Home / Hem / Idéer för industriellt kök: skåp, hyllor, stolar och belysning
Idéer för industriellt kök: skåp, hyllor, stolar och belysning

Idéer för industriellt kök: skåp, hyllor, stolar och belysning

Ett industrikök är en fantastisk blandning av vintage och modern design.

Industrikök använder omfattande öppna tegelstenar, metall, träbjälkar, naturligt trä och massiva bänkskivor. Det är en tydlig och rå form av inredning med gott om plats för personliga detaljer.

Om du vill skapa ett kök i industriell stil är det lätt att bli överväldigad. Stilen är så eklektisk att du knappt vet var du ska börja. Modern industriell inredning är beroende av den modernaste köksutrustningen och designen och ger lite råhet.

Det här verkar bra. Även en snabb genomgång av alternativen för design av ett industrikök avslöjar en rad alternativ för allt och alla.

Här är vår guide som hjälper dig att designa ett smart, modernt industrikök som både ser bra ut och fungerar som ett bra ställe att laga, äta och umgås med.

Industriella köksskåp

Vagn-hus-för-trädgård designar idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Garden Designs

Grunden för en bra köksdesign är skåpen. Det finns många bra alternativ för industriella köksskåp. Nyckeln är att få utrymmet att se så stort ut som möjligt, även i ett litet kök. Att ha mycket lagringsutrymme är till stor hjälp, liksom rätt storlek på dina köksskåp.

Blanda texturer och kontrasterande element. Använd skåp av naturligt trä med tennfinish. Har inbyggda metallskåp med glasfönster. Industriköksdesign kan vara så snygg eller rå som du vill. Skåpen du använder går långt för att avgöra hur slutresultatet kommer att se ut.

Sunnyland-Residence-by-Rosewood-Custom-Builders Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Anpassad byggare gjord av rosenträ

För skåp och låddrag kan du använda allt som ser bra ut. Enkla metalltåg, eller mer industriella tillverkade av återvunna material, är båda bra val.

Plast och ljusa färger går inte särskilt bra i ett industriellt kök och bör undvikas. Större handtag gör att ditt kök ser praktiskt ut och fokuserar på användarvänlighet, ett av kännetecknen för industriell design.

Hyllor för industriellt kök

Industriellt-mörkt-grönt-kök-med-en-vintage-twist-by-hållbara-kök-2 idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Hållbara kök

Jämför dina stängda skåp med öppna hyllor. Stora hyllor av naturligt trä ser väldigt bra ut, liksom hyllor av borstat stål eller bronsmetall. Undvik allt som verkar för känsligt och undvik blommiga blomningar. Du hittar trähyllor som ser ut som synliga balkar som ser bra ut i ett industrikök.

Homerton-Warehouse-by-Paul-Craig-Photography Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Paul Craig Photography

Öppna hyllor ger dig också möjlighet att visa tillbehör eller till och med dina rätter. Använd behållare som ser praktiskt ut som masonburkar eller kryddburkar med djärva bokstäver. Återigen vill du inte ha något som innebär delikatess. Ditt industrikök får sitt organiska utseende genom användning av obehandlat trä, inte genom bilder av löv och blommor.

Industriellt kökshandfat

The Old-Fish-Cellar-Mousehole-by-Camilla-Banks-Interior-Design idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Inredningsdesign av Camilla Banks

A industriell diskbänk bör vara stor och pragmatisk. Stora lantliga handfat som ursprungligen var avsedda för konservering, matlagning och tvätt ser bra ut så länge de inte är färgglada. Du kan också använda mindre, mer moderna handfat. Ta en titt på rustikt designade handfat för några bra idéer.

Din industriella kran och strålkastare kan ha ett antal utseende. Om du vill att ditt kök ska se extra rustikt ut, skaffa en kran och kranar som ser ut väder.
Industriellt-mörkt-grönt-kök-med-en-vintage-twist-by-hållbara-kök-2-1 idéer för industriella kök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: TOLA-arkitektur

Du kan också leta efter snyggare versioner av borstad metall för att ge stilen en modernare stil. Lamporna ska alla vara stora och lätta att se. Detta ger också industriköket en känsla av pragmatism.

