Home / Hem / Idéer för att dekorera en rustik inredning
Idéer för att dekorera en rustik inredning

Idéer för att dekorera en rustik inredning

Den rustika inredningsstilen fokuserar främst på element som är både oraffinerade och naturliga och används i en mängd olika stilar. Några av de mest populära designstilarna som anses vara ”rustika” är:

 • Timmerstuga
 • Land
 • sydväst
 • Western film
 • Bondgård
 • hydda

Naturens största inflytande av denna speciella designstil. Om du utnyttjar detta koncept fullt ut kan du skapa ett grönare hem. Ett av de bästa sätten att uppnå detta är att använda olika typer av organiska material inuti ditt hem. Dessa typer av material hjälper också mycket när det gäller hälsa och välbefinnande, vilket är en annan anledning till att den rustika inredningsstilen är så populär.

Medan naturliga element hjälper dig att få ditt hem att känna sig mysigare, se till att du inte överdriver det på ett sådant sätt att ditt hem ser ut som en plats som ett vilddjur kanske vill bo. Istället vill du fokusera på att se till att det inre i ditt hem är en “må bra miljö” blandad med fantastisk stil.

Grunderna i rustik stil

Färgpaletterna som används i rustik dekorationsstil är mestadels naturbaserade toner och kan innehålla:

 • Läder eller mocka
 • Smidesjärn eller olika rostiga metaller
 • Sten, betong och / eller sten
 • Naturliga tyger (dvs. hampa, bomull, djurskinn, linne, ull)
 • Tenn och / eller metaller med patina
 • Trägolv och / eller möbler
 • Exteriör- och / eller trädgårdselement

Rå trä och sten

Huvudegenskapen för en modern lantlig stil har alltid varit rå trä och sten. Till exempel, om du har ett äldre hem, istället för att bli av med eller täcka över dem, bör du göra ditt bästa för att bevara alla de ursprungliga arkitektoniska detaljerna, inklusive alla stenmurar. Omvänt, om du bygger ett nyare hus, överväg att använda en sten spis, använda återvunnet trä och exponera till exempel de inre bjälkarna. Överväg också att göra ditt tak A-format för att visa upp balkarna som kommer att användas som stöd.

Enkla naturtyger

Idéer för att dekorera en rustik inredning 9 idéer för att dekorera en rustik inredning

Den allmänna “naturliga” känslan av ett hem i rustik stil bör alltid översättas till vilket tyg som används för möbler och andra tillbehör som mattor och sängkläder. Istället för att välja enkla tyger, välj istället färger som är mer naturliga för att dina möbler ska se så neutrala ut som möjligt.

rum med utsikt

Ett annat inslag i hus i lantlig stil som är extremt viktigt, liksom alla andra typer av hus, är stora fönster. Dessa ger mycket mer ljus och en fantastisk utsikt in i huset, något som älskare av rustik inredning alltid strävar efter.

Moderna möbler och bekvämligheter

Idéer för att dekorera en rustik inredning 5 idéer för att dekorera en rustik inredning

Huvudmålet med rustik inredningsstil är att upprätthålla värmen och charmen i en rustik miljö samtidigt som du utnyttjar alla bekvämligheter för moderna bekvämligheter och möbler. Oavsett hur rustikt du vill att ditt hem ska se ut, vill du alltid se till att dina möbler alltid är moderna. Du kan till exempel överväga att placera bitar från mitten av århundradet i ditt hem eftersom kombinationen av trä och osmyckat läder är perfekt för denna stil.

Naturligt färgschema

Idéer för att dekorera en rustik inredning-1 Idéer för att dekorera en rustik inredning

Färgschemat är ganska reserverat i naturen i en miljö som anses vara rustik. Det betyder att ditt hem inte är exakt rustikt om du vill använda ljusare färger i ett rum. Överväg istället att hålla dina väggar vita eller måla dem eller täcka dem med ett naturligt material som sten eller trä.

Glöm inte eldstaden

Idéer för att dekorera en rustik inredning - 6 idéer för att dekorera en rustik inredning

För att ditt hem ska kännas mycket mysigare, var noga med att inkludera en öppen spis, särskilt en vedeldad spis. Du kan välja vilken naturlig stil du tycker är mer lämplig. De två bästa alternativen är dock trä i modern stil och rustik sten.

