Home / Hem / Idéer för att skapa ett vardagsrum utomhus
Idéer för att skapa ett vardagsrum utomhus

Idéer för att skapa ett vardagsrum utomhus

För det mesta är utomhusområdena en av de mest utmanande dekorationsutmaningarna. De flesta som lätt går igenom förändringar i inredningen är förlorade när de flyttar utanför. Att skapa ett utomhusbostadsutrymme är inte alls svårt om du har rätt knep i ärmen eftersom du kan använda användbara idéer för utomhusdesign för att skapa ett riktigt attraktivt utomhusutrymme.

Planera den större bilden

Idéer för att skapa en utomhusbostadsyta 11 Idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Loot Design House

Vilka är målen för rummet? Syftet är viktigt när du skapar en layout- och dekorationsplan. Vill du äta utomhus eller kanske till och med föra en folkmassa som du vill underhålla? Vilka är dina preferenser för sol och vind? Vill du skyddas eller vill du ha ett rum utan tak som ger en perfekt utsikt över stjärnorna?

16 idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymmeBildkälla: Nick Leith-Smith Architecture + Design

Det här är bara några av de frågor du kan ställa dig själv när du planerar att skapa ett utomhusutrymme som en uteplats eller däck. Val kan bero på budgeten du arbetar med. Skriv ner vad du vill ha och vad du tycker passar dig bäst för att få en tydlig bild av hur allt kommer att se ut.

Du kan be en arkitekt eller landskapsdesigner att hjälpa dig att skapa en långsiktig plan som du kan använda för att visualisera slutresultatet.

Budgeten avgör de flesta av besluten

Idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymme 8 Idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymmeBildkälla: Mint landskapsarkitektur

Analysera och sortera budgeten om du vill veta hur mycket du kan spendera i förväg. Att spendera för mycket är alltid en fara när man dekorerar eftersom människor lätt transporteras med sig. Genom att på ett smart sätt sortera ut alla dina utgifter och prioriteringar kan du tillgodose alla dina behov och behov utan att betala för höga belopp.

Att skapa dimension är bra

Idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymme 10 idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymmeBildkälla: Cohn + Associates

Väggar och tak bör ha sina egna användningsområden, även utomhus. Att lägga till en dimension i utrymmet är resultatet av att du kombinerar dessa två element med de möbler du har valt. Du måste bygga upp dig själv för att förstöra alla slags tråkiga stämningar som kan spridas över rummet.

Använd nyanser för att förbättra upplevelsen

Idéer för att skapa en utomhusbostadsyta 9 Idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Mint landskapsarkitektur

Du vill njuta av den maximala komfort du kan få. För att säkerställa daglig integritet och mysighet måste du hantera mängden sol som kommer in i ditt utrymme. Paraplyer, markiser och till och med pergolaer är perfekta för detta ändamål och ger dig den extra nyansen du behöver för att känna dig lugn och avslappnad, särskilt på varma dagar.

Belysning är en stor sak – även utomhus!

Idéer för att skapa en utomhusbostadsyta13 idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Fratantoni inredningsarkitekter

Utan bra belysning kan en felfri ton för ditt utomhusutrymme inte skapas helt. Experimentera med takbelysning, upplysta gångar och till och med prova upplysta dekorativa föremål. Detta är ett intressant sätt att skapa ett roligt utrymme för att vara värd för fester, äta middag eller bara luta dig tillbaka och njuta av utsikten.

Om du letar efter något mer naturligt och exotiskt kommer det definitivt att bli livligt att sätta upp några ljus och facklor. Miljövänlig? Välj solljus eftersom det avger allt ljus som det har samlat från solen under hela dagen.

Förbättra landskapet

Idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymme 7 Idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymmeBildkälla: DFW förbättrades

Naturen i sig är en behandling för ögonen, men det borde inte bara vara en ganska röra. Med rätt element kan all skönhet centraliseras och organiseras. Att lägga till en attraktion för att fungera som en kontaktpunkt, som en B. en paviljong, en öppen spis, ett vattenelement eller ett spelbord kan vara precis saken för att göra rummet mer underhållande och visuellt effektivt för din familj och dina gäster.

Njut av komfort

Idéer för att skapa en utomhusbostadsyta 3 Idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Västra utomhusdesigner

Varje rum som du använder regelbundet ska vara bekvämt och livligt. Naturligtvis gäller detta också din terrass. Komfort kan betyda vad du vill eftersom det är dina preferenser som definierar det. För vissa kan det lägga till en skärm för att maximera integriteten, och för vissa skydd mot solen med hjälp av en solskyddsmedel. Välj inte bara hur du vill att det ska se ut, eftersom komfort spelar en stor roll för din njutning av rymden.

Matchande stilar

Idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymme 14 idéer för att skapa ett utomhusbostadsutrymmeBildkälla: Inbyggt

Komplettera ditt exteriör med ditt hemdesign – det skulle vara en bra idé att matcha den yttre dekorationen med beklädnaden i ett hem för ett konsekvent utseende. Att kombinera terrassen med huset är ett utmärkt sätt att skildra de återkommande teman i din design och sätta ihop en vacker bild. När du komplimangerar en traditionell stil, använd något mer formellt som den engelska stilen. Sydvästra stilar passar bra med Adobe-hem.

