Home / Hem / Idéer för lagring av leksaker för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Idéer för lagring av leksaker för att hålla utrymmet snyggt och organiserat

Idéer för lagring av leksaker för att hålla utrymmet snyggt och organiserat

När du har barn är det normalt att ha leksaker över hela huset.

Det är inte lätt att komma med en estetisk lösning för att lagra alla dessa actionfigurer, böcker och uppstoppade djur.

Vi ger dig de bästa tipsen för en modern och intelligent organisation av ditt barns leksaker.

Bärbar leksaksförvaring

Att använda bärbart minne är den första idén för ditt barns leksak. Du kan använda samma bärbara caddie efter att ditt barn till exempel växte upp som en organisation i ditt garage.

Lazzari-plantskola-av-Lazzari-USA-en-märke-av-Foppapedretti-leksaksförvaringsidéer för att hålla rummet snyggt och organiserat
Bildkälla: Lazzari USA – ett märke av Foppapedretti

Modulärt systemminne

Ett annat sätt att ordna till en rörig lekplats i ditt hem är att använda modulärt systemlagring. Nedre lådor kan användas för stora och medelstora leksaker, medan de fyllda djuren ligger i en bänk med kuber.

Lazzari-plantskola-2-Lazzari-av-USA-ett-märke-av-Foppapedretti-leksaksförvaringsidéer för att hålla rummet snyggt och organiserat
Bildkälla: Lazzari USA – ett märke av Foppapedretti

Sovrumsbänk

En bänk i slutet av sängen i ditt barns sovrum ger extra förvaringsutrymme för leksakerna. Denna lagringsidé gömmer medelstora och stora leksaker eller lagrar boken och de fyllda djuren. Kom ihåg att du kan använda bänken som plats för att byta skor eller kombinera kläder för nästa dag.

Chicago-Home-by-Lauren-Nelson-Design leksaksförvaringsidéer för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Lauren Nelson Design

En arrangör, massor av leksaker

Om du behöver en arrangör för alla dina leksaker och spel är ett förvaringsutrymme med lådor och kuber rätt val för dig. Du kan lägga klistermärken på de stora lådorna för större leksaker och pussel, medan kuber och mindre lådor för små leksaker och spel.

Pojkar leksaksförvaringsidéer från Iris för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Iris

Dubbel möbler

Om du inte vill att ditt hem ska vara rörigt med arrangörer eller lådor, överväga att köpa dubbla möbler som pallar eller sängar med inbyggda lådor.

Istället för att köpa små hyllor bör du köpa lagringsutrymme för vuxna. På det här sättet slösar du bort det vertikala utrymmet.

Eden-Prairie-Home-by-Wind-and-Willow-Home idéer för leksaksförvaring för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Wind and Willow Home

Arrangören du väljer ska vara lämplig för alla barnleksaker, inte tvärtom.

Det är alltid en bra idé att sätta vanliga leksaker i låga hyllor. Så ditt barn kan nå dem och samla dem efter att ha spelat.

Välja smarta förvaringslösningar för leksaker i samma färg och konsistens, så kommer ditt rum att se ut bättre organiserad. Att välja fler färger och mönster gör att ditt utrymme ser rörigt ut.

Cape-Code-Renovation-by-Alair-Homes-Arlington-toy-lagring-idéer för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Alair Homes Arlington

Följande fem sätt visar dig hur du hanterar publiken.

 • Gör en inchecknings- / utcheckningsregel. Du kan förvandla en garderob till ett leksaksbibliotek. Ditt barn bör kolla in den gamla leksaken när de vill checka in en ny.
 • Du och ditt barn bör vara medvetna om att du inte kan ha leksaker för varje aktivitet. Om ditt barn gillar förskoleaktiviteter som att måla behöver du inte ha ett målningssats hemma heller. Således kommer ditt barn inte att bli överväldigad av samma aktivitet.
 • Barn vill sällan kasta bort sina leksaker eller donera dem. Du kan använda julperioden som en hävstång och bestämma vilka leksaker du ska donera. Under denna period vet barnen att nya leksaker kommer hem, så de är öppna för att skilja sig från de gamla.
 • Förvara inte leksakerna ditt barn inte leker med. Du kommer att göra andra barn glada genom att donera det och frigöra ditt utrymme samtidigt.

Taditional-Colonial-by-DeRosa-Builders-LLC Leksaksförvaringsidéer för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: DeRosa Builders LLC

Fem saker du gör fel

 • Välj brädetiketter. Vi vet alla att krita är populär idag, men det raderas alltid. Märkta eller handskrivna etiketter.
 • Att ha en leksakslåda är inte en bra idé för att lagra leksaker. På så sätt är leksakerna inte organiserade och du kommer att få massor av oanvända leksaker.
 • Barn kan inte öppna behållare med behållare. Köp inte locklådor till ditt barns leksaker, eftersom de är svåra att öppna. Köp istället soptunnor och uppmuntra dem att sätta in leksakerna.
 • Förvara leksaker på golvet. Endast de stora leksakerna, såsom lekeköket eller slottet, ska vara kvar på golvet. Alla andra leksaker ska förvaras i lådor eller behållare.
 • Köp inte en leksak som du gillar men inte ditt barn. Om ditt barn inte leker med det borde du inte slösa bort dina pengar eller överfulla ditt hem.