Industriell köksbelysning

KitchenLab-by-KitchenLab-Rebekah-Zaveloff-Interiors-2 idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: KitchenLab | Rebekah Zaveloff Interiors

Leta efter rustika armaturer eller modernare uppdateringar av samma stil. Lampor som till exempel efterliknar minljus ser bra ut och erbjuder ett grovt vintageutseende. Den infällda, dämpade belysningen kan belysa rummet och detaljerna som det innehåller.

Queens-Park-House-by-Honey-Bee-Interiors Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Honey Bee Interiors

Du behöver tillräckligt med ljus för att laga mat. Så kom ihåg att välja belysning som ser till att du kan se potatisen du skalar. Varm belysning ser också bra ut i industrikök, vilket jämnar ut stilens grovhet och gör utrymmet mer välkomnande.

Country-Kitchen-by-Designaspace-idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Designaspace

Om du vill äta och underhålla i det här köket är det en viktig sak. Industrikök kan lätt se kalla och hemska ut. Bra belysningsalternativ förhindrar detta.

Industriell köksö

Modern-Industrial-Kitchen-by-Rost-Artisan-Builders Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Rust Artisan Builders

Se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan dina diskar och din industriella köksö. Detta gör rymden hantverksmässig och är mycket viktig för att effektivt uppnå den industriella stilen.

När det gäller materialen som köksön är gjord av fungerar råvarorna bra. Använd rustika träslag för sidospår. För ytan ser mörk granit eller neutral granit med låg glans ut.

Private-Residence-CH-by-KuDa-Fotografie Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: KuDa Photography

Marmor är för glänsande och lyxigt för den praktiska känslan av ett industrikök. Så undvik det. Granit har en industriell, robust känsla och ser till den. Du kan också använda ett slaktarblock som en köksö. Det är tufft och grovt, perfekt för ett kök i industriell stil.

Industriella köksstolar

Loft-lägenhet-Notting-Hill-by-Compass-and-Rose Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Kompass och ros

Matchande köksstolar ser bättre ut i industrikök än en mix-and-match-kollektion. Du vill använda stolar som är bekväma men inte mjuka eller alltför eleganta. Fyrkantiga former ser bra ut.

Se om du kan hitta stolar med industriellt tema tillverkade av rör. Oavslutade trästolar är ett utmärkt val för att balansera hårdmetall och sten i ett industriellt kök.

Jane-Kim-Design-by-Jane-Kim-Designidéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Jane Kim design

För en snyggare look kan du hitta svarta stolar i glesa skandinaviska stilar. Detta kan också vara ett bra budgetalternativ eftersom den här typen av stol är lätt att hitta i IKEA och andra möbelaffärer.

Industriell köksutrustning

Chelsea-Loft-New-York-NY-av-TOLA-Architektur Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: TOLA-arkitektur

Ditt redskap, kylskåp, spis, tvättmaskin och ugn bör alla vara av metall. Undvik krom och leta efter borstad metall istället. Industrikök ser ut som fabriksgolv och hållbara metallföremål lägger till den bilden.

Du kan också använda retroinspirerade kylskåp och andra köksredskap om du föredrar det industriella utseendet. Undvik dock ljusare färger.

Dominique-Anne-Marie-von-Esther-Hershcovich Idéer för industrikök: skåp, hyllor, stolar och belysningBildkälla: Esther Hershcovich

Du behöver inte dölja dina köksredskap. Häng stora redskap där de är lätta att ta tag i och använda. Detta skapar en levd och praktisk effekt.

Slutsats

Ett industrikök är ett användbart utrymme som också ser bra ut. Det blandar retro och moderna stilar till en rå, kantig look som fungerar för både stora och små utrymmen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*