Home / Hem / Hur man maximerar utrymmet i ett litet kök
Hur man maximerar utrymmet i ett litet kök

Hur man maximerar utrymmet i ett litet kök

Det finns inget värre än ett kök som inte är tillräckligt stort för att rymma alla dina apparater och köksredskap.

Ofta kämpar människor med detta och tvingas hålla saker ur sitt kök var som helst i sitt hem. För att hjälpa dig med detta har vi sammanställt några tips om hur du maximerar utrymmet i ett litet kök.

Vi kommer att dela några idéer med dig, som att dölja utrustning som du inte har använt på flera år och använda vertikala hyllor. Fortsätt läsa den här artikeln för att lära dig mer om att maximera utrymmet i ditt lilla kök.

Använd hyllor

small-ki Hur man maximerar utrymmet i ett litet kök

Om du har ett litet kök är det bästa du kan göra att dra nytta av det vertikala utrymmet. Hur mycket utrymme i ditt kök används inte eftersom det inte finns några hyllor?

För att verkligen maximera utrymmet i ditt lilla kök måste du installera några hyllor runt ditt kök. Du kan lägga allt du vill i dessa hyllor, t.ex.: B. apparater eller mat.

Hyllor är väldigt praktiska och var inte rädda för att stapla hyllor och ge dig ännu mer utrymme.

Dölj enheter

Finns det inget utrymme i ditt kök? Det kan vara dags att rensa din utrustning. Tänk på enheterna som tar upp värdefullt diskutrymme och hur ofta du använder dem. När använde du din munk eller sopptillverkaren senast?

Om du inte använder enheter behöver de inte vara på din räknare. När du använder dem kan du ta ut dem ur garderoben där de förvaras. Om du inte tror att du någonsin kommer att använda en enhet igen kan det vara dags att ta bort den eller donera det till välgörenhet.

Runt matbord

En annan anledning till att många inte har plats i köket är deras stora matbord. Tänk på hur du kan maximera utrymmet genom att investera i ett runt matbord.

Dessa typer av bord tar mycket mindre plats och det finns mer utrymme runt kanterna för din familj att komma in och ut ur.

Det finns naturligtvis några saker du måste tänka på när du köper ett runt bord. Du kan Besök denna webbplats För några köprekommendationer så se till att du väljer rätt form och storlekstabell.

Använd dina fönsterbrädor

Behöver du extra utrymme för dina artiklar? Använd dina fönsterbrädor. Du kommer att bli förvånad över hur mycket mer utrymme du kan frigöra på detta sätt. Så det är definitivt värt ett försök. Se till att dina fönster är rena och inte överfulla.

Du använder antagligen inte dem som ett motstånd i alla fall. Så att lägga saker ovanpå det ger dig mer utrymme att hugga och förbereda andra livsmedel.

Störning

Nästa steg vi har för dem som försöker maximera utrymmet i sitt lilla kök är att Suppressor. Ta en titt på dina garderober och bestäm vad du verkligen behöver.

minimalist-kök-des Hur man maximerar utrymmet i ett litet kök

Har du många kryddflaskor som är nästan färdiga? Försök att komma med en ny lösning på överbelastningen i din garderob och felsöka där du kan.

Du behöver inte ha fem olika tallrikar om du bara är fyra i din familj. Börja felsökning och se hur mycket utrymme du kan frigöra.

Använd krokar

Vårt sista tips för dem som vill maximera sitt kök är att använda krokar. Du kan använda dessa krokar för vad du vill, men de är perfekta för att hänga köksredskap, kökshanddukar och mycket mer.

Se till att krokarna sitter fast innan du hänger redskap på dem. Du bör undvika att hänga vassa knivar på krokar, men du kan också använda en magnetisk knivhållare som du kan hänga på väggen. Krokar kan vara väldigt praktiska och frigöra utrymme på din disk och i dina lådor.

Slutlig dom

Det finns så många olika sätt att maximera ditt kök så länge du är villig att kompromissa.

Du måste överväga att spendera en hel dag på att felsöka ditt kök och bli av med saker som du aldrig använder. Du kan ha några enheter som du inte har använt på flera år och det är dags för dem.

Om du tror att du kan ha någon framtida användning av dessa apparater kan du flytta dem någon annanstans, men de hör inte till din disk bredvid din mikrovågsugn eller brödrost. Du bör också överväga att få ett runt matbord och använda dina fönsterbrädor. Ta alla våra råd ombord så får du snart mycket mer utrymme i ditt kök.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*