Home / Hem / Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler
Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler

Den bedårande men destruktiva charmen som ett barn eller husdjur kan ha i vårt hem ger oss behovet av att noggrant välja familjevänliga möbler.

Detta är inte en lätt uppgift eftersom det finns många faktorer att tänka på. Vad är din familjs livsstil? Hur aktivt är ditt barn och ditt husdjur? Vad är din huvudidé för designen?

Praktiska möbler betyder inte att de inte kommer att se bra ut, och de här tipsen visar hur.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler 1 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Vicki Blakeman inredning

Nätet

I en familjemiljö är det viktigaste att hålla det rent och snyggt. Därför är fläckbeständighet det viktigaste att leta efter i ett tyg. Microfiber, ultrasuede (en alternativ mikrofibermocka utan grymma soffor) och Crypton-soffor, soffor eller stolar är perfekta för att uppfylla dessa krav.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler 2 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Carol Sarason Design

Läder är också elegant eftersom det håller länge och är lätt att ta hand om. Antagligen är det enda problemet med läder repor på ditt husdjurs klor som inte är så dåliga med tanke på att de ger dina möbler ett unikt utseende.

Om du inte är nöjd med att köpa ett material tillverkat av djur är läder något för dig. Det ser ut som läder med skillnaden att det är grymt gratis och inte kostar för mycket.

Färger och mönster är praktiska

När du har att göra med barn och husdjur är det fördelaktigt att göra fläckarna på dina möbler mindre märkbara. Att gömma fläckarna är naturligtvis inte ett alternativ, men om du har att göra med en sådan miljö och ett hektiskt schema är det mycket hjälpsamt att gömma buggarna i rummet tills du har tid att städa upp dem.

Mörka och mönstrade material gör ett utmärkt jobb med att göra detta eftersom de mjukar utseendet på tappad mat, torvröra och allt annat på möblerna. När du väljer möbler, ta hänsyn till ditt barns ålder, ditt husdjurs seder och interiörens allmänna sätt.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler 3 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Nancy Van Natta Associates

Medan tweed är frestande eftersom det lätt döljer de flesta av dina problem, låt dig inte luras – rengöringsprocessen är besvärlig eftersom hår ofta hänger där uppe. När du köper, undersök soffmaterialet noggrant. Använd fingernageln eller spetsen på en penna för att fastställa fibrernas löshet. Barnvänliga möbler bör inte vara möbler som lätt kan dras och förstöras.

Var försiktig när du väljer inredningen

Tänk på effektivitet. Inredningen du planerar att använda ska vara lätt att rengöra. Så se till att dina lakan, örngott och filtar kan tvättas i maskin. Annars kan hela rengöringsprocessen ta slut och slösa bort tid. Att hitta material som är fläckresistenta är enkelt eftersom de är mycket vanliga. Att välja rätt material är dock också ett derivat som bättre tål slitage. Undersök vilka fläckar som skadar dina möbler.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler 4 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Passionerad palettuppsättning och design

Sammet, velour och linne är porösa och så praktiska, i motsats till mikrofiber, vävt tweed och skyddande fodral av slitstark bomull eller khaki. Ett bra sätt att skydda dina möbler är att använda spraykemikalier som stöter bort fläckar och hårstrån. Även om de är effektiva är de inte långsiktiga.

Rundade möbler för en kantlös miljö

Det har bevisats att 80% av fallrelaterade skador hos barn under 4 år faktiskt uppstår hemma. Fall är vanliga, men möbler kommer i vägen. För att göra det lättare för ditt barn att falla kan du välja ett runt bord istället för ett fyrkantigt bord. fyra hörn mindre bekymmer!

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler 5 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Campion Platt Interiors

Du kan göra detta med alla dina möbler också – detta minimerar risken för att ditt barn skadas allvarligt. Ett bra alternativ är gummihörnkuddar, som inte skadar eller byter möbler för mycket när de appliceras. De är en billig och praktisk lösning.

Matta alternativ

Var medveten om att dina mattor blir röriga mycket. Så välj maskintvättbara eller lätt utbytbara mattor. Mattor är bra även om du har heltäckningsmattor. Trägolv eller klinkergolv är perfekta för mattor, särskilt där ditt husdjur kommer att vara. Mattor tar in alla dåliga dofter och avföring och den lukten sprids lätt i hela huset. Det är bättre att lägga en matta över mattan eftersom du kan byta ut den om dofterna blir för starka.
Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler-6 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Maison Inc.

Bli av med papperskorgen

Clutter finns i många former och storlekar – ja, det är samlingar, loppmarknadsfynd och alla andra knickknacks och prylar som kullar ditt vardagsrum. Det är sant att dessa små detaljer ger ett rum en unik och personlig känsla, men när skatterna blir för stora skulle det vara rätt att städa upp och minska.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler-7 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Maison Inc.

Hårda golv

Trägolv är lätta att torka eller dammsuga och är rena, snygga och varma. Tänk dock på att en stor hund kan repa dem. Även om bara golv är de perfekta husdjursvänliga möblerna, kan målning också dekorera dem. Du kan måla betong, terrazzo och tegel. Med rätt dos kreativitet och organisation kan resultaten bli fantastiska.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler-8 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: ispaci

Golv i keramik är fläckresistenta och praktiska för djur eftersom de är tånagelsäkra och har ett mycket snyggt utseende också. Det har en cool atmosfär på sommaren och kan vara en trevlig plats för dina husdjur att koppla av.

Naturstenar som marmor är porösa material och är inte helt skyddade från husdjur eftersom syrorna i spottet kan fläcka dem oavsett hur säkra de verkar.

Ange ett område som är just för dem

Medan det är relativt svårt att hålla ditt barn och husdjur på ett ställe under långa perioder, uppmuntrar detta koncept idén att ha egna barnvänliga möbler som kan vara ännu mer attraktiva än vuxna. En intressant detalj är husdjursbädden, som nyligen har blivit en egen form av designmöbler samt soffor och stolar.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler 9 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Passionerad palettuppsättning och design

Solstolar finns också i butikerna som är fyllda med möbler för barn, liksom söta lilla bords- och stolset som är mycket roligare för dem än de vuxna stolarna du använder. Ge ditt husdjur sitt eget utrymme med ett bekväm säng för husdjur Vad du kombinerar med resten av inredningen hjälper ditt husdjur att känna sig trygg och varm tillsammans med resten av familjen.

Hur man väljer barn- och djurvänliga möbler 10 Hur man väljer barn- och djurvänliga möblerBildkälla: Passionerad palettuppsättning och design

Var försiktig när du placerar husdjurssängen i sovrummet eftersom ditt husdjur kan klättra upp på din säng för att vara närmare dig. För katter kommer repor med en liten kattmynta att distrahera dem från att skrapa dina möbler. Djurmöbler är utformade för att få dina husdjur att slappna av, spola tillbaka och känna sig som hemma.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*