Home / Dekor / Idéer för köksridåer
Idéer för köksridåer

Idéer för köksridåer

KÖK GARDIN IDÉER – Köket måste ha ett fönster för god ventilation. Naturligt ljus kan komma in i ett kök eller reflekteras på en köksbänk eller handfat. Detta hjälper dig att bara tända belysningen på natten och kostar därför mindre energi.

För vissa täcker de köksfönstret med en gardin. Bortsett från estetiska aspekter kan en köksridå skydda dig från alltför mycket solljus. En köksridå kan hjälpa till att skydda vad som händer i köket från förbipasserande om du vill ha integritet.

Fin köksridå

Fin köksridå
Källa: homedit.com

Gardinen väcker mycket uppmärksamhet i detta exempel. Inom denna mittpunkt bearbetas varje aspekt noggrant. Köket väljer en fönsterruta som täcks av den tjocka och vackra gardinen.

Gardinen får till och med ett speciellt “tak”, en annan trevlig sak att se. Gardinen är insvept i grått med svarta prickar. Gardinen kan dras i olika riktningar efter önskemål.

På bilden är gardinen placerad i mitten så att du kan titta ut och reflektera naturligt ljus in i köket.

Varm köksridå

Varm köksridå
Källa: diynetwork.com

Du kanske letar efter en köksridå som kan dras upp och ner. Den här bilden visar ett bra exempel på hur denna gardin kan användas. Gardinen använde troligen bitar av trä som skurits i tunna.

Gardinen passar bäst i det här mellersta köksfönstret. Dra helt enkelt gardinen upp och ner efter behov. Med tanke på träet ser gardinen varm och bekväm ut.

Gardinen är mjuk variation i köket är mestadels klädd i vitt. Köket verkar inte välja en motivridå eftersom den väljer det blå motivet backsplash.

Estetisk köksridå

Estetisk köksridå
Källa: laceainarie.com

Vår tredje idé har ett coolt tips. Du kan välja en köksridå efter temafärgen på ditt kök. Detta kök väljer gardinfärg brunt och vitt för att matcha motivets färger i köket.

För att undvika tristess väljer köket motivridån. Den smakfulla designen kommer tydligt ur gardinen. Löv, kvistar och blommor verkar färga köksridån. Vi får ett högt estetiskt värde från gardinen.

I det neutrala köket erbjuder gardinen eleganta variationer som alltid kan underhålla när du tillbringar tid med att laga mat eller tvätta smutsiga tallrikar.

Solig köksridå

Solig köksridå
Källa: sinhvienthienan.net

Det klassiska köket innehåller faktiskt permanenta inredningsaspekter som gör att vi dras till. Den här gången ska vi prata om köksridån i den här bilden. Vitt och gult blir temafärgerna för köksridån.

Vit blir själv motivets färg för köket. Brown kommer faktiskt på andra plats, men köket väljer istället gult. Som du ser ser gardinen ljus och klar ut. Det som intresserar oss är gardinens arrangemang.

I ett sådant kvartalsinställningar kopierar gardinen ett klassiskt gardintillverkning, som det vanligtvis gör.

Genomskinlig gardin i köket

Genomskinlig köksridå
Källa: decorits.com

En välbekant köksridå i ett minimalistiskt kök. Det här köket hänger en genomskinlig gardin som ger naturligt ljus och utsikt över området. Detta motsvarar själva den minimalistiska köksidén.

Gardinen består av de genomskinliga dukarna som faller från topp till botten. Du kan dra gardinen åt höger, vänster eller föra ihop den i mitten av fönstret. Gardinen är klädd i grått, vilket möjliggör maximal reflektion.

Med valet kan ljus komma in i köket även när gardinen är helt stängd, som bilden visar.

Fredlig köksridå

Fredlig köksridå
Källa: greenbrookdesign.com

Vi är mer intresserade av gardinlayouten. I likhet med den fjärde idén är gardinen så snyggt ordnad. Gardinen blir en dekoration för detta neutrala och enkla kök.

Gardinen täcker nästan hälften av fönstret. Vi tror att gardinen kan dras ner för att täcka alla delar av fönstret. Gardinen är klädd i grått och har samma färg som temafärgen i köket.

Motivridån och köksfläkten blir variationer för det grå köket.

Smart köksridå

Smart köksridå
Källa: laceainarie.com

Den sjunde idén delar ett allmänt koncept med den andra. Båda använder trä som huvudmaterial för gardinen. Denna punkt väljer för modern användning av gardiner. Vi tror att de flesta av er har sett denna gardinmodell, som huvudsakligen används på kontor.

Vi kallar detta en smart gardin på grund av denna användning. Du kan dra den upp och ner genom avdragaren som hänger på fönstrets högra sida. Med avdragaren kan du justera gardinsrörelsen.

Så gardinen kan fortfarande släppa in svaga strålar i köket om du inte stänger den helt.

Kreativ köksridå

Kreativ köksridå
Källa: anfirock.com

En geometrisk köksridå erbjuder en unik stil för ditt kök. Det här exemplet visar att ett brett koncept kan göra platsen cool. I ett mjukt kök som det här erbjuder gardinen en oberoende variation.

Gardinen är varierad i sitt geometriska urval och kan täcka alla delar av det enda stora fönstret. Dra helt enkelt gardinen upp och ner för att använda gardinen. Även om det mestadels är klädd i svart passar gardinen in i köket, som oftast är insvept i en delikat blått.

Gammaldags köksridå

Gammaldags köksridå
Källa: traditionalhome.com

Den klassiska köksridån erbjuder dig ett enkelt och traditionellt sätt eller arrangemang. Detta står i kontrast till fjärde och sjätte idéerna, som alla är inspirerade av det klassiska arrangemanget av köksgardinerna.

I det här gamla köket beundrar vi hur köket håller gardinen traditionell och mysig. Det stora fönstret innehåller den blå och vita gardinen som hänger på detta sätt. Gardinen täcker alltså en halv del av fönstret.

Vi tror att de flesta av oss har sett det välbekanta gardinmaterialet och placeringen en gång. Gardinstilen används främst i traditionella hem.

Cool köksridå

Cool köksridå
Källa: thechocolatemoosemt.com

Vårt sista förslag skiljer sig på vissa sätt från de tidigare exemplen. Vi begränsar vårt fokus till valet och placeringen av gardinfärger. I motsats till idéerna ovan väljer köket en svartvit gardin som inte matchar temafärgen i köket.

Som kan ses här väljer köket blått och brunt som motivfärger. För det andra är gardinerna uppdelade i två sidor. Detta är ett annat välkänt val för en sådan fönsterruta.

Flytta helt enkelt gardinen åt höger eller mitt, beroende på hur mycket naturligt ljus och sikt du vill ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*