Dallas-TX-by-Sarah-Greenman leksaksförvaringsidéer för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Sarah Greenman

Gruppera alla de fyllda djuren

 • Lägg alla uppstoppade djur på ditt barns säng före sängen. Om det finns leksaker på golvet på morgonen är detta ett tecken på att bli av med dem.
 • Dölj mjuka leksaker i en garderob, om ditt barn ber om något, ge det till honom. Om inte, är det dags att donera.
 • Gör en bur! Borra jämnt fördelade hål i sidorna på trälådorna och haka i minibungeesnören för att hålla djuren inne.

Capital-Hill-Residence-by-Enviable-Designs-Inc. Idéer för lagring av leksaker för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Enviable Designs Inc.

Barbie arrangör

 • Förvara dockorna i en skoställare över dörren. Sätt det mest spelade i ögonhöjd med ditt barn.
 • När ditt barn är äldre kan de hålla dockans kläder i blixtlåsfickor och lägga i en utbyggbar mapp.
 • Använd en äggkartong för att lagra lilla Barbie-tillbehör. Så varje tillbehör kommer att vara på en individuell plats.

Suburban-DC-Cahill-Reside-by-CM-Glover leksaksförvaringsidéer för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: CM Glover

Lego butik

 • Förvara inte Legos pappkartong. De kan vara 30-40% större än själva leksaken
 • Barn blir uttråkade med att redesigna samma Lego-projekt några gånger. Om ditt barn inte är en remaker, lägg bitarna i Lego-huvudkollektionen.
 • Du kan dela dig under sängens lådor för att skapa plats för pågående projekt. Vi skär remsor av balsaträ från en hantverksbutik för att göra lådavdelare.
 • Använd rullande kontrollfläktar för inneslutning. Barn kan ta dem dit de behöver dem. När det är dags att städa, rulla en behållare på bordet och skjut in alla dessa Legos inuti.
 • När ditt barn avslutar projektet, ta en bild av det och spara det i ett album.

Ljusa idéer för förvaring av pergament för källare för styrelse för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Bräde och pergament

Brädspelsminne

 • Hörnen på lådorna i de nya spelen kommer att riva efter ett tag – sätt stark, tydlig tejp på insidan och utsidan för att förstärka dem.
 • För att skydda kortspel som Uno och äpplen till äpplen, lägg dem i en lunchbehållare med två fack.
 • Sparare är ett annat alternativ till brädspel. De består av speciella fack för tärningar, spelbitar, spinnare, kort och brädor.

WestchesterNY-by-Eisner-Design-LLC Leksaksförvaringsidéer för att hålla utrymmet snyggt och organiserat
Bildkälla: Eisner Design LLC

Fotopåminnelse

Det är alltid lättare att komma ihåg foton som bokstäver. Så använd foton för att låta läsarna veta var deras leksaker hör hemma.

Flygplan, tåg och bilar

Omfamna förvaringsboxarna för leksaksbilar som Hot Wheels 48 Carry Case.

PebbleKids-Connected-Box-by-Neslihan-Pekcan-Pebbledesign leksaksförvaringsidéer för att hålla rummet snyggt och organiserat
Bildkälla: Neslihan Pekcan / Pebbledesign

Lådor under din soffa

Golden Sycamore-lådorna är ett bra ställe att förvara ditt barns leksaker på. Dessa lådor glider under soffan och faller sedan över den.

Bokhyllor med gardiner

Föräldrar håller alltid sina barns leksaker och spel i bokhyllor. Detta är dock inte ett fint, visuellt organiserat utrymme. Tänk på rörmokarens lösning för att täcka bokhyllorna med duschdraperier.

eklektisk matsal av Rikki-Snyder förvaringsidéer för leksaker för att hålla rummet snyggt och organiserat
Bildkälla: Rikki Snyder

Nedan presenterar vi de bästa idéerna för lagring av leksaker:

 • Mason burkar med djur topp. Dina barn kommer att bli kär i dessa burkar med plastdjur. Du kan lagra färgpennor, actionfigurer och många andra små leksaker.
 • Tänkte du en fruktlåda som en leksaksaffär? Använd bara rullar, sprayfärg, extra trä, lådan själv och du har en vacker handgjord leksaksförvaringslösning.
 • Anpassa gamla vinlådor och förvandla dem till leksaksförvaring som är lätt att skjuta.
 • Du kan skapa ett fönstersäte med leksaksförvaring under. På det sättet har du en bekväm plats att snuggla med dina barn och leksaker och organisera böcker.
 • När du har våningssängar är det enkelt att förvandla en sovrumsvägg till en förvaringsenhet. Allt du behöver använda är färdiga skåp och vanligt trä.
 • Gör förvaringsfot till ditt vardagsrum. Använd en enkel leksakslåda i trä, häftstift och ett vadderat ark av plywood.
 • Förvandla din gamla byrå med öppna hyllor till en färgglad leksakskällare.

Georges-Bedroom-Age-3-by-My-Skräddarsydda-Room-Ltd leksaksförvaringsidéer för att hålla rummet snyggt och organiserat
Bildkälla: Mitt skräddarsydda rum Ltd.

Leksaksförvaring är inte så lätt. Vi har gett dig många leksaksförvaringslösningar. Det är upp till dig vilken du ska använda. Oroa dig inte, du kan ha barn, massor av leksaker och ett organiserat och rent hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*