anpassa det

Ge ditt kök väggdekoration en personlig touch. Det är ditt hem och du tillbringar mycket tid i ditt kök, särskilt om det också är platsen för din matsal. Kom ihåg att göra personliga uttalanden med bokstäver eller tecken som säger saker som ”Annes kök”.

Dandelion House By Loop Design Kitchen Wall Décor Ideas
Bildkälla: Loop design

Du kan till och med beställa väggdekaler efter mål som också har sådana saker. Om du vill byta ut det ibland, täck en vägg med tavla eller tavelfärg så att du kan klottra och radera allt du vill.

Visa upp dina köksartiklar

Många föremål som du kan köpa till ditt kök är inte bara användbara utan ser också bra ut. Skaffa en dekorativ väggklocka. Använd ett snyggt organisationssystem. Visa upp dina coola kaffemuggar genom att hänga dem på en presentationshylla.

The-Library-Building-Clapham-by-Chris-Snook köksväggdekorationsidéer
Bildkälla: Chris Snook

Häng dina bästa krukor på väggen. Öppna hyllor kan visa vackra kryddbehållare eller färgglada kannor. Var kreativ och älska att visa vad du använder i ditt kök.

Slutsats

Det här är några bra idéer som hjälper dig om du undrar hur du ska dekorera en köksvägg. Kom ihåg, oavsett om du går för DIY-konstverk eller köper nya bitar till dina köksväggar, det är ditt kök. Njut av möjligheten att anpassa rummet!

Årets hus från Andrea-Schumacher-Interiors idéer om köksväggsdekor
Bildkälla: Andrea Schumacher Interiors
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*