Få stilen

Färg

Använd jordnära och naturliga toner. Dessa kan inkludera:

 • Solbränna
 • skiffer
 • grön
 • Bärnsten
 • brun
 • grå
 • kola
 • kräm

väggar

För att ha olika effekter i ett rum som du arbetar med är det en bra idé att lägga till textur på dina väggar, vilket kan uppnås genom att använda olika ytor. Du kanske till exempel vill använda ojämn mocka eller tyglager, mjuk belysning och grovt trä som redan är vanligt i rustik inredning.

Golv

Oavsett vilka färger du väljer för ett rum du jobbar med, bör du alltid se till att golvet görs med en av två olika metoder: antingen sten eller trä. Du kan också betona golvet med mjuka, vävda mattor.

dekor

Möblerna i din interiör ska vara gjorda av träföremål. Använd till exempel trädstammar, vanligtvis tall, för bord eller sittplatser för att göra ditt hem ännu mer rustikt. Dessutom kan du istället använda möbler av metall, eftersom det här är en annan stil som komplimangerar den rustika interiören.

En sammanfattning

Idéer för att dekorera en rustik inredning - 7 idéer för att dekorera en rustik inredning

Termen “modern rustik” har i allmänhet kallats “surr” av många individer och inredningsarkitekter. Det finns dock ett stort antal människor som har bestämt sig mycket för den rustika inredningsstilen. Den stora nyckeln är att använda en mer öppen planlösning samt arkitektoniska element som är både exponerade och bevarade, i kombination med moderna möbler. Själva färgschemat är ganska enkelt, och de stora fönstren i dessa rum hjälper till att ge mer utrymme ute.

Sydvästlig stil

Hem i sydvästlig stil har vanligtvis följande typer av influenser:

 • Spanska
 • Mexikansk
 • Indian

Interiörer konstruerade i den här stilen innehåller vanligtvis funktioner som jordnära färgscheman, levande textilier och handgjorda föremål. Några av de mest populära materialen som används på ytor som bänkskivor, golv och väggar inkluderar lera och / eller keramiska plattor som är helt handmålade. Färgscheman i denna speciella stil inkluderar vanligtvis gröna, tonröda och ökenneutrala, som alla kan accentueras med streck av orange, turkos och gul.

Lantlig stil

Denna speciella stil har följande egenskaper:

 • Enkla möbler
 • Dämpade färgscheman
 • Tillbehör jordnära
 • Vintage stil textilier

Färgscheman i denna typ av miljö tenderar att vara mer dämpade och “slitna” i naturen. En av de vanligaste stilarna som används allmänt i lantlig stil är stuga chic stil.

Timmerstuga / logistil

Idéer för att dekorera-A-Rustik-inredning-3 idéer för att dekorera en rustik-inredning

Denna stil finns främst på olika hotell och orter och ses mer som ett “sofistikerat timmerstugautseende”. Det är uppenbart att dessa hus byggdes av stockar som båda var helt rakade och skräddarsydda för att inrama både innerväggarna och utsidan av huset. Exponerade stockar och balkar är en viktig designfunktion när det gäller rustik stil.

vilda västern-stil

Idéer för att dekorera-A-Rustik-inredning-design-4 idéer för att dekorera en rustik-inredning

Den västra inredningsstilen är nära kopplad till naturen. Vanligtvis kan du hitta följande element i sådana interiörer:

 • hästsko
 • Hästsadelar
 • hjorthorn

De vanligaste materialen som används i denna miljö är läder (som används för möbelklädsel), vitt trä och metall.

Bondgård stil

Idéer för att dekorera en rustik inredning 10 idéer för att dekorera en rustik inredning

Dessa interiörer är mer avsedda för någon som letar efter en familjevänlig och bekväm miljö. Det är också en stil som kombinerar andra “lantliga” interiörstilar som franska, italienska, engelska och amerikanska.

En slutsats

Idéer för att dekorera en rustik inredning - 8 idéer för att dekorera en rustik inredning

Kanske är den största fördelen med att utforma ditt hus i rustik stil komforten och den ”levande” känslan. Att hitta ett hus som kan utformas på ett rustikt sätt är väldigt enkelt, särskilt med överflödet av texturer och färger, samt möbler som är varma och mjuka i naturen. Utan tvekan kommer du omedelbart att känna dig som hemma om du använder den rustika inredningsstilen för ditt utrymme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*