En plats att sitta

Idéer för att skapa en utomhusbostadsyta 4 idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Eklektik Interiors

Inget område i ditt hem kan klara sig utan en betydande mängd sittplatser. Därför är det mycket viktigt att lägga till stolar och bord, särskilt för ett utomhusområde som är avsett för aktiviteter som att äta och dricka. Om du vill uppgradera utseendet och ge dig mer utrymme är ett par barstolar det bästa sättet att skapa snygga och roliga möten.

När vi pratar om avkoppling menar vi något mjukt och mysigt som en fåtölj eller soffa, men denna effekt kan också uppnås med en gunga eller en hängmatta. Dessa kan enkelt införlivas i en fest med gruppstolar, bänkar och pallar.

Låt inte utrymme vara ett problem, eftersom breddade planteringsmaskiner eller robusta förvaringslådor verkligen kan hjälpa dig i sådana ögonblick. Även vissa soffbord kan användas som sittplatser. Se dock till att allt är väderbeständigt och tåligt.

Saker bör vara bekväma

Idéer för att skapa ett vardagsrum utomhus 2 idéer för att skapa ett vardagsrum utomhusBildkälla: Sweetlake Interior Design LLC

Åtkomst bör inte vara ett problem – rummet nås bäst från huset, vilket också gör det lättare att arbeta med el och vatten. Ditt inomhuskök ska placeras nära uteköket för att minimera körning och förberedelser.

Tänk på din livsstil

15 idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Timber Ridge egenskaper

Utrymmet måste utformas enligt ägaren; För en familj med barn bör en säkerhetsnyckel finnas tillgänglig för att förhindra att barn kommer i kontakt med fara. Bortsett från farorna är det bra för barnen att införliva utomhusspel som de kan ha kul med. Utomhuslagning är också en fantastisk sak eftersom det är praktiskt och roligt.
Ställ in temperaturen

Du måste definitivt göra något åt ​​det heta vädret på sommaren och den skakande kylan på vintern, vilket kan förstöra området runt din uteplats. Luftkonditionering är en nödvändighet för alla utrymmen, så det bör också beaktas utomhus, speciellt om du vill spendera en rimlig tid i det året runt.

Fläktar och vattenfunktioner möjliggör en svalare atmosfär, som kan förbättras genom att lägga till en liten dopppool i rummet.

Om de kallare månaderna är ditt större problem, överväga en öppen spis. Det är ett bra estetiskt plus som definitivt håller det varmt. Ett sött tillägg av filtar i intressanta mönster och färger skulle utstråla en så mysig och trevlig atmosfär. Du kan också prova att använda rymdvärmare, som är bäst för uppvärmning av en matplats.

Integritet

Idéer för att skapa ett vardagsrum utomhus 1 Idéer för att skapa ett vardagsrum utomhusBildkälla: Rolling Ridge Deck & Outdoor Living Co.

Det bästa sättet att hantera integritetsfrågor är att bygga ett staket eller högt landskapsarkitektur som ger dig lugn och ro medan du ser bra ut samtidigt. Om du vill fortsätta stilen kan ett prefabricerat betongstaket eller sekretessskärm med tegel eller stenmönster passa riktigt bra med ett betongrum.

Utrustning

Idéer för att skapa en utomhusbostadsyta 12 idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Joani Stewart-Georgi – Montana Ave. Interiors

Hoppa inte över tillbehören bara för att de är utomhus. Du kan experimentera med kuddar och mattor som inomhus. En container trädgård med blommor och gräs skulle vara en charmig touch till platsen.

Du kan också arbeta konstnärligt genom att hänga upp konst och placera skulpturer. Du kan till och med fylla glas och skålar med en samling snäckskal för extra exotisk känsla. Vaser och ljus ger också en dramatisk och sofistikerad känsla.

Hållbara material

Idéer för att skapa en utomhusbostadsyta 5 Idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: En speciell landskapsarkitektur, pooler och hardscape

Om du sparar pengar och försöker ersätta och reparera det är det bästa alternativet att välja material av hög kvalitet. Teak, rostfritt stål och harts är perfekta för möbler som ska paras ihop med ytor som granit, kakel och betong som kan användas för bänkskivorna.

Lövträ eller tropiskt är bra att använda på golvet eftersom det är stabilt och öppet. Du kan experimentera som du vill, se bara till att det är värt det.

I kontakt med naturen

17 idéer för att skapa en utomhusbostadsytaBildkälla: Aspen Leaf Interiors, LLC

Skapa en vacker harmoni mellan sol, jord och skugga. Var inte rädd för att blanda lite eld med vatten, för att uppnå en sådan balans för ett rum är fantastisk och effektiv. En bra dekoration skulle vara en liten damm eller fontän, eller alternativt en bordsfontän som är mer lämplig för små utrymmen.

Några andra naturliga dekorationer inkluderar stängda gropar, brännare och skorstenar. Du kan till och med bygga en egen eldstad med tanke på rätt omständigheter.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*